Event Digital Transformation

Event (€ 99.- p.p.) 28 september 2023 om 9:00 - 16:00

Event

Digital Transformation

event: digital transformation - symbol lean and six sigma expertisepartner
Smart Industrie, digitale innovatie, big data, digitale transformatie … Zomaar enkele begrippen die je als je de IT-sector moet geloven niet mag missen om te overleven. Wereldwijd wordt hiervoor vaak de term Industrie 4.0 gebruikt, oftewel de vierde industriële revolutie. De afgelopen jaren is deze term veranderd van buzz-woord naar een serieuze strategie die door een steeds groter aantal bedrijven wordt toegepast. Ook wij ervaren dat steeds meer van onze relaties zich bezighouden met de implementatie van Industry 4.0 of aspecten daarvan. Maar we zien ook dat organisaties worstelen met deze transitie of zelfs aarzelen om er überhaupt aan te beginnen.

Industry 4.0 in Japan, Digital transformation roadmap en nog vier interessante workshops!

Symbol organiseert, in samenwerking met haar partners, ook dit jaar weer een event om kennis op te doen op het thema Industry 4.0 en digital transformation. We starten na de introductie met een plenaire keynote speaker. Daarna volg je in kleinere groepen een drietal workshops naar keuze. Zo kun je o.a. zelf in ons Smart Experience Center ervaren hoe je Process Mining kunt inzetten en demonstreert Minitab de mogelijkheden van Predictive analytics aan de hand van een praktijkcase. LeanForms laat zien hoe je met digitale formulieren slimmer en effectiever kunt werken en CGI praat je bij over hoe zij digitale transformatie richting Unified Manufacturing uitvoeren. Dit evenement biedt je de kans om je kennis uit te breiden, te netwerken met experts en inspiratie op te doen voor jouw bedrijfsgroei.

Dompel jezelf onder in inspirerende keynotes, interactieve workshops en boeiende discussies die je zullen prikkelen en nieuwe mogelijkheden zullen openen.

Voor wie
Operation Managers, Directies, QSHE en KAM Managers in de industrie, automotive, bouw, logistiek en technische dienstverlening die meer willen weten over de digitale transitie en Industrie 4.0.
Waar
Stationsplein 26, Amersfoort.

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofd- ingang van het NS station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar.
Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan, op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

Wanneer
Donderdag 28 september 2023.
09:00 – 16:00.

 

Prijs
99,- p.p.

Programma

Na een plenair welkom word je ingedeeld in groepen die steeds parallel een workshop volgen. De volgorde waarin je de workshops volgt, varieert dus, afhankelijk van de groep waarin je zit. Tot slot is er een netwerkborrel. Hieronder is het tijdsschema weergegeven:

08:30 – 09:00

Inloop en ontvangst

10:30 – 11:00

Pauze

13:00 – 13:45

Workshop ronde 2

09:00 – 09:45

Industry 4.0 in Japan

11:00 – 11:45

Workshopronde 1

14:00 – 14:45

Workshop ronde 3

09:45 – 10:30

Unified Manufacturing

12:00 – 13:00

Lunch

15:00 – 16:00

Plenaire afsluiting & Netwerkborrel

SYMBOL logo
cgi logo
minitab logo
lean forms logo

Speakers

Dick Theisens

Plenaire sessie

Dick Theisens | Symbol

 

Japan 4.0

In mei reisde Symbol met een groep van 22 deelnemers af naar het land van de rijzende zon. Het thema van deze studiereis: “Hoe gaan Japanse bedrijven, die al decennia bekend staan om hun excellente productieprocessen, om met deze digitale transformatie?” We bezochten de Nederlandse ambassade, de Smart city ‘Haneda Innovation city’ en diverse bedrijven die de afgelopen jaren digitaal zijn getransformeerd. Tijdens deze plenaire sessie delen we graag met de deelnemers de meest interessante ervaringen en voorbeelden.

Plenaire sessie

Coen Huesmann | CGI

Focus on digital development fields

Coen Huesmann geeft leiding aan het manufacturing competence centre van CGI. Met als motto Veilige en Duurzame oplossingen binnen manufacturing begeleidt CGI bedrijven in hun digitale transformatie richting Unified Manufacturing. Hoe pak je dit aan? Waar begin je en wat levert het uiteindelijk op? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zal Coen ervaringen delen over wat er bij komt kijken en waar bedrijven zoal tegenaan lopen.
Roberto Mastrangelo

Workshop A

Roberto Mastrangelo | Minitab

Elevate decision making through Predictive analytics

Are you drowning in data but struggling to draw actionable insights? Do you want to unlock the full potential of your datasets and make more informed business decisions? Look no further! Join us for an enlightening session where we explore the power of predictive analytics within the Minitab Statistical Software environment. This session aims to help you understand how to leverage Minitab’s predictive analytics tools to foresee trends, optimize processes, and improve your bottom line.
Ricardo Meulstee

Workshop B

Ricardo Meulstee | Symbol

Operationeel management 4.0

In de workshop ‘Operationeel management 4.0’ maak je kennis met een moderne manier van de dagelijkse standup meeting en performance management. Op een groot touchscreen worden alle operationele data weergegeven. Dat kan bijvoorbeeld met PowerBI. De systemen kunnen verbinden met het gehele productieapparaat, maar ook met andere devices zoals tablets en smartphones. Dit biedt een enorme versnelling in het bespreken van de performance en het proces van continu verbeteren.
Anton Schaerlaeckens

Workshop C

Anton Schaerlaeckens | LeanForms

Try before you fly

In deze workshop over standaardisatie in processen en workflow management vertelt Anton Schaerlaeckens (LeanForms) zijn ervaringen met ondersteuning vanuit de klassieke ICT afdelingen. Maar ook de transformatie van een formeel, strak ISO kwaliteitsmanagement wat niet werkte in de praktijk naar een praktische werkvorm met tal van Lean principes. Een echt bedrijfsmanagement systeem dat wel werkt en continu verbeteren bijna vanzelf initieert.
David van Eekhout

Workshop D

David van Eekhout | Symbol

Lean Six Sigma 4.0 roadmap

Vele relaties van Symbol volgen het CIMM-groeimodel om stappen te zetten in hun transformatieproces. Dit groeimodel verloopt via vijf fasen van ontwikkeling, waarbinnen verschillende bouwblokken vanuit de Lean en Six Sigma filosofie worden gebruikt om te komen tot Operational Excellence. Met de komst van Industry 4.0 ondergaan veel van deze bouwblokken een moderniseringsslag. Denk daarbij aan Process Mining, data collectie vanuit het proces, Robotic Process Automation (RPA), Real time SPC ,enzovoort. In deze workshop neemt David je mee in deze ontwikkelingen en de nieuwste release van het CIMM 4.0 groeimodel.

Inschrijven

Nog

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Heb je interesse in dit event? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier. Er is slechts plek voor 50 deelnemers, dus wees er snel bij! Vanwege de verwachte belangstelling kun je je maximaal met 2 personen van één organisatie inschrijven.

    Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

    Share This