GGD Drenthe verhoogt corona testcapaciteit door middel van ‘drive-through’

Op woensdag 31 maart is consultant Paulien Nienhuis benaderd om (procesmatig) te ondersteunen bij de Crisisorganisatie GGD Drenthe waar zij vanaf 2012 al regelmatig over de vloer komt voor verschillende vraagstukken. De eerste opdracht luidde het begeleiden van het team om de testcapaciteit voor COVID-19 per 6 april sterk uit te breiden. Hiertoe had de minister op 30 maart opdracht gegeven. De foto hierboven geeft het testen van straat voor het live gaan weer.

Ook een urgent proleem?

Heb je een acute uitdaging die om een snelle en efficiënte oplossing vraagt? Vraag ons dan gerust om eens mee (vrijblijvend) te denken! Bel ons via 053 – 20 30 240 of stuur je vraag of uitdaging via onderstaand formulier, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op!

Minimaal 100 COVID-19 tests per dag

Alle GGD’en in Nederland moeten per 6 april minimaal 100 COVID-19 tests per dag doen. Concreet betekent dit al gauw een vertienvoudiging van de huidige capaciteit. Paulien heeft met het projectteam een Corona test drive through uitgedacht, eerst in miniatuur opgezet met Playmobil en na een test per 6 april 13.00 uur live gebracht.

De eerste dag zijn er 50 mensen getest en dit wordt de komende dagen snel uitgebouwd.

Verdere verbeteringen in het traject

Eind deze week wordt de Corona test drive through overgedragen aan de beheersorganisatie. Ondertussen is Paulien al begonnen met vervolgopdrachten die voortvloeien uit een toegenomen afname van testen. Hierbij kun je denken aan bevoorrading van persoonlijke beschermingsmiddelen en testkits en de uitvoering van contactonderzoeken (bij positieve uitslag).

Rapportage live gang

RTV Drenthe maakte een rapportage van de eerste live dag op maandag 6 april.