ASSA ABLOY: Meer resultaat met Lean Plus

ASSA ABLOY Entrance Systems is ’s werelds meest uitgebreide leverancier van automatische deuren en docksystemen. Met de bekende productmerken Besam, Crawford, Megadoor en Albany benaderen zij binnen het project de complete stroom van personen en goederen en creëren zij toegangsoplossingen van design tot installatie en service.

”Wij vinden het belangrijk om onze processen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op onze partners en klanten. Faalkosten, een kortere levertijd en een hogere klant- en medewerkerstevredenheid spelen daarin een belangrijke rol”, geeft technisch manager Peter van den Berg aan. Lucas Keijzer van Symbol B.V. ging samen met de medewerkers van ASSA ABLOY Entrance Systems in Nederland aan de slag met een Lean-project. Lees hieronder verder.

Middenin het bedrijf

“Wat me in positieve zin verraste, is dat Lucas helemaal in ons bedrijf is gedoken. Hij speelt niet alleen de rol van adviseur. Hij staat middenin het bedrijf: hij doet mee, gaat in gesprek met partners en klanten en pakt activiteiten op. Op die manier heeft hij een heel goed beeld gekregen van ons bedrijf en onze processen.”

Middenin het veranderproces

“De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Het is niet alleen belangrijk om je als organisatie bewust te zijn van deze veranderingen en daarop in te spelen, maar nog belangrijker is de rol van iedere individuele collega in het veranderproces.”

Plan in de praktijk brengen

“Lucas heeft ons bedrijf heel goed leren kennen. Hij heeft de gave om zijn vinger exact op de zere plek te kunnen legen. Ook zijn wij onder de indruk van de basis die hij weet te creëren om in de vorm van een plan en hoe hij ons daarvan heeft weten te doordringen. We houden Lucas graag op de hoogte over onze vorderingen en als we ergens tegenaan lopen, dan weten we hem te vinden.”