Lean Six Sigma Orange Belt training

Als Orange Belt ben je teamleider bij verbeterprojecten in je directe werkomgeving.
4 dagen
MBO / HBO
LSSA Certificaat
Studiebelasting: 64 uur

Een Lean Six Sigma Orange Belt is kundig op het gebied van Basic Problem Solving en is bekend met de Lean Six Sigma methodiek en tools. Als Orange Belt ben je teamleider bij verbeterprojecten in je directe werkomgeving. Ook lever je als teamlid een constructieve bijdrage aan grotere Green– of Black Belt projecten. Wil jij een training belt volgen? Bij Symbol volg je een professionele en vakkundige Lean Six Sigma Orange Belt Lean training.

Voor wie is de Orange Belt training?

Alle medewerkers die direct of indirect betrokken zijn bij Lean of Six Sigma projecten, waaronder proceseigenaren, administratieve en financiële medewerkers en medewerkers kwaliteitszorg, operators, bedrijfsleiders, supervisors en engineers. Lean Six Sigma Orange Belt is dan ook zeer geschikt voor een brede doelgroep. Wanneer jij jezelf wilt blijven ontwikkelen op het gebied van continue verbetering binnen een bedrijf is een Orange Belt training, of een andere training belt, interessant voor jou.

Doelstelling van Lean Six Sigma Orange Belt

Na deze training ben je bekend met de methodiek alsmede de belangrijkste instrumenten, begrippen en afkortingen binnen Lean Six Sigma. Je leert wat Lean Management of Lean Manufacturing en Six Sigma voor je organisatie kan betekenen en hoe je kunt bijdragen aan het verbeteren van processen. Deze Lean Six Sigma Orange Belt training heeft als doel dat je de principes van Lean begrijpt en vervolgens kunt toepassen in de praktijk. Er wordt tijdens de Orange training Belt gekeken naar klantwaarde, het in kaart brengen van processen en de stappen die je neemt om een bepaald proces te verbeteren. Je legt een stevige basis, zodat je direct met Lean Six Sigma aan de slag kunt gaan.

Duur 

Deze opleiding bestaat uit 4 dagen.

Niveau

MBO / HBO.

Studiebelasting Orange belt opleiding

Een Lean Six Sigma Orange Belt training levert je het meeste op als je tijd neemt om de leerstof voor te bereiden en te bestuderen. Wij adviseren altijd 8 uur voorbereiding en bestudering voor 8 uur les. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 64 uur. Uiteraard kan dit voor iedereen anders zijn.

 

Inschrijvingsmogelijkheden

Wat is de inhoud van de Orange Belt training?

 • Lean Management Principes (Flow, Pull, ..)
 • Lean simulatie-game
 • Begrijpen van de Voice of the Customer en Klantwaarde
 • Opzetten van een CTQ Flowdown
 • Meetbaar maken van procesprestaties en -kwaliteit
 • 5S werkplekorganisatie
 • Visualiseren van processen (Stroomdiagram, Swimlane, VSM)
 • Identificeren en elimineren van de 8 typen verspillingen
 • Risicoanalyse m.b.v. Failure Mode Effect Analysis
 • Visualiseren van data
 • (Pareto, Bar Chart, Pie Chart, Histogram, Box Plot, Time Series Plot, Scatter Plot)
 • Problemsolving-technieken (Ishikawa, Cause & Effect, ..)
 • Het ervaren en reduceren van variatie
 • Kaizen ‘Continu verbeteren’ op kantoor
 • Samenwerken aan een praktische Lean Six Sigma case

 

Andere interessante trainingen

Andere trainingen die wellicht interessant voor je zijn:

Je investering

EUR 1.995,-

Deze prijs is inclusief:

 • Theorieboek ‘Lean Six Sigma Orange Belt’ (Nederlandstalig)
 • Oefenboek ‘Oefeningen Lean Six Sigma Yellow & Orange Belts’ (Nederlandstalig)
 • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • Templates
 • Lunches.

Symbol lesmateriaal Lean Six Sigma Yellow Belt

Incompany: plan de training als groep binnen je eigen organisatie

Deze training kan ook als incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt je de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en je eigen praktijk. Eigen cases en problemen worden dan tijdens de training behandeld.

Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden, of laat via het tabblad ‘Informatie aanvragen’ je gegevens achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wij heten je alvast welkom. Selecteer in onderstaande lijst eerst een datum en locatie. Daarna kun je je gegevens invullen.
Voor het aanmelden van meerdere personen dien je voor elke deelnemer dit formulier in te vullen. Je kunt hiervoor echter ook contact opnemen en ons de namen van de deelnemers mailen.

Internationaal erkend certificaat

Standaard ontvangen alle cursisten een certificaat van deelname. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om zowel voor de Lean Orange Belt training een internationaal erkend certificaat te behalen. De LSSA theorie-examens worden klassikaal en schriftelijk afgenomen op één van onze locaties (Amersfoort, Enschede). Voor grotere groepen kun je contact met ons opnemen om de examens incompany af te nemen. Alle examens zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Het inschrijven voor een LSSA theorie-examen kan alleen als je in bezit bent van een examenvoucher. Heb jij nog geen examenvoucher? Dan kun je die aanschaffen via de LSSA Webshop. Na het aanschaffen van de voucher, ontvang je per email de code. Met die code kun jij je inschrijven voor het theorie-examen.

Na de inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Heb jij binnen 3 werkdagen geen mail ontvangen? Neem dan contact op met info@lssa.eu.

Inschrijven theorie-examen

 

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie

Verhogen van de test- en vaccinatiesnelheid door het toepassen van Lean-methodiek en technieken.

Meer informatie