High-Tech

De Nederlandse high-tech maakindustrie is een van de belangrijkste bronnen van innovatie in Nederland, door hogere eisen en door de noodzaak om meer te produceren met dezelfde of zelfs een kleinere workforce. Vol vertrouwen wereldwijd de concurrentiestrijd aangaan met geoptimaliseerde moderne processen voor de snel veranderende high-tech Nederlandse maakindustrie, dat is waar wij als Symbol onze opdrachtgevers bij ondersteunen.

Backshoring

Afgelopen jaren bestond de uitdaging in de Nederlandse high-tech industrie uit een veranderend wereldbeeld waarin sterk geconcurreerd moest worden met lage lonen landen. Intussen is daar een nieuwe uitdaging bijgekomen, namelijk het vinden en behouden van gekwalificeerd technisch personeel. Aangezien de productietarieven in met name de traditionele lage lonen landen ook aan het stijgen zijn, is het al geruime tijd economisch interessant om productie (weer) in Europa te laten plaatsvinden, het zogenaamde backshoring. Daarbij worden complete productieprocessen die eerst rond 2010 naar Azië werden verplaatst weer teruggebracht naar Europa.

Echter, om dit rendabel te maken wordt er volop ingezet op moderne productiemiddelen. Daar worden dan bijvoorbeeld volledige gerobotiseerde productielijnen geïmplementeerd of collaborative robots bij toegepast. Deze robots maken gebruik van specifiek geschoolde medewerkers die samen met een gerobotiseerd proces zorgen voor zeer hoge kwaliteitsproducten tegen een zeer competitieve kostprijs.

Nummer één in de Nederlandse high-tech

Het zal duidelijk zijn dat in rap tempo door de Nederlandse high-tech maakindustrie gevraagd wordt om goed omkaderde processen, met name om voorop te kunnen blijven lopen in de toekomst. Symbol heeft inmiddels ruimschoots ervaring bij toonaangevende bedrijven met een breed pakket aan dienstverleningsvormen. Kenmerkend is het continu verbeteren en het blijven volgen van de laatste trends.

Specifieke verbeterprojecten

Symbol begeleidt organisaties met het uitvoeren van relevante projecten als:

  • Automotive way of working: hoe praktisch en werkbaar in te vullen, waarbij voldaan wordt aan steeds strengere eisen van klanten.
  • De implementatie van en het succesvol inrichten van FMEA, MSA, SPC en 8D.
  • Samen met het plantmanagement definiëren van strategische projecten als bijvoorbeeld: manufacturing intelligence
  • SQA, en het beheersen van de supply change
  • Automatisering van processen
  • Het uitvoeren van data-analyses ter beheersing van het proces door het uitvoeren van bijv. een Feasibility studie of het implementeren van process and product measurement systems (MSA)
  • Prevention, operational reliability, energy optimization, waste reduction, product development & qualification
  • Het uitrollen van TPM, Lean en/of Six Sigma binnen een organisatie
  • Het coachen van verbeterprojecten en het succesvol uitvoeren van strategische doorbraakprojecten.

CIMM-assessment

Weet je dat er verbeteringen mogelijk zijn? Dat het mogelijk moet zijn om een hoger rendement te halen door bijvoorbeeld een efficiëntere werkwijze? Maar weet je niet waar te beginnen. Dan kan een CIMM-assessment hierin duidelijkheid scheppen. CIMM staat voor het Continuous Improvement Maturity Model. Dit zeer praktische model is door Symbol zelf ontwikkeld en geeft via twee assen: mens (over welke competenties beschikt de organisaties) en proces (in hoeverre wordt er procesmatig gewerkt binnen de organisatie) de volwassenheidsstatus van de organisatie weer. Daarbij wordt tegelijkertijd duidelijk waar het grootste verbeterpotentieel ligt. Bij een volledige CIMM-assessment lichten onze consultants je organisatie grondig door aan de hand van verschillende interviews en een vragenlijst. De organisatie-scan is ook gratis te maken via onze website.

Naar de organisatiescan

Opleidingsplan voor medewerkers

Het is niet alleen belangrijk dat procesmatig alles goed verloopt. Bij het realiseren van een continu verbetercultuur is de rol van medewerkers van groot belang. Blijvende impact als een duurzame verbetering van het resultaat (ROI) of klanttevredenheid kan alleen gerealiseerd worden als ook de medewerkers over de juiste competenties beschikken. Mogelijke verbeteringen kunnen zo veel beter worden gesignaleerd en vervolgens gerealiseerd. Symbol is specialist op het gebied van Lean en Lean Six Sigma trainingen. Deze kunnen worden afgesloten met een internationaal erkend LSSA-examen. Maar we bieden ook trainingen op het gebied van data-science en andere masterclasses. We stellen graag samen met je een opleidingsplan op.

Naar alle trainingen

Referenties

Wil je meer lezen over onze aanpak van klanten? Lees dan de referenties van verschillende klanten in de branche.

Wat klanten over ons vertellen

Laat je inspireren via onze blogs en tips

Via onderstaande knop vind je alle blogs, tips en whitepapers die we hebben verzameld om je te inspireren en te informeren. Hierbinnen kun je via het menu nog een nadere selectie naar thema maken.

Naar alle blogs

Contact

Wil je ook duurzaam verbeteren met rendement? Neem dan contact op om eens vrijblijvend met ons van gedachten te wisselen, we denken graag met je mee. Bel ons via 053 – 20 30 240 of laat je gegevens achter via onderstaand formulier. We bellen je dan zo snel mogelijk!