Automotive

Continu verbeteren in de supply chain om aan de kwaliteitsstandaarden te voldoen. De ontwikkelingen gaan snel momenteel binnen de Automotive branche. De Nederlandse Automotive sector is een vitale industrie die een belangrijke bijdrage zal leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit (bron: Koninklijke RAI Vereniging). 

Door de digitale tsunami vindt verdergaande robotisering en toepassing van AI (artificial intelligence) plaats. De processen binnen de Automotive worden als gevolg hiervan steeds verder geïntegreerd, waarbij efficiency en veiligheid cruciale factoren zijn. Bekende automotive OEM’ers als Volkswagen, Toyota, Daimler en General Motors stellen daarom zeer hoge eisen aan de supply chain oftewel de suppliers in de keten. Deze worden uitgedaagd om hun prestaties continu te beheersen en optimaliseren.

Betrouwbaarder, sneller en goedkoper…

Er worden zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit. Belangrijke aspecten daarbij zijn bijvoorbeeld de betrouwbaarheid, de time-to-market bij de ontwikkeling, de productie en de vrijgave van producten en processen. Het moet beter, sneller én zeker ook goedkoper. De grootste uitdaging die bedrijven in de automotive keten hebben is om enerzijds de kwaliteit te waarborgen door de processen te beheersen en anderzijds via Operational Excellence hun processen en organisatie continu te optimaliseren. Het meest lastige is om in deze hectische snel veranderende wereld de focus te houden op de strategische doelen om zo competitief te blijven in de global market door je organisatie en je producten te blijven ontwikkelen. Samen met jou voeren we graag een assessment die de ontwikkelpunten van de organisatie blootlegt. Een voorproefje nemen? Maak dan de kosteloze organisatiescan. Het resultaat is een praktisch overzicht met aspecten waarop je organisatie goed scoort en waar je organisatie zich kan ontwikkelen.

Symbol is de automotive expert als het gaat om continu verbeteren in de Supply Chain! We zijn werkzaam voor 80% van de automotive suppliers en OEM’ers in Nederland en daarbuiten. We begeleiden bedrijven door consultancy, training, projecten en strategische sessies.

Specifieke projecten

Symbol begeleidt organisaties in de Automotive sector met het uitvoeren van relevante projecten zoals:

  • De implementatie van IATF16949 incl. het succesvol implementeren & herstructureren van APQP, FMEA, MSA, SPC en 8D.
  • Het uitrollen van Lean en Six Sigma binnen een organisatie o.a. door het doen van projecten en het verzorgen van trainingen
  • Het uitvoeren van data-analyses ter beheersing van het proces door het uitvoeren van bijv. een feasibility studie of MSA studie.
  • Het uitvoeren van supplier audits o.a. conform VDA 6.3 en het implementeren van de VDA 6.3 structuur binnen een organisatie.

Symbol heeft een team van ervaren automotive experts en junior consultants die projecten en ad interim opdrachten bij en met onze relaties uitvoeren. De junior consultants zijn bekend met IATF16949, de van toepassing zijnde core tools en Lean Six Sigma. Ze hebben enkele jaren werkervaring en brengen nieuwe energie en een frisse blik binnen uw organisatie. De automotive experts van Symbol zijn officieel IATF16949 1st/2nd party auditor gecertificeerd om interne auditors op te leiden, en enkele experts zijn gecertificeerd VDA 6.3 auditor.

Specifieke trainingen voor de automotive branche

Speciaal voor de Automotive verzorgt Symbol naast Lean en Six Sigma trainingen specifieke Automotive trainingen zoals APQP, PPAP, IMDS, FMEA, IATF16949 en 8D. In deze trainingen komen de specifieke automotive aspecten en hun samenhang aan bod.

Symbol is tevens grondlegger van de “Werken in de automotive Industrie” reeks. De automotive heeft de grote uitdaging om de huidige medewerkers te blijven ontwikkelen om ze zo te kunnen laten meegroeien met de ontwikkelingen in de markt zoals toenemende toepassing van software en elektronica, Functional Safety, Smart Industry en nieuwe wijzes van produceren. Symbol heeft dan ook een basistraining ontwikkeld die we verzorgen bij middelbare en hogescholen en voor de automotive bedrijven zowel incompany als op open training.

Events

Symbol organiseert regelmatig events waar we je bijpraten over de nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is Symbol regelmatig aanwezig bij events van andere partners.

Veel expertise binnen onze organisatie

Onze consultants hebben een aantal specifieke white papers geschreven met betrekking tot de ontwikkelingen in de Automotive branche. Alle blogs en white papers vind je via onderstaande knop.

Meer informatie

Wil je ook je kwaliteit binnen de supply chain verder verbeteren en controleren? Neem dan eens contact met ons op via 053 – 20 30 240. We denken graag een vrijblijvend met je mee. Als je je gegevens achterlaat via onderstaand formulier, zullen we je zo spoedig mogelijk bellen om eens van gedachten te wisselen.