Digitale Transformatie

Waar liggen voor mijn organisatie de mogelijkheden voor digitale transformatie? Waar moet ik beginnen? Waar liggen kansen en bedreigingen? Hoe zorg ik dat mijn medewerkers de juiste kennis en expertise opdoen?

Dit zijn vragen waar veel bedrijven en organisaties mee bezig zijn. Symbol heeft zich gespecialiseerd om digitale transformatie in het operationele proces te ondersteunen en om medewerkers hierin op te leiden. 

Het belang van digitale transformatie

Digitale transformatie is in volle gang. Elke organisatie heeft in meer of mindere mate te maken met deze transformatie. Ook binnen operationeel management en continu verbeteren doen nieuwe digitale technieken hun intrede. Denk daarbij aan het gebruik van Digitale werkinstructies, Big Data, Robotic Process Automation (RPA), Process Mining, Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI).

Als jouw organisatie digitale technieken wil gaan inzetten binnen operationeel management onderzoek dan de mogelijkheden met één van onze digitale experts. Zij begrijpen de uitdagingen waar moderne bedrijven voor staan en bieden concrete oplossingen voor de digitale transformatie.

Lean transformatie elementen

Expertise in digitale transformatie

Bij Symbol hebben we ons gespecialiseerd in het toepassen van (nieuwe) digitale technieken op het gebied van operationeel management en problem solving. Symbol is ambassadeur binnen het FME-netwerk. Tegelijkertijd hebben we ook keuzes gemaakt in wat we niet doen. Het gebied van digitalisering is namelijk zo groot dat geen enkele partij in staat is om kennis te hebben van alles. Symbol werkt daarom binnen het FME-netwerk samen met een grote groep van ambassadeurs. Dit zijn digitale experts, elk met een duidelijk focusgebied. Samen zijn we in staat om elke organisatie in Nederland klaar te maken voor de toekomst.

Strategie digitale transformatie

Digitale werkinstructies

Data management

Performance management

Digitale dashboards (PowerBI)

Robotic Process Automation (RPA)

Process Mining (Disco)

Document Workflows (LeanForms)

Overall Equipment Effectiveness (OEE)

Manufacturing Execution Sytem (MES)

Real Time SPC (Minitab)

Predictive analytics (Minitab)

FMEA software

Internet of Things (IoT)

Advanced Problem Solving

Bouwstenen voor digitale transformatie

Een stap zetten op het gebied van digitale transformatie? Symbol heeft zich gespecialiseerd op de volgende bouwstenen die bijdragen aan de digitale transformatie. 

Digitale Strategie & Data management

 

Onze aanpak begint met een het opzetten van een digitale strategie, het fundament waarop elke succesvolle transformatie rust. Samen met het management team en (digitale) experts in jouw organisatie brengen we de huidige situatie en mogelijkheden in kaart. 

‘Data’ is de bron waar elke digitale techniek op geënt is. Data management is daarom altijd onderdeel van de digitale transformatie strategie. Symbol brengt in kaart welke data reeds beschikbaar is en hoe data ontsloten wordt. Ook kijken we naar mogelijkheden om data te verkrijgen uit machines en processen die nu nog niet beschikbaar is.

digitale transformatie strategie en fundament
digitale transformatie strategie en fundament

Inzicht in data & Proces performance

 

In deze fase draait alles om data verwerking en visualisatie. Een Manufacturing Execution Systems (MES) zorgt voor de uitwisseling van gegevens tussen het ERP-systeem en productie. 

Digitale werkinstructies en geavanceerde (PowerBI) dashboards geven duidelijkheid en inzicht. Workflows en digitale formulieren worden gebouwd om analyses en rapportages te maken, en informatie te stroomlijnen. 

Proces optimalisatie & Advanced Problem solving

 

In deze fase draait alles om data verwerking en interpretatie en optimalisatie. Onze digitale experts passen technieken zoals Process Mining en Robotic Process Automation (RPA) toe om de logistieke processen te optimaliseren. 

Onze Master Black Belts passen Predictive analytics toe bij Advanced Problem Solving. Predictive analytics is een vorm van procesanalyse waarbij machine learning wordt toegepast om een voorspellend model te genereren op basis van big data. Daar waar normale regressiemodellen niet meer toereikend zijn, biedt Minitab aanvullende technieken gebaseerd op CART, Random Forests, TreeNet en MARS om big data te analyseren.

digitale transformatie innovatieve implementatie en groei

Waarom kiezen voor Symbol?

Expertise: Onze experts zijn toonaangevend in digitale transformatie en Industry 4.0-oplossingen.

Maatwerk: Wij begrijpen dat elk bedrijf unieke behoeften heeft. Onze oplossingen zijn op maat gemaakt voor elke organisatie.

Resultaatgericht: Wij streven naar impact en meetbare resultaten.

symbol - kantoor - lean transformatie

Neem de eerste stap

Wil je meer weten over onze digitale transformatie oplossingen? Vul dan nu ons contactformulier in. Een van onze deskundigen staat klaar om al je vragen te beantwoorden en te bespreken hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het realiseren van blijvende verbeteringen.