Lean Leadership & KATA Coaching

De Lean transformatie vergt leiderschap van iedereen in de organisatie. Deze training is dan ook voor meerdere personen in de organisatie geschikt, maar vooral voor iedereen die verbeterprogramma’s initieert, ontwerpt en aanstuurt.
1 dag
Directie, management, HBO / HBO +
Geen
Andere info

Als u Lean echt onderdeel wilt laten worden van de organisatie is er meer nodig dan medewerkers naar training sturen. De cultuur van de organisatie moet worden omgebogen naar een daadkrachtige verbetercultuur. In deze masterclass gaan we concreet in op een manier waarop u hier invulling aan kunt geven.

Een belangrijk onderdeel van deze training is Toyota Kata, wat wel het best bewaarde geheim van Toyota wordt genoemd. KATA focust op manieren om het creatieve vermogen van medewerkers te ontsluiten en te stimuleren. Gedragsroutines, de zogenaamde Improvement Kata en Coaching Kata, bepalen hoe alle medewerkers in de organisatie samen werken aan het behalen van de zogenaamde Target conditie.

Voor wie

De Lean transformatie vergt leiderschap van iedereen in de organisatie. Deze training is dan ook voor meerdere personen in de organisatie geschikt, maar vooral voor iedereen die verbeterprogramma’s initieert, ontwerpt en aanstuurt. Voorkennis van Lean is noodzakelijk.

Doelstelling

Tijdens deze masterclass gaan we dieper in op het aansturen van een groot verandertraject. U leert hoe u als manager een coach kunt worden voor uw medewerkers en collega’s.

Trainingsmogelijkheid

Direct inschrijven

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

Niveau

Directie, management, HBO / HBO +

Duur

1 dag

Inhoud van training

In deze compacte masterclass leert u de opleidingsbehoefte in een verbeterprogramma in kaart te brengen. U leert tevens hoe u opleidingsprogramma’s ontwerpt en ontwikkelt. Verder ontplooit u tijdens deze masterclass uw eigen didactische vaardigheden. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Organisatie cultuur & Change management
  • Organisatie brede commitment
  • Ontwikkelen competenties bij medewerkers t.a.v. continu verbeteren
  • Inspireren van medewerkers
  • Effectieve en verbindende communicatie
  • Teamprestatie en motivatie
  • Improvement Kata en Coaching Kata
  • Ontsluiten en stimuleren van het creatieve vermogen van medewerkers

 

Informatie aanvragen over deze masterclass?

Andere trainingen en diensten

Het Six Sigma vervolg op de Lean Black Belt training.

Meer informatie

Het Six Sigma vervolg op de Lean Green Belt training.

Meer informatie

Champion & (Lean) Leadership

Voor directies en managers

Het opzetten van een continu verbeterorganisatie vergt een duidelijke strategie en aanpak. Deze masterclass gaat in op de rol van het management.

Meer informatie