Auditor IATF16949:2016

Tijdens deze training leert u op een praktische en doeltreffende wijze een interne audit voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren conform de door IATF16949 gestelde eisen.
2 dagen
MBO tot HBO+
IATF 16949 1st/2nd party auditor
Studiebelasting: 32 uur

Voor een goed werkend IATF 16949 systeem is het van wezenlijk belang dat je als organisatie medewerkers hebt die in staat zijn om goede en effectieve interne audits te kunnen uitvoeren. De trainers van Symbol zijn officieel IATF16949 1st/2nd party auditor gecertificeerd om interne auditors op te leiden.

Tijdens deze training leer je op een praktische en doeltreffende wijze een interne audit voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren conform de door IATF16949 gestelde eisen.

 

Voor wie

Voor een ieder die interne audits wil gaan uitvoeren binnen de automotive conform IATF16949.

 

Niveau

MBO tot HBO+.

Een goed begrip en kennis van IATF 16949 en de core tools of het aantoonbaar hebben gevolgd van de training IATF 16949 & core tools is vereist om deel te kunnen nemen aan deze training. Twijfel je aan je kennis niveau neem dan contact met ons op. In een kort gesprek met één van onze automotive consultants zal samen met jou de voor jou beste keuze worden gemaakt.

 

Doelstelling

Na deze training beschik je over de auditvaardigheden om processen en een kwaliteitsmanagementsysteem  te toetsen conform IATF 16949 en hierover te rapporteren. Daarnaast ben je gecertificeerd om interne audits of om audits bij leveranciers uit te voeren binnen de automotive.

 

Duur

2 dagen, waarbij de eerste dag de theorie omtrent auditing wordt behandeld en de tweede dag het IATF 16949 1st/2nd party auditor examen wordt afgenomen.

 

Gecertificeerde trainer

De trainingen worden verzorgd door een senior consultant van Symbol met ruime ervaring binnen de automotive-industrie met het toepassen en succesvol implementeren van o.a. ISO9001, IATF16949 en de daaraan gerelateerde technieken als APQP, FMEA, SPC/MSA en 8D. De trainers van Symbol zijn officieel IATF16949 1st/2nd party auditor gecertificeerd om interne auditors op te leiden, de consultant en de training voldoet dan ook aan de gestelde eisen voor de opleider binnen de IATF16949 norm.

 

Inhoud van de training Auditor IATF 16949:2016

 • IATF 16949 eisen gerelateerd aan de scope van de audit
 • procesaanpak: input, proces, output
 • Auditrichtlijnen ISO19011
 • Auditing in de praktijk conform IATF16949
 • Definitie interne audit en doel van een audit
 • Rol en verantwoordelijkheden van een auditor
 • Het voorbereiden van een audit
 • Communicatie: juiste houding, omgang met weerstanden en gesprekstechnieken
 • Rollenspel
 • Rapportage en follow up conform IATF16949
 • IATF 16949 1st/2nd party auditor examen

 

Studiebelasting

Voor een tweedaagse training geldt ongeveer 16 studie-uren. In totaal bedraagt de studiebelasting dan ongeveer 32 uur.

Uw investering

Deelname aan deze training Auditor IATF16949:2016 kost € 1.250,- p.p.

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

 

Incompany: plan de training als groep binnen je eigen organisatie

Indien de training incompany wordt verzorgd, dan zal voorafgaand een gesprek plaatsvinden om te bepalen wat de huidige kennis en ervaring is van de deelnemers. Op basis van het gesprek zal gezamenlijk worden bepaald wat de exacte inhoud en duur van de training zal betreffen.

Certificering

Op dag twee van de training wordt het IATF 16949 1st/2nd party auditor examen afgenomen. Dit examen bestaat uit een theoretisch examen waarin kennis van IATF 16949 en core tools wordt getoetst. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een praktijkcase voorgelegd waarin ook de auditvaardigheden worden getoetst. De deelnemer dient de uitwerking van de case mondeling toe te lichten. Iedereen die slaagt voor het examen zal een certificaat ontvangen waarop staat dat de deelnemer het IATF 16949 1st/2nd party auditor examen succesvol heeft afgerond en voldoet aan de IATF16949 richtlijnen. Deelnemers die niet slagen voor het examen ontvangen een certificaat van deelname.

Indien de training incompany plaatsvindt kan in onderling overleg ervoor worden gekozen om de praktijkcase te vervangen door het daadwerkelijk uitvoeren van audits door de deelnemers in de eigen organisatie, die door de consultant van Symbol worden beoordeeld.

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie

Verhogen van de test- en vaccinatiesnelheid door het toepassen van Lean-methodiek en technieken.

Meer informatie