OBM: zo laat ik mijn veranderprogramma wél slagen

Webinar (gratis) 21 februari 2023 om 10:30 – 12:00

Tijdens dit webinar laten we je kennismaken met OBM, oftwel Organizational Behavior Management. OBM is een toepassing van gedragsanalyse binnen een organisatie die tot doel heeft prestaties van een organisatie te verbeteren door positieve beïnvloeding van het gedrag van medewerkers. Als we het hebben over continu verbeteren, is het gedrag van medewerkers een belangrijk element om een project of verandering te kunnen laten slagen. Maar liefst 70% van alle organisatieveranderingsprogramma’s halen hun gestelde doelen niet. In 60% van die gevallen wordt ‘gedrag’ aangewezen als de belangrijkste faalfactor.

Kortom, het lukt dus niet goed om medewerkers datgene te laten doen wat wenselijk is vanuit het oogpunt van een veranderprogramma als gevolg van bijvoorbeeld een nieuwe organisatiekoers. Om haar verbeterprogramma’s nog beter te laten slagen, heeft Symbol nu Organizational Behavior Management (OBM) toegevoegd aan haar uitgebreide portfolio. Symbol biedt zowel training als coaching aan voor OBM. In dit webinar neemt onze consultant Arnold Verhagen je mee in wat OBM kan betekenen voor jouw organisatie.

 

Wat is OBM

‘Organizational Behavior Management’, kortweg OBM, is een op wetenschappelijk bewijs gestoelde aanpak die organisaties in staat stelt om het gedrag van medewerkers op een positieve manier te ontwikkelen, waardoor een transformatie succesvol wordt. Dit biedt dus een enorm potentieel voor organisaties. De kern van OBM is dat het gedrag meetbaar maakt. Daarmee gaat OBM een stap verder dan andere methoden die stoppen bij het bepalen van KPI’s en (persoonlijke) doelstellingen. Of, zoals Aubrey C. Daniels – een van de grondleggers van OBM – stelt: “Business is Behavior”.

 

Doel

Na afloop van het webinar heb je inzicht verkregen in wat OBM is en op welke wijze de methodiek voordeel kan creëren binnen jouw organisatie.

 

Voor wie

Het webinar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met continu verbeteren en met name voor manager, leidinggevenden en HR-medewerkers.

 

Inschrijven

Geïnteresseerd? Inschrijven kan via onderstaande knop!

 

 

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This