Lean en Lean Six Sigma Green Belt trainingen

Als Lean Green Belt werk je zelfstandig aan het efficiënter inrichten van processen, of als teamlid in een groter Lean of Six Sigma project. Voeg je daarnaast Six Sigma Green Belt skills toe, dan kun je ook werken aan het oplossen van hardnekkige kwaliteitsproblemen door het reduceren van variatie.

5/8 dagen
Locatie >
LSSA Certificaat
Prijs vanaf € 2.595

Lean of Lean Six Sigma Green Belt training van Symbol

De Symbol Green Belt trainingen leiden je op tot een Lean of Lean Six Sigma specialist in het uitvoeren van complexe verbeterprojecten. Als Green Belt verbeter je straks operationele processen én de kwaliteit.

Je leert Lean-technieken (waarmee je processen efficiënter kunt inrichten) en desgewenst Six Sigma-technieken (om de variatie in processen terug te dringen).

Na de training – met jouw bewijs van deelname of internationaal erkend LSSA-certificaat op zak – zorg jij als Lean Green Belt specialist in je organisatie voor significante verbeteringen in de operationele processen van je organisatie en met Six Sigma ook voor minder fouten en minder afkeur. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Green Belts werken doorgaans aan het verbeteren van processen binnen een bepaalde afdeling, terwijl Black Belt projecten vaak afdelingsoverschrijdend zijn. Desalniettemin kan de impact van een Green Belt project erg groot zijn en daarmee een significante bijdragen leveren aan de business en aan klanttevredenheid. Afhankelijk van je interesse en hetgeen je wilt bereiken, kun je bij ons terecht voor zowel een Lean als Lean Six Sigma Green Belt. Heb je al een Lean Green Belt training gevolgd, dan is het mogelijk om alleen de Six Sigma upgrade te volgen.

Wat is het verschil tussen Lean Green Belt en Lean Six Sigma Green Belt?

Het verschil tussen een Lean Green Belt en een Lean Six Sigma Green Belt is de kennis die je opdoet op het gebied van Six Sigma. In de Lean Six Sigma Green Belt training gaan we in op zowel de Lean-technieken, als op de statistische en analytische Six Sigma technieken. Na het voltooien van de Lean Green Belt training kun je je verder bekwamen in Six Sigma door de aansluitende Six Sigma upgrade training te volgen.

Procesoptimalisatie en verkorten van doorlooptijden met Lean

De Lean Green Belt richt het operationele proces stabieler en efficiënter in. De Lean werkwijze is erop gericht om maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen (Muda). Met de juiste combinatie van specialistische kennis van het proces en toepassing van Lean technieken, is de Lean Green Belt in staat significante verbeteringen te realiseren in het terugdringen van doorlooptijd en onderhanden werk, waardoor de kosten worden verlaagd.

Six Sigma voor het reduceren van variatie en verminderen van afkeur

Lean Six Sigma Green Belts zijn specialisten in het uitvoeren van complexe verbeterprojecten. Enerzijds werken Lean Six Sigma Green Belts aan het verbeteren van operationele processen. Door de toepassing van de hiervoor genoemde Lean-technieken worden verspillingen geïdentificeerd en geëlimineerd. Anderzijds werken Lean Six Sigma Green Belts aan het verbeteren van de kwaliteit. Door de toepassing van Six Sigma technieken wordt de variatie gereduceerd en wordt de capability verhoogd. Met Six Sigma zul je jouw rugzak vullen met veel krachtige technieken voor het visualiseren en analyseren van data. Zelfs als je nooit een kei in wiskunde bent geweest, zul je na de Six Sigma training uitspraken kunnen doen of bepaalde factoren wel of niet een significante bijdrage leveren aan het probleem of niet. Dit leidt tot een hogere kwaliteit en minder afkeur. Voor de toepassing van de Six Sigma technieken maken we gebruik van Minitab.

Van Lean naar Six Sigma en van Green naar Black

Na het volgen van de Lean Green Belt training, kun je doorstromen en de Six Sigma Green Belt (upgrade) volgen. Ook kun je doorstromen naar de Lean Black Belt (upgrade) training. Heb je de volledige Lean Six Sigma Green Belt training gevolgd, dan kun je je opleiding vervolgen in de Lean Black Belt of de Lean Six Sigma Black Belt. Het volledige doorstroomschema vind je op onze website.

Inhoud van de Green Belt training

In de Lean Green Belt training en tijdens de eerste vier dagen van de Lean Six Sigma Green Belt training worden de onderwerpen uit ‘deel I’ behandeld. Het tweede deel van de Lean Six Sigma Green Belt is gelijk aan de upgrade en behandelt de onderwerpen genoemd in kolom ‘Deel II’. Daarnaast maken we in onze trainingen veel gebruik van serious gaming, cases, oefeningen, project reviews en is er veel ruimte voor interactie.

Deel I:
Lean Green Belt training (5-daagse Lean Green Belt en eerste 4 dagen Lean Six Sigma Green Belt)
Deel II:
Six Sigma Green Belt en Six Sigma Green Belt (upgrade) training (4 dagen)
· Geschiedenis van Continu Verbeteren
· Waarden & prinicpes
· CIMM-model
· Rollen & Verantwoordelijkheden
· Klantwaarde (VOC & CTQ)
· Policy Development
· Policy Deployment
· Coaching en Intervisie
· Managen van een project
· Roadmaps voor procesverbetering
· Professionele werkomgeving (5S)
· Gestandaardiseerd werk
· Kwaliteitsmanagement
· Visueel management
· Performance management & Kaizen
· Basic Quality tools
· Process mapping
· Prestatiemaatstaven
· Lean simulatie Game
· Waardestroom analyse (VSM)
· Verminderen van verspillingen (Muda)
· Verminderen van overbelasting (Muri)
· Verminderen van oneffenheden (Mura)
· Beheersbare processen (FTR & SPC)
· Total Productive Maintenance (TPM)
· Basis statistiek
· Gebruik van Minitab
· Visualisatie van data
· Variatie
· Steekproeven (Power and sample size)
· Continue verdelingen
· Discrete verdelingen
· Meetsystemen (MSA)
· Correlatie en regressie
· Design of Experiments
· Katapult game
· Proces capability en performance
· Statistische procesbeheersing (SPC)

Prijs

Lean Six Sigma Green BeltLean Green BeltSix Sigma Green Belt (upgrade)
Klassikaal of Virtual classroomKlassikaalKlassikaal
EUR 3.995,-EUR 2.595,-EUR 2.595,-
8 dagen klassikaal of virtual classroom (online)5 dagen klassikaal5 dagen klassikaal
Deze prijs is inclusief:
· Theorieboek ‘Lean Six Sigma Green Belt’ (Nederlandstalig)
· Oefenboek ‘Oefeningen Lean Six Sigma Green & Black Belts’ (Nederlandstalig)
· Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
· Templates
· Trial version Minitab
· Lean game
· Officieel certificaat van deelname
· Lunch (bij de klassikale variant)
· Inspiratiedagen

(Genoemde prijzen zijn exclusief BTW)
Deze prijs is inclusief:
· Theorieboek “Lean Green Belt & Lean Black Belt” (Nederlandstalig)
· Oefenboek “Lean Green Belt & Lean Black Belt” (Nederlandstalig)
· Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
· Templates
· Lean game
· Officieel certificaat van deelname
· Lunch
· Webinars en events
· 100% tevredenheidsgarantie: na 1 dag niet tevreden? Kosteloos annuleren of later starten in een klassikale training*

(Genoemde prijzen zijn exclusief BTW)
Deze prijs is inclusief:
· Theorieboek ‘Lean Six Sigma Green Belt’ (Nederlandstalig)
· Oefenboek ‘Oefeningen Lean Six Sigma Green & Black Belts’ (Nederlandstalig)
· Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
· Templates
· Minitablicentie voor de duur van je training
· Officieel certificaat van deelname
· Lunch
· Webinars en events
· 100% tevredenheidsgarantie: na 1 dag niet tevreden? Kosteloos annuleren of later starten in een alternatieve training*

(Genoemde prijzen zijn exclusief BTW)

Pluspakket

EUR 1.000,-

Om jouw ontwikkeltraject compleet te maken, bieden wij een pluspakket aan. Je vult je training aan met certificering en project coaching. Je bespaart hiermee tot EUR 1.000,-. Wil je van dit aanbod gebruik maken, vink dan ‘Pluspakket’ aan op het inschrijfformulier.

Dit pakket bestaat uit:

De geldigheid van het pluspakketis 12 maanden, vanaf de eerste trainingsdag.

Incompany: plan de training als groep binnen je eigen organisatie

Vraag een Lean Six Sigma Green Belt training aan voor incompany

Deze training kan incompany worden verzorgd. Een Lean Six Sigma Green Belt incompany training bied je (team/afdeling/organisatie) de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en je eigen praktijk. Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

Type training

Locatie

Vorm

Certificering

Internationaal erkend certificaat

Na afronding van de trainingen kun je via de LSSA (Lean Six Sigma Academy) een internationaal erkend certificaat behalen voor respectievelijk Lean of Lean Six Sigma Green Belt. Het volledige examen omvat een theorie- en een praktijkdeel. Het examen hiervoor wordt afgenomen volgens de richtlijnen van de LSSA.

De praktijkprojecten worden beoordeeld door de LSSA. Voor beide elementen (theorie en praktijk) ontvang je een deelcertificaat. Het volledige Lean Six Sigma certificaat vereist een voldoende voor zowel het theoretische als het praktische deel. Via deze pagina vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

 Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization). Je kunt je daarom direct bij ons aanmelden.

 

Brochure downloaden

Vraag hier de brochure met uitgebreide informatie over de Lean en Lean Six Sigma Green Belt trainingen van Symbol.

Brochure Lean Six Sigma Green BeltBrochure Lean Green Belt

 

 

 

 

 

Voor wie

De Lean Green Belt training wordt veel gevolgd door diegenen die betrokken zijn bij het verbeteren van operationele en ondersteunende processen in zowel de industrie als in de publieke sector. Het opleidingsniveau voor deze training is HBO/HBO+.

De Lean Six Sigma Green Belt training wordt veel gevolgd door projectleiders, afdelingsmanagers, proceseigenaren en procesbeheerders. Deelnemers komen uit veel verschillende sectoren. Binnen de industrie wordt deze veel gevolgd door design-, proces- en kwaliteitsengineers. Het opleidingsniveau voor deze training is HBO/HBO+.

De Six Sigma Green Belt upgrade training wordt veel gevolgd door projectleiders, design-, proces- en kwaliteitsengineers en proceseigenaren. Je moet hiervoor de Lean Green Belt training reeds hebben afgerond. Heb je deze training bij een ander instituut gevolgd dan Symbol en je wilt de upgrade bij ons volgen, neem dan even contact met ons op.

Doelstelling Green Belt trainingen

Na het volgen van een Green Belt training kun je op je eigen afdeling aan de slag als projectleider met Lean (Six Sigma)-initiatieven en verbeterprojecten.

Na het volgen van de Lean Green Belt training kijk je anders tegen processen aan. Je beheerst de Lean-technieken waarmee je processen efficiënter kunt inrichten. Je bent in staat om processen en waardestromen in kaart te brengen. Je beheerst daarbij een groot aantal praktische Lean-technieken om processen stabieler en voorspelbaarder te maken. Je kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. Dit leidt tot kortere doorlooptijden en daarmee tot tevreden klanten.

Heb je daarnaast ook het Six Sigma Green Belt deel gevolgd, dan zul je door de toepassing van Six Sigma technieken in combinatie met de gestructureerde DMAIC-aanpak, in staat zijn om hardnekkige kwaliteitsproblemen effectief aan te pakken en op te lossen. Je beheerst de technieken om de variatie in processen terug te dringen, met als resultaat minder fouten en afkeur. Ze zult verstelt staan wat de kracht is van het toepassen van bepaalde Six Sigma technieken en het gebruik van Minitab. Ook deze toepassingen zullen leiden tot lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Studiebelasting Lean (Six Sigma) Green Belt training

Onze vuistregel is: één dag les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee voor de 5-daagse trainingen Lean Green Belt en Six Six Sigma Green Belt (upgrade) circa 40 uur en voor de 8-daagse Lean Six Sigma Green Belt ongeveer 64 uur.

Inschrijvingsmogelijkheden

  • Minitab software
  • Downloads

Zowel voor het volgen van de Lean Six Sigma Green Belt training als voor het uitvoeren van je project heb je Excel en een licentie van Minitab nodig. Symbol is een Minitab Gold partner. Dit houdt in dat je als Lean Six Sigma Green Belt cursist kosteloos een volledige Minitab licentie ontvangt voor de duur van de training.

Symbol is Minitab Gold Partner

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van een aantal downloads. Deze bereik je via onderstaande knop.

 

Naar de downloads

Webinars en events
We organiseren regelmatig events en webinars waar we jou als Green Belt inspireren met de nieuwste ontwikkelingen en tips voor de toepassing van Lean en Six Sigma in de praktijk. Deze events zijn veelal kosteloos voor onze relaties. Op deze pagina vind je een overzicht met de komende Lean en Six Sigma events en webinars. Meld je hiervoor gerust aan!