Van Bilsen Groep: IATF16949 implementatie

In augustus jl. behaalden Martijn Timmer, John Foppen, Menno Gnodde van Van Bilsen Groep hun Interne auditor IATF16949 examen. Zij volgden een open training bij Symbol om zo de basis te leggen voor de transitie van ISO/TS16949 naar IATF16949.

Van Bilsen is sinds 1975 gespecialiseerd in precisie draai- en freeswerk en is voornamelijk gericht op langlopende regelmatig weerkerende complexe productbewerkingen, waar een hoge mate van automatisering en kwaliteitscontrole van toegevoegde waarde zijn voor de klant.

Vanuit de servicegedachte willen zij klanten optimaal begeleiden bij het ontwikkelen en produceren van hun eindproduct. Deze servicegedachte is zichtbaar in de productie waar Van Bilsen over 3 FMS systemen beschikt, wat staat voor Flexible Manufacturing System. Met deze systemen kan men inspelen op de fluctuerende vraag van haar klanten. De systemen realiseren lage voorraden, sneller handelen en nagenoeg geen in- en omsteltijden. Hierdoor kan Van Bilsen concurreren met productiebedrijven uit bijvoorbeeld Azië.

Actief binnen de automotive

Martijn Timmer: “De automotive industrie zorgt ervoor dat we onze processen beter beheersen. We worden continu scherp gehouden door de branche. Doordat we ISO/TS16949 gecertificeerd zijn, weten naast de automotive klanten ook andere industrieën ons te vinden. De eisen in de automotive zorgen ervoor dat we als bedrijf altijd continu verbeteren en onze productieprocessen verder optimaliseren.”

Samenwerking met Symbol

“De samenwerking met Symbol is erg goed. Na wat oriënterende gesprekken hebben we al verschillende trainingen bij Symbol gevolgd, die altijd werden afgestemd op onze behoeften en kennis. De trainers hebben erg veel kennis en praktijkervaring en nemen de tijd om alles op een goede en duidelijke manier uit te leggen en je uit te dagen om de vertaalslag te maken naar je eigen praktijk.” aldus John Foppen.

De Interne Auditor IATF16949 training

“In de training kwamen alle IATF16949 normelementen aan bod. Hierdoor hebben we de kennis van de norm binnen onze organisatie naar een hoger niveau gebracht. Dit helpt ons bij de transitie naar de IATF16949 norm. De training zat vol met praktische voorbeelden hoe bijvoorbeeld MSA, SPC en auditen toegepast worden. Tevens was het fijn om de training samen met andere automotive bedrijven te volgen, om zodoende ook van elkaar te leren.”

Belangstelling voor IATF 16949 implementatie en opleiding?

Wilt u ook IATF 16949 implementeren binnen uw organisatie? Wij kunnen u daarbij begeleiden. Neemt u hiervoor contact met ons op via 053 – 2030240 of via het contactformulier. U kunt zich ook direct inschrijven voor de interne auditor training.

Symbol feliciteert Martijn Timmer, John Foppen en Menno Gnodde met het behalen van het IATF 16949 certificaat.