MKB-Opleidingsvoucher

Vanaf 10 februari 2021 stelt de provincie Overijssel weer innovatie- en opleidingsvouchers beschikbaar. Voor individuen bedraagt de opleidingsvoucher max. € 1.500,- en voor een incompany trajecten bedraagt deze max. € 15.000,.

Voor wie is deze MKB-voucher precies bedoeld?

De MKB-voucher is bedoeld voor MKB ondernemingen in Overijssel die zich voorbereiden op de toekomst. De voucher is bedoeld om stappen te zetten op het gebied van digitalisering, innovatie en scholing. Ondernemers uit alle sectoren kunnen gebruikmaken van deze regeling.

 

Waarvoor kan de voucher gebruikt worden?

De voucher kan o.a. gebruikt worden voor “Scholing met betrekking tot het leren en ontwikkelen van vaardigheden met betrekking tot nieuwe technologieën en verdienmodellen, waaronder o.a. data analyse” (Activiteit 3).
Symbol verzorgt trainingen op het gebied van data analyse, waaronder advanced problem solving, Six Sigma en Core tools (MSA, CPK, SPC). Als je interesse heb in deze trainingen, kun je daarvoor de voucher gebruiken.

 

Hoeveel is een MKB-voucher waard?

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, met een maximum van € 1.500,- per geschoold persoon en een maximum van € 15.000,- per organisatie. De provincie Overijssel stelt hiervoor een budget beschikbaar van € 600.000,-.
Voor welke scholingsactiviteiten kun je de voucher inzetten?

  • Persoonlijke Lean Six Sigma training: voucher van € 1.500,-.
  • Incompany training voor een groep van 10 personen: voucher van € 15.000,-.

Heb je interesse, laat het ons dan weten. Voor de aanvraag heeft u een ‘Een begroting en dekkingsplan’ nodig, in het juiste xls-format. Die kunnen wij jou voor 10 februari aanleveren.

 

Waar kan ik de voucher aanvragen?

Je vraagt de subsidie aan met het aanvraagformulier MKB-voucher dat vanaf 10 februari 2021 te vinden is op deze pagina.
Heb je vragen, of wil je hulp bij de aanvraag? Wij helpen je graag. Bel ons via 053 – 20 30 240 of stel je vraag via onderstaand formulier. Ook onze partner PNO kan je helpen met de aanvraag.


    Share This