Kwaliteitsmanagement Event 2024

17 oktober 2024 van 10:00 - 15:30
€ 49,- p.p.

Event

Kwaliteitsmanagement Event 2024

Op 17 oktober nodigen we je uit voor een boeiende duik in de wereld van kwaliteitsmanagement. Dit is een kans om je onder te dompelen in de uitdagende en innovatieve oplossingen die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen stuwen.

Wij geloven dat er altijd ruimte is voor verbetering. Daarom openen we de deuren naar de wereld van kwaliteitsnormen zoals ISO 9001 en IATF 16949. Wat zijn de geheimen achter een effectief kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) en welke praktische tools zitten al binnen handbereik op je laptop om dit systeem succesvol te implementeren? Ontdek welke data je kunt verzamelen, hoe je deze kunt gebruiken en verken de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) om feiten en trends zichtbaar te maken die inzicht bieden in de prestaties van je processen.

In één van de workshops nemen we de tijd om het nieuwe APQP-handboek en de Automotive Core Tools onder de loep te nemen. Werk je niet in de automotive, neem dan deel aan één van de andere workshops over o.a. het betrekken van de organisatie. 

Laat je inspireren tijdens ons Kwaliteitsmanagement Event! Deze dag biedt je een schat aan praktische en concrete handvatten en ideeën om je eigen KMS te ontwikkelen, te onderhouden en continu te verbeteren. Mis deze kans niet om waardevolle inzichten op te doen en je organisatie naar een hoger niveau te tillen. Kom en ontdek de mogelijkheden die voor je liggen!

 

Bereid Je Voor op een Nieuwe Standaard van Kwaliteit!

In de huidige markt is een hoog kwaliteitsniveau niet alleen een voordeel, maar een vereiste. Klanten eisen producten en diensten van topkwaliteit, en binnen de organisatie zijn efficiëntie en kwaliteit de sleutels tot duurzame successen. Alleen de meest proactieve en preventieve organisaties zullen bloeien. Kwaliteitsmanagement en een effectief kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) vormen het fundament hiervoor. Symbol biedt de expertise om jouw organisatie te ondersteunen bij deze uitdaging.

Tijdens ons inspirerende Kwaliteitsmanagement Event verkennen we de wereld van kwaliteitsnormen. We reiken je de tools aan om klassieke kwaliteitsnormen te combineren met de nieuwste technologische technieken. Ontdek hoe data science en kunstmatige intelligentie (AI) de kracht van jouw kwaliteitsmanagement kunnen versterken, en leer hoe je meer uit Microsoft Office 365 kunt halen dan je ooit had gedacht, met tools die verder gaan dan alleen Excel en PowerPoint.

Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om je kennis te verdiepen, te netwerken met vooraanstaande experts, en geïnspireerd te raken voor groei en verbetering. Mis deze inspirerende dag niet en zet de eerste stap naar een nieuwe standaard van kwaliteit.

Wie
  • Kwaliteitsmanagers en iedereen die betrokken is bij kwaliteitsmanagement: En op zoek is naar praktische en tastbare handvatten voor het verbeteren en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS).
  • Professionals in de automotive industrie.
  • Bedrijfsleiders en teamleiders.
  • Operationele managers.
  • IT- en data-analisten.
Waar

Stationsplein 26, Amersfoort.

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofd- ingang van het NS station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan, op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

Wanneer

Donderdag 17 oktober 2024.
10:00 – 15:30.

 

Prijs

49,- p.p.

Programma

Na een plenair welkom en sessie word je ingedeeld in groepen die steeds parallel een workshop volgen. De volgorde waarin je de workshops volgt, varieert dus, afhankelijk van de groep waarin je zit. Tot slot is er een netwerkborrel. Hieronder is het tijdsschema weergegeven:

09:30 – 10:00

Inloop en ontvangst

10:00 – 10:15

Welkomstbericht

10:15 – 10:45

Plenaire sessie

10:45 – 11:15

Pauze

11:15 – 12:00

Workshopronde 1

12:00 – 13:00

Lunch

13:00 – 13:45

Workshop ronde 2

13:45 – 14:30

Workshop ronde 3

14:30 – 15:30

Plenaire afsluiting & Netwerkborrel

Sprekers

Dick Theisens

Plenaire sessie

Dick Theisens

Belang van goede kwaliteit

Iedereen onderschrijft het belang van een goede kwaliteit. Dat betekent echter niet dat alles vanzelf goed gaat. Sterker nog: succesvol ‘Continu Verbeteren’ is een flinke uitdaging. Waar begin je? En hoe neem je je medewerkers mee in dit proces? Het uitrollen van een verbeterprogramma vergt een goede voorbereiding. Weten waar je nu staat is belangrijk om te bepalen waar de komende tijd de focus op ligt. Ontdek de uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen en ontvang handvatten om te voorkomen dat je in de (standaard) valkuilen stapt.

Plenaire sessie

Alex Dowdalls

AI, Kwaliteit en Supply Chain

Het beheer van toeleveringsketens kan sterk verbeteren door de combinatie van data, data-analyse en AI. Vraagvoorspelling, voorraadbeheer en het toevoegen van intelligentie aan producten zijn belangrijke innovaties. Met de opkomst van autonome slimme agenten is het ook mogelijk om AI in te zetten voor de voortdurende verbetering van bedrijfsprocessen in de toeleveringsketen en productie.
Tijdens deze sessie zal de impact van AI op de toeleveringsketen worden verkend.

Peter

Workshop A

Peter Broks

Excellentie met gestroomlijnd kwaliteits
management

Hoe kan een gestroomlijnd kwaliteitsmanagement organisaties laten uitblinken in hun processen, producten en dienstverlening? Klanttevredenheid staat daarbij centraal; organisaties moeten voortdurend richten op het verbeteren van kwaliteit. Kwaliteitssystemen zijn voortdurend in ontwikkeling en vergen aanpassingsvermogen van organisaties.
Hoe kan kwaliteitsmanagement ervoor zorgen, dat producten en dienstverlening continu worden verbeterd.
In deze workshop laten wij zien welke verbindingen er zijn tussen Kwaliteit en Operational Excellence en welke voordelen dit oplevert.

Ricardo Meulstee

Workshop B

Ricardo Meulstee

AI in kwaliteits management

Kunstmatige intelligentie (AI) transformeert kwaliteitsmanagement. In plaats van reactief te werken, analyseert AI enorme hoeveelheden data om verborgen patronen en trends te onthullen. Hierdoor kun je problemen voorspellen, grondoorzaken identificeren en gerichte verbeteringen doorvoeren. Doe mee aan onze workshop en ontdek hoe AI je kwaliteitsmanagement verbetert met snellere controles, voorspellend onderhoud en optimale efficiëntie.

Nicole Mak

Workshop C

Nicole Mak

IATF16949, APQP en leiderschap

Levering binnen de automotive industrie stelt hoge eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem. De IATF16949 norm staat vol met handvaten om jouw organisatie effectiever en efficiënter te laten werken. Maar hoe krijgt je dit in de praktijk ook echt voor elkaar? Wat is het verschil met ISO9001 en hoe kan de stap naar de IATF 16949 norm worden gemaakt. De automotive Core Tools zijn een belangrijke ondersteuning van de IATF16949 norm. We praten je bij over de wijzigingen in de nieuwe handboeken voor APQP en het Control Plan.

David van Eekhout

Workshop D

Rens Tuller

KMS in stand houden

Het Kwaliteit Management Systeem helpt bij het waarborgen van de kwaliteit binnen de organisatie en deze continu te verbeteren, maar hoe zorg je ervoor dat dit systeem leeft binnen de organisatie? Tijdens deze sessie duiken we in de mogelijkheden en apps in het Office 365 pakket die kunnen ondersteunen bij het in stand houden van het KMS.

Inschrijven

Nog

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Heb je interesse in dit event? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier. Er is slechts plek voor 80 deelnemers, dus wees er snel bij! Vanwege de verwachte belangstelling kun je je maximaal met 4 personen van één organisatie inschrijven.

    Share This