Veelgestelde vragen (FAQ)

We doen ons best om alle informatie op onze website zo duidelijk mogelijk weer te geven. Toch kan het zijn dat je het antwoord op je vraag (nog) niet hebt gevonden. Daarom hieronder een overzicht met vragen die ons regelmatig worden gesteld. Natuurlijk helpen we je ook graag telefonisch verder via 053 – 2030240!

Algemene vragen

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Lean en Six Sigma worden vaak in één adem genoemd. Toch zijn het twee verschillende disciplines. In het onderstaande artikel gaat Edwin Kippers hier uitgebreid op in.
Lean-of-Six-Sigma

Kan ik doorstromen in verschillende trainingen? Bijvoorbeeld van Lean Six Sigma Green Belt naar Lean Six Sigma Black Belt?

Dat kan zeker. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Is er parkeergelegenheid nabij de trainingslocatie(s)?

Bij onze trainingslocaties is parkeergelegenheid. Het adres van je trainingslocatie ontvang je in een uitnodigingsmail, 2 weken voor aanvang van de training. Ga je een training volgen op onze vestiging in Amersfoort, dan kun je parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan (betaald), op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor. Deze locatie bevindt zich wel pal tegenover het Centraal Station van Amersfoort.

Kun je makkelijk met het OV naar de trainingslocatie?

De meeste locaties zijn eenvoudig te bereiken per openbaar vervoer. Het adres van je trainingslocatie ontvang je in een uitnodigingsmail, 2 weken voor aanvang van de training.

Is er een routebeschrijving beschikbaar naar de trainingslocaties?

Het adres van je trainingslocatie ontvang je in een uitnodigingsmail, 2 weken voor aanvang van de training. Hierbij ontvang je eveneens informatie met betrekking tot route en bereikbaarheid.

Vragen mbt LSSA examens

Moet ik verplicht examen doen?

Nee, je kiest zelf of je je training wilt afronden met een internationaal erkend LSSA examen.

Wat kost een examen?
Je kunt via Symbol je inschrijven voor een internationaal erkend LSSA examen voor onze Lean en Lean Six Sigma trainingen. De examenprijzen vind je via de volgende links:

https://www.symbol.nl/trainingen/lean-certificering/ 
https://www.symbol.nl/trainingen/lean-six-sigma-certificering/

Examen training als voorbereiding op het examen.

Om je optimaal voor te bereiden op het LSSA examen, vindt er op de laatste lesdag een examentraining plaats.

Waar vinden de LSSA examens plaats?

Indien je je training die je hebt gevolgd in het open rooster, wilt afsluiten met een LSSA examen, dan kun je kiezen uit de locaties Enschede of Amersfoort. Het LSSA examen Lean Six Sigma Green en Lean Six Sigma Black Belt wordt daarnaast afgenomen aan de Universiteit Twente. Tevens kun je het examen online afnemen. 

Wanneer en waar vinden de LSSA examens plaats?
Op de inschrijfformulieren voor de verschillende examens vind je ook de examendata en locaties. Bij inschrijving selecteer je dus op dit formulier direct je gewenste tijdstip en locatie. Je komt op het inschrijfformulier door op de knop ‘inschrijven’ de klikken achter het gewenste examen op de volgende pagina’s:

https://www.symbol.nl/lean-certificering/
https://www.symbol.nl/lean-six-sigma-certificering/

Wanneer wordt de uitnodiging voor het examen verstuurd met de laatste informatie?

Deze uitnodiging wordt één week voor het examen verstuurd.

Moet ik betalen voor het gebruik van een leenlaptop met Minitab?

Heb je de laptop met Minitab nodig bij één van onze trainingen in het open rooster, dan is het gebruik hiervan gratis. Wil je gebruik maken van een leenlaptop bij het LSSA examen, dan kost dit €25,-. Wel graag in beide gevallen via de betreffende inschrijfformulieren aangeven of je van een leenlaptop gebruik wilt maken.

Wanneer kan ik de examenuitslag verwachten?

Ongeveer één week nadat je het examen hebt afgelegd, nemen we telefonisch contact op om de uitslag door te geven. Indien we je telefonisch niet kunnen bereiken, ontvang je de uitslag per mail.

Kan ik na mijn examen, de vragen met mijn antwoorden ontvangen?

Dat is helaas niet mogelijk. De examenvragen zijn eigendom van de LSSA en worden niet vrijgegeven. Je kunt wel, op afspraak, je examen inzien.

Waar vind ik de voorwaarden waaraan een praktijkproject moet voldoen?

De voorwaarden en skill sets voor de verschillende trainingen vind je hier:

Lean Green Belt
Lean Black Belt
Lean Six Sigma Green Belt
Lean Six Sigma Black Belt

Hoe kan ik mijn praktijkproject indienen?

Je kunt je praktijkproject uploaden via het formulier op onze website. Je vindt de formulieren op de volgende pagina’s, onder de kopjes ‘Inschrijven voor het * praktijkexamen’:

https://www.symbol.nl/trainingen/lean-certificering/
https://www.symbol.nl/trainingen/lean-six-sigma-certificering/

Hoeveel projecten moet ik indienen voor een volledige Lean of Lean Six Sigma certificering?

Voor een certificering Lean Green Belt of Lean Black Belt dien je één praktijkproject in. Voor een certificering Lean Six Sigma Green of Lean Six Sigma Black Belt dien je twee praktijkprojecten in. Zie alle voorwaarden en skill sets op de volgende pagina’s:

Lean Green Belt: https://www.symbol.nl/trainingen/lean-certificering/
Lean Black Belt: https://www.symbol.nl/trainingen/lean-certificering/
Lean Six Sigma Green Belt: https://www.symbol.nl/trainingen/lean-six-sigma-certificering/
Lean Six Sigma Black Belt: https://www.symbol.nl/trainingen/lean-six-sigma-certificering/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op hoogte van nieuwste trainingen & het laatste nieuws over de verschillende sectoren. De berichten zijn geschreven door ervaren consultants in het vakgebied. Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!