Erkenning van een gevolgde training is een belangrijk element. Voor onze Lean Six Sigma trainingen bieden wij de mogelijkheid om een erkend certificaat te behalen. Alle examens worden afgenomen volgens de richtlijnen van de LSSA (Lean Six Sigma Academy) en worden wereldwijd aangeboden door verschillende exameninstituten waaronder de iSQI, APMG en de Universiteit Twente. Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization). U kunt zich daarom direct bij ons aanmelden voor de Lean Six Sigma examens.

De certificering van Lean Six Sigma Green Belt en Lean Six Sigma Black Belt examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte (2 projecten). Voor het theorie gedeelte ontvangt u een deelcertificaat. Het volledige certificaat vereist een voldoende voor zowel het theoretische als het praktische deel.

Klassikaal schriftelijk theorie-examen

Klassikale examenmomenten worden meerdere malen per jaar georganiseerd. Deze examens worden meestal in januari, april, juni, juli, september en november afgenomen. De exacte datum kunt u selecteren op het inschrijfformulier van het betreffende examen. 

Theorie-examen Lean Six Sigma Green Belt en Black Belt

Indien u zich aanmeldt voor het Lean Six Sigma Green of Black Belt theorie-examen, kunt u zich optioneel ook voor een examentraining inschrijven. De examens vinden plaats bij de Universiteit Twente (Enschede) of bij Symbol (Enschede of Amersfoort) en worden klassikaal en schriftelijk afgenomen, naar keuze in het Engels (Universiteit Twente) of in het Nederlands (overige locaties). U kunt gebruikmaken van Minitab (zelf laptop meenemen of laptop huren bij Symbol). Op het inschrijfformulier geeft u aan op welke datum, welke locatie en in welke taal u examen wilt doen, of u een laptop wilt huren en of u zich wilt aanmelden voor de examentraining.

Theorie-examen Lean Six Sigma Yellow en Orange Belt

Voor het klassikale theorie-examen Lean Six Sigma Yellow of Orange Belt kunt u kiezen of u deze in het Engels of Nederlands maakt. U kunt dit op het inschrijfformulier aangeven. De examens vinden plaats bij Symbol in Enschede of in Amersfoort. De mogelijke data en locaties vindt u op het inschrijfformulier.

Voor grotere groepen kunt u een contact met ons opnemen om de examens incompany af te nemen.

Niveau Theorie Inschrijven Praktijk Indienen
Lean Six Sigma Yellow Belt € 153,- Inschrijven n.v.t. n.v.t.
Lean Six Sigma Orange Belt € 204,- Inschrijven n.v.t. n.v.t.
Lean Six Sigma Green Belt € 357,- Inschrijven € 357,- Indienen
Lean Six Sigma Black Belt € 408,- Inschrijven € 408,- Indienen

Wilt u een Lean examen afnemen klik dan hier.

Online theorie-examen

De theorie-examens via de APMG International zijn wereldwijd en op elk moment toegankelijk omdat de examens online worden afgenomen via ‘Proctor U’. De examens worden in het Engels afgenomen. U ontvangt het certificaat digitaal als E-certificate. U kunt geen gebruikmaken van Minitab, maar u kunt wel de statistische tabellen in het boek gebruiken of een rekenmachine.

Niveau Theorieexamen Inschrijven Praktijkexamen Indienen
Lean Six Sigma Yellow Belt € 191,- Inschrijven n.v.t. n.v.t.
Lean Six Sigma Orange Belt € 250,- Inschrijven n.v.t. n.v.t.
Lean Six Sigma Green Belt € 440,- Inschrijven € 357,- Indienen
Lean Six Sigma Black Belt € 498,- Inschrijven € 408,- Indienen

Wilt u een Lean examen afnemen klik dan hier.

Exameninstituut: LSSA

Indien u uw training niet bij Symbol of een andere ATO heeft gevolgd, kunt u zich rechtstreeks inschrijven bij de LSSA. De examentarieven zijn dan echter hoger.