Onderwijs

Onderwijsorganisaties in het beroepsonderwijs (ROC’S/MBO’s/HBO’s/Universiteiten) staan voor enorme uitdagingen. De wensen van studenten veranderen voortdurend, bijvoorbeeld als het gaat om digitalisering. En de opleidingsprogramma’s moeten inspelen op de wensen van de arbeidsmarkt in de toekomst.

Daarbij wordt het steeds lastiger voldoende gekwalificeerde docenten voor de klassen te hebben. De ontwikkelingen binnen onderwijsorganisaties vragen in toenemende mate om heldere processen, herbezinning op de eigen rol, vergroting van de professionaliteit en verbetering van de efficiency.

Hoe richt een onderwijsorganisatie de organisatie hierop in? En hoe gaat een onderwijsorganisatie om met deze veranderingen? Hoe wordt ingespeeld op de wensen en eisen van alle belanghebbenden (studenten, docenten, werkgevers, overheid, etc…)? Wat betekent de digitalisering voor de inrichting van processen? Hoe komt een onderwijsorganisatie tot minder fouten maken? Hoe versnelt een onderwijsorganisatie de doorlooptijden om tot een vernieuwd onderwijsprogramma te komen? En hoe kunnen de stafafdelingen het onderwijs optimaal ondersteunen? Met tastbare resultaten. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Deze vraagstukken pakken de consultants/trainers van Symbol graag samen met uw onderwijsorganisatie op. Vanwege een combinatie van jarenlange ervaring en brede kennis van de ontwikkelingen binnen onderwijsorganisaties is Symbol leidend op het gebied van Continu Verbeteren. Middels een combinatie van coaching, begeleiding en training ondersteunen wij onderwijsorganisaties met het optimaliseren van processen. Juist door het inspireren van management en medewerkers zetten wij de organisatie samen met onze opdrachtgevers in beweging.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op hoogte van nieuwste trainingen & het laatste nieuws over de verschillende sectoren. De berichten zijn geschreven door ervaren consultants in het vakgebied. Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Laatste nieuws/blogs