Lean Six Sigma Certificering

Erkenning van een gevolgde training is een belangrijk element. Voor onze Lean Six Sigma trainingen bieden wij je de mogelijkheid om een internationaal erkend certificaat te behalen.

Erkenning van een gevolgde training is een belangrijk element. Voor onze Lean Six Sigma trainingen bieden wij je de mogelijkheid om een internationaal erkend certificaat te behalen. Hiertoe werken we samen met een aantal exameninstituten, waaronder de LSSA (Lean Six Sigma Academy), Universiteit TwenteAPMG en iSQI. Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization) voor deze exameninstituten. Je kunt je daarom direct bij ons aanmelden.

De Lean Six Sigma Yellow Belt en Lean Six Sigma Orange Belt certificering bestaat uit een theoretisch examen. De Lean Six Sigma Green Belt en Lean Six Sigma Black Belt certificering bestaat uit een theoretisch en een praktisch examen. Je ontvangt een deelcertificaat voor het behalen van het theoretische examen en het volledige certificaat nadat ook de praktijkprojecten zijn goedgekeurd. Voor zowel het Lean Six Sigma Green Belt als Black Belt examen kun je een examentraining volgen.

Heb je een Lean training gevolgd (in plaats van een Lean Six Sigma training)? Dan kun je je ook certificeren voor Lean. Aanmelden voor deze certificering kan hier.

Inschrijven voor het Lean Six Sigma theorie-examen

De theorie-examens worden klassikaal en schriftelijk afgenomen op één van onze locaties (Amersfoort, Enschede) of op de Universiteit Twente. Voor grotere groepen kun je contact met ons opnemen om de examens incompany af te nemen.

Alle examens zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Je kunt dit op het inschrijfformulier aangeven. Indien je je wilt aanmelden voor een examentraining of indien je een laptop met Minitab tijdens het examen wilt huren, dan kun je dat aangeven op het inschrijfformulier.

Criteria & Skill set Prijs
Lean Six Sigma Yellow Belt € 166,-
Lean Six Sigma Orange Belt € 221,-
Lean Six Sigma Green Belt € 386,-
Lean Six Sigma Black Belt € 441,-
Inschrijven theorie-examen

Proefexamen Lean Six Sigma Green en Lean Six Sigma Black Belt

Wil je weten of je goed voorbereid bent op het examen, dan kun je een proefexamen afleggen. Dit examen bespreek je na afloop met één van onze trainers, zodat je weet op welke punten je je wellicht nog wat beter moet voorbereiden. Ook heb je hier de kans om je vragen te stellen, bijvoorbeeld over onderwerpen die je moeilijk vindt. Het proefexamen maak je thuis. Vervolgens plannen we een afspraak van één uur met een trainer om het examen en eventuele vragen te bespreken.

Wil je gebruik maken van de mogelijkheid om een proefexamen te maken en te bespreken, schrijf je dan hiervoor in via onderstaand formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak met de trainer in te plannen.

De kosten voor het proefexamen, inclusief bespreking met een ervaren trainer, bedragen € 195,- p.p. (excl. BTW).

Je kunt je uitsluitend aanmelden indien je je theorielessen bij Symbol hebt gevolgd. Als dat niet het geval is dan kun je het beste naar www.lssa.eu gaan om je aan te melden.

De genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Inschrijven proefexamen

Inschrijven voor en indienen van het Lean Six Sigma praktijkexamen

Voor het praktijkcertificaat dienen Lean Six Sigma Green Belts één project en Lean Six Sigma Black Belts twee praktijkprojecten in te dienen. Je kunt daarvoor gebruikmaken van één van de twee LSSA project templates:

Let op: je kunt de projecten uitsluitend indienen als Powerpoint bestand (geen PDF). Via onderstaande knop schrijf je je in en kun je je praktijkexamen direct uploaden.

Criteria & Skill set Praktijk
Lean Six Sigma Green Belt € 368,-
Lean Six Sigma Black Belt € 441,-
Inschrijven en uploaden praktijkexamen

Andere trainingen en diensten

Dit is een masterclass voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd.

Meer informatie

Een evidence-based aanpak om het gewenste houding en gedrag in een organisatie te creëren en te borgen.

Meer informatie

Het Six Sigma vervolg op de Lean Black Belt training.

Meer informatie