Met SPC ben je zeker van kwaliteit?

Webinar (gratis) 31 maart 2022 om 10:30 - 11:30

Zo’n honderd jaar geleden werden er al statistische methoden ontwikkeld om de kwaliteit van industriële producten te bewaken. SPC staat voor Statistical Process Control, of, in het Nederlands, Statistische Procesbeheersing. In de controlefase van je Six-Sigma project wordt via deze techniek het proces gemonitord en beheerst. Het doel van SPC is om een beheerst proces te krijgen door met behulp van statistische technieken continu de variatie te reduceren. Want vermindering van variatie leidt tot betere kwaliteit, minder kosten (afval, uitval, rework, claims, etc) én meer inzicht in de vermogen van het proces. Maar hoe helpt SPC je nu bij het verkrijgen van een stabiel proces? 

 

In dit webinar neemt onze ervaren Master Black Belt Ed van Deenen je mee in het concept SPC. Hoe detecteer je bijzondere variatie? In welke fasen van een project pas je SPC toe? Hoe ga je om met SPC-regelkaarten en hoe bepaal je de control limits?

 

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor procesverbeteraars die met statistische technieken de output van een proces wil verbeteren. Enige ervaring met statistiek is daarom wenselijk.

 

Doel

Na het volgen van dit webinar heb je inspiratie opgedaan en technieken aangereikt gekregen om mogelijkheden voor statische procesbeheersing te onderkennen binnen je eigen organisatie en kun je SPC op een eenvoudig niveau zelf toepassen.

 

Webinar bekijken

Dit webinar heeft reeds plaats gevonden. Heb je het gemist? Bekijk dan hier de opname van het webinar via onderstaande knop. Heb je na het bekijken nog vragen, dan helpen we je uiteraard graag. Je kunt ons bereiken via 053 – 20 30 240.

 

 

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This