Lean Yellow Belt training (Six Sigma)

Als Yellow Belt werk je zelfstandig aan het oplossen van problemen in je eigen werkomgeving of als teamlid in een groter project. Symbol geeft Lean Yellow Belt en Lean Six Sigma Yellow Belt trainingen; klassikaal, virtueel en zelfs e-learnings. Wil jij effectief en efficiënt kunnen werken? Volg dan een Yellow Belt training!

1,5/2 dagen
Alle niveaus
Locatie >
LSSA Certificaat
Prijs vanaf € 895

Yellow Belt training van Symbol

De Yellow Belt trainingen van Symbol maken je bekend met de Lean principes en Six Sigma aanpak. Na het volgen van deze trainingen realiseer je verbeteringen in de eigen werkomgeving en lever je waardevolle bijdragen aan grotere Lean of Six Sigma projecten. 

Een Yellow Belt training sluit je af met een internationaal erkend LSSA-certificaat.

Lean Yellow Belt of Lean Six Sigma Yellow Belt?

Lean en Lean Six Sigma Yellow Belts zijn vaak verantwoordelijk voor het verbeteren van de operationele prestaties binnen een bepaalde afdeling of lijn. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het verkorten van doorlooptijden, het oplossen van problemen of het verbeteren van de kwaliteit. Activiteiten kunnen gerelateerd zijn aan 5S, visuele managementtechnieken implementeren, bijdragen aan de ontwikkeling van werkprocessen en standaarden of ze nemen deel aan brainstormsessies. Na een Yellow Belt training weet je dan ook exact hoe je dit soort taken moet aanpakken en verbeteren.

De Lean Yellow Belt is bekend met de Lean principes, met Lean-technieken zoals 5S en met continu verbeteren volgens de Kaizen-aanpak (PDCA). De Lean Six Sigma Yellow Belt is bekend met de Lean principes én de Six Sigma aanpak. Als Yellow Belt werk je zelfstandig aan het oplossen van problemen in je eigen werkomgeving. Ook neemt de Yellow Belt als teamlid deel aan grotere Lean of Six Sigma projecten.

Als een organisatie besluit Lean Six Sigma bedrijfsbreed te implementeren, zullen grote groepen medewerkers vaak worden getraind op het niveau van Yellow Belt om een sterk fundament te creëren. Yellow Belts hebben veel ervaring met de dagelijkse processen en zijn om die reden goed in staat om zelfstandig Kaizen-projecten uit te voeren. Ook is de Yellow Belt een waardevol teamlid binnen Green of Black Belt projecten.

In principe volg je dezelfde training. De eerste anderhalve dag staat in het teken van de Lean Yellow Belt. De laatste halve dag vormt de upgrade naar Six Sigma Yellow Belt.

Yellow Belt online training (E-learning)

Naast onze reguliere trainingen introduceert Symbol nu ook een volwaardige E-learning op het niveau van Yellow Belt. Het E-learning traject is beschikbaar in meerdere talen. Deze online training kan individueel worden afgenomen en gevolgd, maar is ook heel geschikt om bedrijfsbreed in te zetten, bijvoorbeeld in onboarding programma’s, om zo een sterk fundament te creëren voor de continu verbeteren organisatie.

De online Yellow Belt training bestaat uit instructievideo’s, verklarende teksten, beelden, interactieve oefeningen en vragen. Na afronding kun je deelnemen aan het officieel erkende Lean of Lean Six Sigma Yellow Belt examen van de LSSA.

Wat kun je verwachten in het Lean (Six Sigma) Yellow Belt eLearning traject van Symbol?

  • Een interactief leertraject met veel diversiteit in de aangeboden content
  • Je kunt al je vragen stellen aan één van de toegewezen trainers (MBB).
  • Je kunt in contact treden met andere kandidaten die ook de eLearning volgen.
  • Je kunt de training zelfstandig in je eigen tempo doorlopen of de content gebruiken ter ondersteuning van een klassikale training.

Interesse? Je eLearning traject kun je starten via deze pagina.

Inhoud van training

Door een interactief programma krijg je inzicht in de basisbegrippen en technieken van Lean. We doen dit door je met een Lean game zelf te laten beleven wat de resultaten zijn als de Lean principes gebruikt worden. In de trainingen voor de industrie simuleren we een vliegtuigfabriek. Voor de Dienstverlening gebruiken we een ‘Office game’. Als uiteindelijk ieders ogen zijn geopend, ben je in staat om te benoemen wat dit voor je eigen werkzaamheden en werkomgeving betekent.

In de eerste anderhalve dag worden de Lean-onderwerpen behandeld van de Lean Yellow Belt training. De laatste halve dag vormt de upgrade naar Six Sigma Yellow Belt. Onderstaande tabel geeft de verdeling weer van de Lean en Six Sigma onderwerpen over de dagen.

Lean Yellow Belt training (1,5 dag)Six Sigma Yellow Belt (upgrade 0,5 dag)
Lean principes
Project Management (PDCA & DMAIC)
Identificeren van de acht verspillingen (Waste)
5S werplekorganisatie
Visueel Management
Process Mapping & Introductie Value Stream Mapping
Kaizen continu verbeteren
Basisinstrumenten (o.a. Ishikawa, Pareto en Cause & Effect)
Voice Of Customer & CTQ Flowdown
Basisstatistiek (data typen, gemiddelde, spreiding)
Gebruik van meetsystemen
FMEA – Failure Mode & Effect Analysis
Introductie in diverse Six Sigma technieken en terminologie

Prijs

Lean Yellow BeltLean Six Sigma Yellow Belt
Klassikaal of Virtual classroomKlassikaal
EUR 895,-EUR 995,-
Deze prijs is inclusief:
· Boek ‘Climbing the Mountain’ (de beklimming) Yellow Belt
· Bijbehorend oefenboek
· Trainingsmanual met daarin alle presentaties
· Templates
· Lean kwartetspel
· Certificaat van deelname
· Lunch
· Deelname aan inspiratiedagen

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Facturatie naar individuele personen is ook mogelijk met 0% BTW.
Deze prijs is inclusief:
· Boek ‘Climbing the Mountain’ (de beklimming) Yellow Belt
· Bijbehorend oefenboek
· Trainingsmanual met daarin alle presentaties
· Templates
· Lean kwartetspel
· Certificaat van deelname
· Lunch
· Deelname aan inspiratiedagen

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Facturatie naar individuele personen is ook mogelijk met 0% BTW.
1.5 dag klassikaal of virtual classroom (online)2 dagen klassikaal of virtual classroom (online)

Incompany: plan de training als groep binnen je eigen organisatie

Organiseer de Lean of Lean Six Sigma training als groep binnen je eigen organisatie.

Prijs op aanvraag

Deze trainingen worden veelal incompany gegeven. Hierbij worden één of twee concrete problemen van de organisatie tijdens de training als uitganspunt genomen. In veel gevallen wordt daarom een derde dag aan de training gekoppeld. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via 053-2030240 of via ons contactformulier.

Type training

Locatie

Vorm

Internationaal Erkend Certificaat 

Standaard ontvangen alle cursisten een certificaat van deelname. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om zowel voor de Lean Yellow Belt als de Lean Six Sigma training een internationaal erkend certificaat te behalen. De LSSA theorie-examens worden klassikaal en schriftelijk afgenomen op één van onze locaties (Amersfoort, Enschede). Voor grotere groepen kun je contact met ons opnemen om de examens incompany af te nemen. Alle examens zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Het inschrijven voor een LSSA theorie-examen kan alleen als je in bezit bent van een examenvoucher. Heb jij nog geen examenvoucher? Dan kun je die aanschaffen via de LSSA Webshop. Na het aanschaffen van de voucher, ontvang je per email de code. Met die code kun jij je inschrijven voor het theorie-examen.

Na de inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Heb jij binnen 3 werkdagen geen mail ontvangen? Neem dan contact op met info@lssa.eu.

Inschrijven theorie-examen
green belt lean symbol

Voor wie is Yellow Belt?

Iedere medewerker die direct of indirect betrokken is bij procesverbetering of efficiënter werken of voor iedereen binnen de organisatie om een sterk fundament te creëren voor een bedrijfsbrede implementatie van Lean Six Sigma.

Lean (Six Sigma) Yellow Belt training: doelstelling

Na de Yellow Belt training ben je bekend met de Lean of Lean Six Sigma methodieken. Je bent in staat om met eenvoudige Lean en Six Sigma instrumenten problemen in je eigen omgeving op een doeltreffende manier aan te pakken. Denk daarbij aan werkplekorganisatie (5S), verkorten van doorlooptijden en het oplossen van kwaliteitsproblemen. Daarnaast kun je als teamlid in een groter project volwaardige bijdrage leveren omdat je de taal en de aanpak kent.

Lean (Six Sigma) Yellow Belt training: studiebelasting

De vuistregel is dat één lesdag ongeveer 8 uur voorbereiding en bestudering achteraf vergt. Daarmee bedraagt de studiebelasting voor de Lean Yellow belt ongeveer 24 uur en voor de Lean Six Sigma Yellow Belt ongeveer 32 uur.

 

Inschrijvingsmogelijkheden

  • Minitab software
  • Downloads

Zowel voor het volgen van de Lean Six Sigma Black Belt training als voor het uitvoeren van je project heb je Excel en een licentie van Minitab nodig.
Symbol is een Minitab Gold partner. Daarom bieden we bij de training een gratis 6-maanden licentie aan t.w.v. 750 euro.
Dit houdt in dat je als Lean Six Sigma Black Belt cursist een licentie van halfjaar hebt die toegang biedt tot alle functionaliteiten van Minitab.
Handig bijvoorbeeld voor de uitvoering van je Lean Six Sigma Black Belt project.
Wij regelen je licentie, je hoeft hiervoor niets te doen.

De Lean (Six Sigma) Black Belt trainingen van Symbol vallen onder onze Minitab Gold Partner status

Tijdens de Yellow Belt training wordt gebruik gemaakt van een aantal downloads. Deze bereik je via onderstaande knop.

 

Naar de downloads

Webinars en events
We organiseren regelmatig events en webinars waar we jou als Yellow Belt inspireren met de nieuwste ontwikkelingen en tips voor de toepassing van Lean en Six Sigma in de praktijk. Deze events zijn veelal kosteloos voor onze relaties. Op deze pagina vind je een overzicht met de komende Lean en Six Sigma events en webinars. Meld je hiervoor gerust aan!