Lean Black Belt training upgrade

Heb je al een Lean Green Belt training gevolgd en wil je je kennis verder diepen en verbreden?
4 dagen
HBO/HBO+
LSSA Certificaat

Heb je al een Lean Green Belt training gevolgd en wil je je kennis verder diepen en verbreden tot op een Lean Black Belt niveau? Dan is deze 4-daagse Lean Black Belt training (upgrade) bedoeld voor jou.

Voor wie

Leidinggevenden en projectmanagers die ‘Lean’ in hun organisatie willen implementeren of hiermee al zijn gestart, en reeds de Lean Green Belt training hebben gevolgd. Heb je elders een Lean Green Belt training gevolgd? Neem dan contact met ons op.

Doelstelling

In deze training leer je hoe je een verbeterstrategie kunt omzetten in een concreet plan van aanpak. Waar staat de organisatie nu, waar gaat de organisatie naartoe en wat moet er gebeuren om de doelstellingen te bereiken. Het selecteren van de juiste projecten en verbeterinstrumenten zijn hierin een belangrijk onderdeel. Naast het opstellen van een gedegen plan van aanpak, bespreken we hoe je collega’s kunt betrekken bij het continu verbeterproces en hoe je omgaat met weerstand tegen verandering.

Inschrijvingsmogelijkheden

Hyflex

De veiligheid en gezondheid van onze cursisten staat bij ons voorop. Daarom worden al onze trainingen nu Hyflex (ook wel Hybride genoemd) aangeboden. Dit biedt jou de grootst mogelijke flexibiliteit. Je kunt namelijk per trainingsdag kiezen of je deze dag volgt op locatie of in de virtual classroom. Lees hier over onze Hyflex aanpak.

Duur

4 dagen.

Niveau

HBO/HBO+ en de Lean Green Belt (of de Lean Six Sigma Green Belt) training is gevolgd. Heb je elders een Green Belt opleiding gevolgd en wil je de Lean Green to Black Belt training bij ons volgen, neem dan contact met ons op.

Studiebelasting

Je haalt het meeste rendement uit een Lean Black Belt training als je na ieder blok de leerstof bestudeert en het volgende trainingsblok alvast doorneemt. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 32 uur.

Wat is de inhoud van de Lean Green to Black Belt Belt training?

Deze 4-daagse upgrade tot Lean Black Belt behandelt onder andere onderstaande onderwerpen

 • Bepalen van het huidige ontwikkelingsniveau van de organisatie (CIMM assessment)
 • Waardestrategieën
 • Vertalen van strategie naar concrete verbeterprojecten
 • Lean leiderschap
 • Samenstellen en ontwikkelen van teams
 • Monitoren van projectvoortgang
 • Verandermanagement en omgaan met weerstand
 • Ontwikkelen van de ideale situatie (Value Stream Map Future State)
 • Procesbeheersing op basis van regelkaarten (Statistical Process Control)

Webinars en events

We organiseren regelmatige events en webinars waar we je inspireren met de nieuwste ontwikkelingen en tips voor de praktijk. Deze zijn veelal kosteloos voor onze relaties. Op deze pagina vind je een overzicht met de komende events en webinars. Meld je hiervoor gerust aan!

Subsidies

Vaak zijn er interessante subsidies beschikbaar. Zo is op dit moment de SLIM-subsidieregeling van toepassing voor het MKB. Hier vind je meer informatie over mogelijke subsidies.

Andere interessante trainingen

Andere trainingen die wellicht interessant voor je zijn:

Hyflex

EUR2.195,-

Deze prijs is inclusief:

 • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • Het boek “Lean Green Belt & Lean Black Belt” (Nederlandstalig)
 • Oefenboek “Lean Green Belt & Lean Black Belt” (Nederlandstalig)
 • Templates
 • Lean game
 • Officieel certificaat van deelname
 • Lunch
 • Webinars & events

Offerte opvragen

Wij heten je alvast welkom. Selecteer in onderstaande lijst eerst een datum en locatie. Daarna kun je je gegevens invullen.
Voor het aanmelden van meerdere personen dien je voor elke deelnemer dit formulier in te vullen. Je kunt hiervoor echter ook contact opnemen en ons de namen van de deelnemers mailen.

Internationaal erkend certificaat

Standaard ontvangen alle cursisten een certificaat van deelname. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om voor de Lean Black Belt training een internationaal erkend certificaat te behalen. Hiertoe werken we samen met de LSSA (Lean Six Sigma Academy). Het examen is in het Nederlands.

Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization). Je kunt je daarom direct bij ons aanmelden.

Certificering

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie

Verhogen van de test- en vaccinatiesnelheid door het toepassen van Lean-methodiek en technieken.

Meer informatie