Agile & Scrum Master

Voor elke professional en manager kan Scrum Master worden. Deze training is dan ook geschikt voor een breed scala aan functies: engineers, productontwikkelaars en projectleiders.
2 dagen
HBO / HBO+
PSM 1
Andere info

In projecten wordt steeds vaker voor een Agile of Scrum aanpak gekozen. Sneller en goedkoper betere systemen realiseren is het doel. Evenals een optimale aansluiting bij de wensen van de opdrachtgever. De Scrum Master helpt het team om steeds meer Agile te worden. Hij faciliteert de teamsessies en is actief op zoek naar het verwijderen van belemmeringen en risico’s. Wil je inzicht en vaardigheid? De valkuilen van Scrum voorkomen? Volg dan deze Scrum Master cursus, je bent dan in staat Scrum succesvol toe te passen in projecten.

Voor wie

Elke professional en manager kan Scrum Master worden. Deze training is dan ook geschikt voor een breed scala aan functies: engineers, productontwikkelaars en projectleiders.

Doelstelling

Na deze training bent u in staat Scrum succesvol toe te passen in projecten. Als Scrum Master raakt u met deze cursus thuis in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een Scrum-project te laten slagen. U helpt het team om de performance van het development team te verhogen door steeds meer agile te worden. U faciliteert de teamsessies en bent in staat om actief belemmeringen en risico’s te verwijderen.

Trainingsmogelijkheid

Direct inschrijven

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

Niveau

HBO / HBO +

Inhoud van training

We voeren de training uit op een Scrum manier. Dat betekent dat we aan het begin van de training aangeven wat de onderwerpen zijn die we in ieder geval belangrijk vinden om te behandelen, en dat vullen we aan met vragen / verwachtingen / problemen die de cursisten willen inbrengen. Vervolgens laten we de cursisten aangeven hoe belangrijk ze de onderdelen vinden (op een Scrum/Agile manier), zodat de nadruk komt te liggen op de echt belangrijke delen.

 • Relatie tussen Scrum, agile en andere ‘methoden’
 • Scrum principes & proces
 • Scrum events: Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review/demo, Retrospective
 • Scrum artifacts: Product Backlog, Sprint Backlog, Increment
 • Scrum rollen: Product Owner, Scrum Master, Development Team
 • Scrum Board, Planning Poker, Burndown Charts
 • User stories / INVEST en Release planning
 • Scrum of Scrums
 • Tips voor Scrum Masters en Product Owners
 • FullScrum of ScrumBut
 • Embedding Scrum in de organisatie en Verandermanagement

 

Informatie aanvragen over deze masterclass?

Certificaat

Na het volgen van deze training heb je het niveau om examen niveau 1 (PSM 1) van scrum.org te doen. Meer informatie over dit examen vind je via onderstaande link:

https://www.scrum.org/professional-scrum-certifications/professional-scrum-master-assessments

Andere trainingen en diensten

Het Six Sigma vervolg op de Lean Black Belt training.

Meer informatie

Het Six Sigma vervolg op de Lean Green Belt training.

Meer informatie

Champion & (Lean) Leadership

Voor directies en managers

Het opzetten van een continu verbeterorganisatie vergt een duidelijke strategie en aanpak. Deze masterclass gaat in op de rol van het management.

Meer informatie