Master Black Belt training

Voor Lean Six Sigma Black Belts met minimaal vijf jaar projectervaring die zich verder willen ontwikkelen tot Master Black Belt, LSS Deployment leader of LSS trainer.
7 mastercl.
HBO / HBO+ & Lean Six Sigma Black Belt
LSSA Certificaat
Studiebelasting: 112 uur.

Lean Six Sigma Master Black Belt training volgen bij Symbol

 

 • In deze Master Black Belt (MBB) training ontwikkel je je verder tot de Master Black Belt die het algehele Lean Six Sigma-programma uitrolt in de organisatie.
 • Je leert hoe je het management ondersteund bij het selecteren van de juiste doorbraakprojecten en coacht Lean Six Sigma Green en Black Belts bij het uitvoeren van hun projecten.
 • Na de training – met jouw bewijs van deelname of internationaal erkend LSSA-certificaat op zak – ben je de Lean Six Sigma expert die beter in staat om organisaties te ondersteunen in het ontwikkelen van hun verbeterstrategie.

De Master Black Belt (MBB) is een expert in het toepassen van Lean Six Sigma. Heb jij een afgeronde Lean Six Sigma Black Belt opleiding? Meld je dan aan voor deze Master Black Belt training.

In veel gevallen is de Master Black Belt verantwoordelijk voor het uitrollen van het algehele Lean Six Sigma-programma in de organisatie, waar ook het trainingsprogramma onderdeel van uitmaakt. De Master Black Belt ondersteunt het management bij het selecteren van de juiste doorbraakprojecten en coacht Green en Black Belts bij het uitvoeren van hun projecten. De Master Black Belt heeft minimaal vijf jaar ervaring in het zelf uitvoeren van Lean Six Sigma projecten.

 

Voor wie

Deze training is bedoeld voor Lean Six Sigma Black Belts met minimaal vijf jaar projectervaring die zich verder wil ontwikkelen tot Master Black Belt, Lean Six Sigma Deployment leader of Lean Six Sigma trainer. Om deel te kunnen nemen aan deze training dient je te voldoen aan de volgende criteria:

 • Geslaagd voor Lean Six Sigma Black Belt examen (ASQ, LSSA of vergelijkbaar).
 • Minimaal vijf jaar praktische ervaring in het uitvoeren van Lean Six Sigma Green Belt en Lean Six Sigma Black Belt projecten.
 • Enkele jaren ervaring in het coachen van Lean Six Sigma Green Belts of Lean Six Sigma Black Belts.
 • Je dient een eigen, afgerond Lean Six Sigma project mee te nemen en te presenteren en te verdedigen naar de andere deelnemers.

 

Doelstelling

Na deze training ben je beter in staat om organisaties te ondersteunen in het ontwikkelen van hun verbeterstrategie. Je bent tevens in staat verbeterprojecten en veranderprojecten daadkrachtiger te managen. Naast het opdoen van nieuwe technieken en kennis, dien je ook een eigen, afgerond project te presenteren en te verdedigen. Je ontvangt hierover feedback van de groep en van een ervaren Master Black Belt. Verder zal je worden gevraagd om op één van de Master Black Belt-dagen een onderwerp naar keuze te presenteren (circa 45 minuten).

 

Inhoud

Deze training is opgebouwd uit verschillende masterclasses, die ook los te volgen zijn. Voor het verkrijgen van het Lean Six Sigma Master Black Belt certificaat moet je een 3-tal verplichte masterclasses volgen en daarnaast nog minimaal 4 masterclasses naar keuze uit het onderstaande programma. Je kunt je voor elke masterclass afzonderlijk inschrijven. Hieronder vind je het volledige overzicht met de verplichte modules en keuzemodules.

Verplichte modules:

 

Keuzemodules:

 

Duur

7 masterclasses (3 verplichte en 4 vrij te kiezen).

 

Niveau

HBO / HBO+. Lean Six Sigma Black Belt met minimaal 5 jaar ervaring

 

Studiebelasting

Als vuistregel geldt dan één lesdag ongeveer 8 uur studie oplevert. Dat betekent dat de totale belasting van deze opleiding ongeveer 112 uur is.

Inschrijvingsmogelijkheden

Heb je belangstelling voor deze training, vul dan het aanvraagformulier in! Of bel ons via 053 – 20 30 240.

Informatie aanvragen voor inschrijven

Je investering

De complete Master Black Belt training die 7 masterclasses omvat, kost € 4.750,- p.p. Indien één van de gevolgde masterclasses de 3-daagse OBM betreft, is er een meerprijs van € 1000,- van toepassing

Deze prijs is inclusief:

 • Trainingsmanuals met daarin alle presentaties
 • Templates
 • Officieel LSSA Master Black Belt certificaat (indien u voldoet aan de genoemde criteria onder de tab ‘Certificering’)
 • Lunches

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

 

Offerte opvragen

Internationaal erkend certificaat

Voor onze Master Black Belt training wordt de mogelijkheid geboden om via de LSSA (Lean Six Sigma Academy) een internationaal erkend certificaat te behalen. Voor het behalen van dit certificaat dient u aan de volgende criteria te voldoen:

 • Geslaagd voor Black Belt examen (ASQ, LSSA of vergelijkbaar).
 • Minimaal vijf jaar praktische ervaring in het uitvoeren van GB en BB projecten.
 • Enkele jaren ervaring in het coachen van GB’s of BB’s.
 • U dient een afgerond Lean Six Sigma project te verdedigen in de training
 • 3 verplichte masterclasses bijgewoond en succes afgerond.
 • 4 vrij te kiezen masterclasses bijgewoond en succesvol afgerond.

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie