Lean Yellow Belt training

Als Lean Yellow Belt werk je zelfstandig aan het oplossen van problemen in je eigen werkomgeving of als teamlid in een groter Lean of Six Sigma project.
2 dagen
Alle niveaus
LSSA Certificaat

Lean Yellow Belts werken aan het realiseren van verbeteringen in de eigen werkomgeving

De Lean Yellow Belt is bekend met de Lean principes, met Lean-technieken zoals 5S en met continu verbeteren volgens de Kaizen-aanpak (PDCA). Als Lean Yellow Belt werk je zelfstandig aan het oplossen van problemen in je eigen werkomgeving. Ook neemt de Lean Yellow Belt als teamlid deel aan grotere Lean of Six Sigma projecten.

Als een organisatie besluit Lean Six Sigma bedrijfsbreed te implementeren zullen grote groepen medewerkers vaak worden getraind op het niveau van Yellow Belt om een sterk fundament te creëren. Yellow Belts hebben veel ervaring met de dagelijkse processen en zijn om die reden goed in staat om zelfstandig Kaizen-projecten uit te voeren. Ook is de Yellow Belt een waardevol teamlid binnen Green of Black Belt projecten.

Yellow Belts zijn vaak verantwoordelijk voor het verbeteren van de operationele prestaties binnen een bepaalde afdeling of lijn. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het verkorten van doorlooptijden, het oplossen van problemen of het verbeteren van de kwaliteit. Activiteiten kunnen gerelateerd zijn aan 5S, visuele managementtechnieken implementeren, bijdragen aan de ontwikkeling van werkprocessen en standaarden of ze nemen deel aan brainstormsessies.

Ben je op zoek naar een Lean Yellow Belt training? Lees hieronder alle benodigde informatie!
Ben je op zoek naar een Lean Six Sigma Yellow Belt training? Klik dan hier en ontdek alles over deze training.

Voor wie

De Yellow Belt training wordt veel gevolgd door medewerkers die direct of indirect betrokken zijn bij procesverbetering of efficiënter werken. Deze training is geschikt voor ieder opleidingsniveau.

Doelstelling

Na deze training ben je bekend met de Kaizen en Lean methodieken. Je bent in staat om met toegankelijke Lean-technieken problemen in je eigen omgeving op een doeltreffende manier aan te pakken. Denk daarbij aan werkplekorganisatie (5S), verkorten van doorlooptijden en het oplossen van kwaliteitsproblemen. Daarnaast kun je als teamlid in een groter Lean of Six Sigma project een volwaardige bijdrage leveren omdat je de taal en de aanpak kent.

Studiebelasting Yellow Belt training

Deze Yellow Belt training duurt 2 dagen. Je volgt de training naar keuze klassikaal of virtueel. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 16 uur zelfstudie voor het doorlezen van het Lean Yellow Belt boek (uit de serie Climbing the Mountain) en de handouts die je bij deze training ontvangt.

Duur

2 dagen training, klassikaal, virtueel of hyflex (bepaal zelf per trainingsdag of je de dag klassikaal op locatie of in de virtual classroom volgt). Op dag 2 eindigt de training om 14:00 uur.

Inschrijvingsmogelijkheden

Direct inschrijven Incompany training

Inhoud

Door een interactief programma krijg je inzicht in de basisbegrippen en technieken van Lean. We doen dit door je met een Lean game zelf te laten beleven wat de resultaten zijn als de Lean principes gebruikt worden. In de trainingen voor de industrie simuleren we een vliegtuigfabriek. Voor de Dienstverlening gebruiken we een ‘Office game’. Als uiteindelijk ieders ogen zijn geopend, ben je in staat om te benoemen wat dit voor je eigen werkzaamheden en werkomgeving betekent.

 • Lean principes
 • Project Management (PDCA & DMAIC)
 • Identificeren van de acht verspillingen (Waste)
 • 5S werplekorganisatie
 • Visueel Management
 • Process Mapping & Introductie Value Stream Mapping
 • Kaizen continu verbeteren
 • Basisinstrumenten (o.a. Ishikawa, Pareto en Cause & Effect)
 • Voice Of Customer & CTQ Flowdown

Andere interessante trainingen

Na het volgen van deze Lean Yellow Belt training, kun je een training volgen op een hoger niveau, waar je kennis opdoet over nog meer nuttige en praktische Lean Six Sigma technieken. Denk daarbij aan de volgende trainingen:

Webinars en events

We organiseren regelmatig events en webinars waar we jou als Lean Yellow Belt inspireren met de nieuwste ontwikkelingen en tips voor de toepassing van Lean in de praktijk. Deze events zijn veelal kosteloos voor onze relaties. Op deze pagina vind je een overzicht met de komende Lean en Six Sigma events en webinars. Meld je hiervoor gerust aan!

Subsidie op training

Voor trainingen zijn er interessante subsidies beschikbaar. Dat is ook het geval voor deze Lean Yellow Belt training, of je deze training nu incompany of in het open rooster volgt. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor subsidie op deze training, neem dan contact op.

Locaties

In het open rooster wordt de Yellow Belt training o.a. gegeven in Amsterdam, Amersfoort, Groningen, Eindhoven en Enschede.

Yellow Belt trainingen worden ook veel incompany gegeven, met name als continu verbeteren een boost wordt gegeven en besloten is om Lean organisatiebreed in te voeren.

Je investering

In het Open rooster kost deze 2 daagse Lean Yellow Belt training € 795,- p.p. De tweede dag eindigt om 14:00 uur.

Deze prijs is inclusief:

 • Boek ‘Climbing the Mountain’ (de beklimming) Yellow Belt
 • Bijbehorend oefenboek
 • Trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • Templates
 • Lean kwartetspel
 • Certificaat van deelname
 • Lunch
 • Deelname aan inspiratiedagen

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Facturatie naar individuele personen is ook mogelijk met 0% BTW.

Incompany

Organiseer deze Lean Yellow Belt training als groep binnen je eigen organisatie.

Prijs op aanvraag

Deze training wordt veelal incompany gegeven. Hierbij worden één of twee concrete problemen van de organisatie tijdens de training als uitganspunt genomen. In veel gevallen wordt daarom een derde dag aan de training gekoppeld. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via 053-2030240 of via ons contactformulier.

Internationaal erkend certificaat

Standaard ontvangen alle cursisten een certificaat van deelname. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om voor de Lean Yellow Belt training een internationaal erkend certificaat te behalen. Hiertoe werken wij samen met de LSSA (Lean Six Sigma Academy). Het examen is in het Nederlands.

Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization). Je kunt je daarom direct bij ons aanmelden.

Certificering

Lean Six Sigma Academy

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie