KATA Coaching door Emiel van Est

De Lean transformatie vergt leiderschap van iedereen in de organisatie. Deze training is dan ook voor meerdere personen in de organisatie geschikt, maar vooral voor iedereen die verbeterprogramma’s initieert, ontwerpt en aanstuurt.
1 dag
Directie, management, HBO / HBO +
Bewijs van deelname
Studiebelasting: 16 uur

In de Kata Coaching Masterclass duikt Emiel van Est, meer dan 20 jaar ervaring met Lean en is uitgever van de Nederlandse vertaling van Toyota Kata en Toyota Kata Cultuur geschreven door Mike Rother, dieper in op wat er in zo’n verbetercultuur van belang is en hoe u hier invulling aan kunt geven. Een belangrijk onderdeel van deze training is Toyota Kata, wat wel het best bewaarde geheim van Toyota wordt genoemd.

 

Wat is Kata Coaching?

Kata Coaching is een zeer effectieve en motiverende manier van het coachen van medewerkers. Kata is het Japans woord voor routine. Deze gedragsroutines, Improvement Kata en Coaching Kata, bepalen hoe alle medewerkers in de organisatie samenwerken aan het behalen van de zogenaamde target condition (een toestand die we willen behalen dat helpt bij de lange termijn doelen. Hierbij is het duidelijk hoe dit bereikt kan worden en met welke middelen).

 

Waarom Kata Coaching?

Om een organisatie te transformeren in een lean organisatie is er meer nodig dan alleen medewerkers naar training sturen. De cultuur van een de organisatie moet worden omgebogen naar een daadkrachtig verbetercultuur. Kata Coaching helpt hierbij vanwege de focus die KATA legt op manieren om het creatieve vermogen van medewerkers te ontsluiten en te stimuleren.

 

Doel van de Kata Coaching Masterclass

Tijdens deze masterclass gaan we dieper in op het aansturen van een groot verandertraject. U leert hoe u als manager een coach kunt worden voor uw medewerkers en collega’s. Een belangrijk onderdeel van deze training is Toyota Kata, wat wel het best bewaarde geheim van Toyota wordt genoemd.

 

Voor wie?

De Kata Coaching Masterclass is voor meerdere personen in de organisatie geschikt, maar vooral voor iedereen die verbeterprogramma’s initieert, ontwerpt en aanstuurt.

 

Door wie?

De Kata Coaching Masterclass wordt geheel verzorgd door Emiel van Est. Emiel heeft meer dan 20 jaar ervaring met Lean en is uitgever van de Nederlandse vertaling van Toyota Kata en Toyota Kata Cultuur geschreven door Mike Rother.

 

Inhoud van de Kata Coaching Masterclass

In deze compacte Kata Coaching masterclass leert u de opleidingsbehoefte in een verbeterprogramma in kaart te brengen. U leert tevens hoe u opleidingsprogramma’s ontwerpt en ontwikkelt. Verder ontplooit u tijdens deze masterclass uw eigen didactische vaardigheden. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Organisatie cultuur & Change management
 • Organisatie brede commitment
 • Ontwikkelen competenties bij medewerkers t.a.v. continu verbeteren
 • Inspireren van medewerkers
 • Effectieve en verbindende communicatie
 • Teamprestatie en motivatie
 • Improvement Kata en Coaching Kata
 • Ontsluiten en stimuleren van het creatieve vermogen van medewerkers

 

Trainingsmogelijkheid

Direct inschrijven

 

Niveau

Directie, management, HBO/HBO+

 

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

 

Duur

De Kata Coaching Masterclass duurt 1 dag.

 

Studiebelasting

De totale studielast voor deze ééndaagse Kata Coaching opleiding bedraagt ongeveer 16 uur.

 

Prijs

De prijs voor de training bedraagt € 695,- en is inclusief:

 • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • Templates
 • Officieel certificaat van deelname
 • Lunch
 • Webinars en events

De prijzen zijn exclusief BTW.

 

Informatie aanvragen over deze masterclass?

Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Binnenkort vind je hier de startdata van deze training. Nu al vragen? Neem dan contact met ons op! We zijn goed te bereiken via 053 – 20 30 240 of laat je gegevens achter in het contactformulier onder de tab ‘prijs’. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met jou op!

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie

Verhogen van de test- en vaccinatiesnelheid door het toepassen van Lean-methodiek en technieken.

Meer informatie