Veelgestelde vragen (FAQ)

We doen ons best om alle informatie op onze website zo duidelijk mogelijk weer te geven. Toch kan het zijn dat je het antwoord op je vraag (nog) niet hebt gevonden. Daarom hieronder een overzicht met vragen die ons regelmatig worden gesteld. Natuurlijk helpen we je ook graag telefonisch verder via 053 – 2030240!

Hoe gaat Symbol om met het coronavirus (COVID-19)?

Symbol volgt de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment werken onze medewerkers thuis. Onze dienstverlening vindt zoveel mogelijk plaats via online kanalen. Onze open trainingen zijn omgezet naar virtual classroom trainingen en zijn online te volgen. We zijn bereikbaar, telefonisch of per e-mail. Dus neem gerust contact op in geval van vragen!

Algemene vragen

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Lean en Six Sigma worden vaak in één adem genoemd. Toch zijn het twee verschillende disciplines. In het onderstaande artikel gaat Edwin Kippers hier uitgebreid op in.
Lean-of-Six-Sigma

Kan ik doorstromen in verschillende trainingen? Bijvoorbeeld van Lean Six Sigma Green Belt naar Lean Six Sigma Black Belt?

Dat kan zeker. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Is er parkeergelegenheid nabij de trainingslocatie(s)?

Bij onze trainingslocaties is parkeergelegenheid. Het adres van je trainingslocatie ontvang je in een uitnodigingsmail, 2 weken voor aanvang van de training. Ga je een training volgen op onze vestiging in Amersfoort, dan kun je parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan (betaald), op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor. Deze locatie bevindt zich wel pal tegenover het Centraal Station van Amersfoort.

Kun je makkelijk met het OV naar de trainingslocatie?

De meeste locaties zijn eenvoudig te bereiken per openbaar vervoer. Het adres van je trainingslocatie ontvang je in een uitnodigingsmail, 2 weken voor aanvang van de training.

Is er een routebeschrijving beschikbaar naar de trainingslocaties?

Het adres van je trainingslocatie ontvang je in een uitnodigingsmail, 2 weken voor aanvang van de training. Hierbij ontvang je eveneens informatie met betrekking tot route en bereikbaarheid.

Vragen mbt LSSA examens

Moet ik verplicht examen doen?

Nee, je kiest zelf of je je training wilt afronden met een internationaal erkend LSSA examen.

Wat kost een examen?
Je kunt via Symbol je inschrijven voor een internationaal erkend LSSA examen voor onze Lean en Lean Six Sigma trainingen. De examenprijzen vind je via de volgende links:

https://www.symbol.nl/trainingen/lean-certificering/ 
https://www.symbol.nl/trainingen/lean-six-sigma-certificering/

Examen training niet aansluitend bij het examen.

Er zijn meer examens gepland dan examentrainingen. Hierdoor kan er soms meer tijd zitten tussen de examentraining en het examen. Je kunt hierop letten als je je inschrijft voor de examentraining en het examen.

Waar vinden de LSSA examens plaats?

Indien je je training die je hebt gevolgd in het open rooster, wilt afsluiten met een LSSA examen, dan kun je kiezen uit de locaties Enschede of Amersfoort. Het LSSA examen Lean Six Sigma Green en Lean Six Sigma Black Belt wordt daarnaast afgenomen aan de Universiteit Twente.

Wanneer en waar vinden de LSSA examens plaats?

Op de inschrijfformulieren voor de verschillende examens vind je ook de examendata en locaties. Bij inschrijving selecteer je dus op dit formulier direct je gewenste tijdstip en locatie. Ook kies je hier of je wilt deelnemen aan een examentraining. Je komt op het inschrijfformulier door op de knop ‘inschrijven’ de klikken achter het gewenste examen op de volgende pagina’s:

https://www.symbol.nl/lean-certificering/
https://www.symbol.nl/lean-six-sigma-certificering/

Wanneer wordt de uitnodiging voor het examen verstuurd met de laatste informatie?

Deze uitnodiging wordt één week voor het examen verstuurd.

Moet ik betalen voor het gebruik van een leenlaptop met Minitab?

Heb je de laptop met Minitab nodig bij één van onze trainingen in het open rooster, dan is het gebruik hiervan gratis. Wil je gebruik maken van een leenlaptop bij het LSSA examen, dan kost dit €25,-. Wel graag in beide gevallen via de betreffende inschrijfformulieren aangeven of je van een leenlaptop gebruik wilt maken.

Is er een examentraining voor iedere geplande examendata?

Helaas is er niet altijd een examentraining gepland twee weken voor een examendata. Op het inschrijfformulier kun je precies zien wanneer en waar de examens plaats vinden en wanneer en waar de examentrainingen plaats vinden. Je selecteert hier de voor jou meest optimale combinatie.

Op welke locatie(s) kan ik een examentraining volgen?

De Examentrainingen in het open rooster kun je naar keuze volgen op onze locatie in Enschede of Amersfoort. Je kunt je hiervoor aanmelden via het inschrijfformulier voor het betreffende examen.

Is de examentraining een inloop- of een trainingsdag?

De examentraining is een klassikale bijeenkomst van 10:00 – 16:00 uur, inclusief lunch. De datum en locatie kun je kiezen op het inschrijfformulier voor het examen. Tijdens de training wordt ingegaan op vragen van cursisten en er wordt een proefexamen af genomen.

Wanneer kan ik de examenuitslag verwachten?
Kan ik na mijn examen, de vragen met mijn antwoorden ontvangen?
Hoeveel studie (PE) uren ontvang ik bij Lean Six Sigma Green Belt certificering?
Waar vind ik de voorwaarden waaraan een praktijkproject moet voldoen?
Hoe kan ik mijn praktijkproject indienen?
Hoeveel projecten moet ik indienen voor complete certificering Lean of Lean Six Sigma certificering?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op hoogte van nieuwste trainingen & het laatste nieuws over de verschillende sectoren. De berichten zijn geschreven door ervaren consultants in het vakgebied. Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!