Design for Six Sigma (DfSS)

Dit is een masterclass voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd en verantwoordelijk zijn voor het managen van een engineerings- of een product ontwikkelingsproces of het integreren van levenscyclusdata in het product.
1 dag
HBO / HBO+ & Green of Black Belt
Bewijs van deelname
Studiebelasting: 16 uur

Een masterclass voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd en Design for Six Sigma willen gaan toepassen in product- of procesontwikkeling.

Als een Lean Six Sigma expert in een productontwikkelingsorganisatie, wil je graag de kwaliteit van innovatieve en hightech producten al in het ontwerpproces borgen. De markt ontwikkelt zich razendsnel en afstemming wordt een steeds grotere uitdaging. De introductie van nieuwe producten verloopt steeds sneller. Tegelijkertijd integreren producten steeds meer functies en technologieën, waardoor ze steeds complexer worden en daardoor moeilijker zijn om te ontwerpen. De Design for Six Sigma masterclass richt zich op het toepassen van Six Sigma technieken om een hoge productkwaliteit te bereiken vanaf het eerste moment van productie.

 

Voor wie

Deze Design for Six Sigma masterclass is bedoeld voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd en verantwoordelijk zijn voor het managen van een engineerings- of een product ontwikkelingsproces of het integreren van levenscyclusdata van het product.

 

Doelstelling

In de Design for Six Sigma masterclass leer je verschillende Lean Six Sigma tools te integreren tijdens het engineering- of productontwikkelingsproces om een ‘First Time Right’ resultaat te behalen. Daarbij leer je om de ontwikkelingscyclus te verkorten en het industrialiseren en onderhoud van het product efficiënter te maken.

 

Trainingsmogelijkheid

Direct inschrijven

 

Inhoud

In de Design for Six Sigma masterclass komen onderstaande elementen aan de orde. De onderwerpen zijn in de reguliere Black Belt training al aan de orde geweest. In deze masterclass gaan we dieper in op deze methoden en technieken. We gaan daarnaast uitgebreid in op de kracht van het toepassen van deze technieken in het ontwerpproces van nieuwe producten.

  • DMADV projecten binnen het ontwerpproces
  • Design for Excellence (DFM/A, DTC, Poke Yoke)
  • Quality Function Deployment (QFD)
  • DFMEA – Design Failure Mode & Effect Analysis
  • Reliability engineering
  • Tolerance analysis

 

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

 

Niveau

HBO / HBO+. Engineers en projectleiders die eerder een Green of Black Belt training hebben gevolgd.

 

Duur

1 dag.

 

Studiebelasting

Doorgaans betekent één uur les is één uur studie. De totale studielast voor deze ééndaagse opleiding bedraagt dan ongeveer 16 uur.

Uw investering

In het Open rooster kost deze 1-daagse Design for Six Sigma (DFSS) opleiding € 695,- p.p.

Deze prijs is inclusief:

  • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
  • Officieel certificaat van deelname
  • Lunch

(Genoemde prijzen zijn exclusief BTW)

Incompany: plan de training als groep binnen je eigen organisatie

Deze training kan incompany worden verzorgd, hetgeen je de mogelijkheid biedt om de training bedrijfsspecifiek te maken zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en je eigen praktijk. Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

 

Heeft u nog vragen over deze training?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden al uw vragen, of helpen u met uw inschrijving. Bel ons op 053-2030240 of vul onderstaand formulier in.

Deze training maakt deel uit van de Master Black Belt training. Volgt je deze volledige Master Black Belt training die bestaat uit 7 Masterclasses, dan ontvang je het LSSA Master Black Belt certificaat en een Master Black Belt digital badge.

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie

Verhogen van de test- en vaccinatiesnelheid door het toepassen van Lean-methodiek en technieken.

Meer informatie