Smit’s Bouwbedrijf: een stapsgewijze invoering van Lean

Gijsbert-Jan Heek, bedrijfsleider van Smit’s Bouwbedrijf, kwam in contact met Symbol Bouw bij zijn vorige werkgever. Hij is erg enthousiast over de praktische aanpak en het maatwerk, waarmee Symbol Bouw de Lean-werkwijze stap voor stap introduceert.

Praktijkgerichte werkwijze

“Symbol Bouw gaat heel gericht te werk. Ze geven geen algemene Lean-cursus waarin alle tools uitgebreid worden uitgelegd. Je krijgt een kort stukje theorie en daarna ga je meteen over naar de praktijk. Daarbij krijg je goede begeleiding. Onze coach van Symbol Bouw ging letterlijk bij de werknemers aan tafel zitten om ze het Lean-werken eigen te maken.”

Snel resultaat

Toen Gijsbert-Jan bij Smit’s Bouwbedrijf kwam werken, was het voor hem een logische keuze om Symbol Bouw ook daar te introduceren. “Hopelijk kunnen we binnenkort samen aan de slag om het werken met Lean naar een hoger niveau te tillen. Graag wil ik beginnen met de basistools en op basis daarvan aan de slag gaan. Daarmee bereik je heel snel resultaat. En dat motiveert om telkens een stapje verder te gaan. Mijn ervaring is dat deze werkwijze veel beter aanslaat dan wanneer je alles in één keer wilt doen.”

“Symbol Bouw gaat letterlijk bij de werknemers aan tafel zitten om ze het Lean-werken eigen te maken.”
Gijsbert-Jan Heek van Smit’s Bouwbedrijf