Bent u al in de lead als het gaat om uw supplier keten?

Wellicht herkent u dit. Uw leverancier zou voor 12.00 uur onderdelen leveren, maar de bestelling is nog steeds niet binnen. De onderdelen zijn wel binnen gekomen, maar er is niet geleverd wat is afgesproken. Of de onderdelen hebben niet de gewenste kwaliteit, waardoor ze niet bruikbaar zijn. Dit soort problemen hebben directe (financiële) gevolgen. Vertraging van werkzaamheden, rework of zelfs een productiestop bij u of uw klant. Dit wilt u te allen tijde voorkomen.

Wilt u meer weten?

En wilt u inzicht krijgen in uw huidige situatie met betrekking tot Supply Chain Quality? Wij komen graag bij u langs om een assessment te doen. Na dit praktische assessment heeft u inzichtelijk wat er moet gebeuren om de Supply Chain Quality te gaan beheersen. Bel ons voor een afspraak op 053 – 20 30 240 of vul onderstaand formulier in!


  supply chain

  Voorkomen, niet genezen

  Wij zien bij Symbol vaak dat organisaties problemen te laat signaleren. Dat kan natuurlijk anders, want vaak gaat het om problemen die van tevoren voorzien kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat er al vaker problemen met een leverancier zijn geweest, of omdat de kwaliteit al langer te wensen overlaat. Wat wij nog vaker zien, is dat niet de oorzaken bestreden worden, maar de gevolgen met als negatief effect dat je geleefd wordt en van het ene naar het andere brandje rent. Maar wanneer u wilt overleven moet u voorkomen – niet genezen.

   

  De keten van leveranciers beheersen – juist nu

  Dat is zeker aan de orde in de huidige tijd, waarin de industrie weer groeit en daarmee de capaciteit in uw organisatie (wellicht) onder druk staat. Juist nu is het belangrijk dat u uw keten van leveranciers goed beheerst. U bent namelijk afhankelijk van de kwaliteit van uw leveranciers. Is die kwaliteit hoog, dan kunt u effectief en efficiënt produceren.

   

  Aandacht voor Supply Chain Quality

  Maar wat doet u als die kwaliteit niet naar wens is? De kans dat u hier écht aandacht voor heeft is klein. Veel organisaties hebben hier namelijk te weinig aandacht voor. Hun grootste uitdaging is dat ze veel leveranciers hebben die allemaal kwaliteit moeten leveren. In de ideale situatie gaan zij met al deze leveranciers in gesprek om 1) de kwaliteit te waarborgen en 2) hen uit te dagen om dit ook bij hun leveranciers te doen. Niet iedere organisatie heeft hier echter de juiste skills en kennis voor, laat staan de capaciteit. Wij zien vaak dat Supply Chain Quality ‘er even bij wordt gedaan’. Er is geen strategie op het ontwikkelen van suppliers, geen planmatige Quality-visie. Het resultaat is dat het halfbakken wordt uitgevoerd en dat het niet het rendement oplevert dat zou moeten.

   

  Leiders in Supply Chain Quality

  Wat u nodig heeft om dit te bereiken, zijn mensen die dit snappen en de lead kunnen nemen. Die het onderwerp Supply Chain Quality bovenaan hun takenlijst zetten, die anderen kunnen motiveren met hun kennis en in staat zijn om het te organiseren. Zijn die leiders in uw organisatie nog niet aanwezig, dan helpen wij graag. Ervaren Symbol consultants leiden deze leiders namelijk op en begeleiden organisaties hands-on bij de uitvoering in de praktijk. Dat begint met het creëren van bewustwording, maar ook met het veranderen van de mindset en het focussen op de juiste zaken. Niet achteraf op problemen reageren, maar vooraf in kaart brengen wat er mis kan gaan en daar op anticiperen vraagt namelijk om een andere – meer volwassen – manier van werken.

   

  Voordelen voor uw organisatie

  Is die manier van werken in uw organisatie eenmaal gemeengoed, dan zijn de voordelen groot. Het meest in het oog springende voordeel is uiteraard dat de Supply Chain Quality verbetert, waardoor u minder problemen ervaart en rust wordt gecreëerd. Maar het belangrijkste voordeel is dat de samenwerking met uw leveranciers verbetert en dat u samen kansen kunt signaleren voor de toekomst. En dat komt uw business zeker ten goede.

  Share This