Operationeel Management 4.0

  • Een enorme versnelling in het proces van continu verbeteren

 

In veel bedrijven vindt de dagelijkse Standup meeting nu nog plaats rondom een whiteboard en vaak ondersteund met achterliggende excel sheets. Logistieke en operationele prestaties worden geprint en op het whiteboard gehangen, met als nadeel dat de data alweer achterhaald zijn op het moment dat deze worden geprint.

Met operationeel management 4.0 maak je kennis met een moderne manier van de dagelijkse standup meeting en performance management.

Op een groot touchscreen worden alle operationele data weergegeven. De systemen kunnen verbinden met het gehele productieapparaat, maar ook met andere devices zoals tablets en smartphones. Dit biedt een enorme versnelling in het proces van continu verbeteren.

 

Dagstarts via Microsoft Planner en -Teams

  • Acties vanuit dagstarts, gemba walks en projectoverleggen worden allemaal bijgehouden in Microsoft Planner.
  • Planner biedt één centrale plaats voor het organiseren en managen van overleggen.
  • Bij dagstarts kun je bijvoorbeeld een vaste overlegstructuur hanteren en zorgen dat altijd de juiste documentatie voorhanden is. Vervolgens kun je in planner acties toebedelen aan collega’s met een Office account. Deze worden overzichtelijk weergegeven.

 

Real time performance management via PowerBI

PowerBI is de volgende stap in datavisualisatie. Het grote voordeel van PowerBI ten opzichte van reguliere Excel-analyses, is dat PowerBI verschillende grote datasets real-time kan combineren in dashboards. In verschillende lagen van de organisatie kunnen verschillende dwarsdoorsnedes van dezelfde data worden gemaakt. Zo heb je de juiste stuurinformatie, op het juiste moment, op de juiste plek.

 

Volledige Microsoft en Office 365 integratie

Bovenstaande toepassingen zijn niet nieuw. Software tools voor dit soort systemen bestaan al jaren. Maar wat maakt dit dan anders? Het grote voordeel is dat Planner, PowerBI en Teams eenvoudig te integreren zijn met bestaande software. Koppelingen naar diverse datalagen, maar ook naar Outlook en SharePointzijn makkelijk te maken en zorgen voor consistentie in de software-architectuur. Ook het onderhoud en het verder uitbouwen van het systeem zijn relatief eenvoudig.

 

Geïnteresseerd geraakt?

► Wij helpen met het organiseren van deze dagstarts

► Wij helpen met het definiëren van de stuurinformatie voor operationeel management

► Wij helpen met de relatie tussen stuurinformatie en acties in de dagstarts

 

 Wil je hierover eens met ons sparren? Bel ons via 053 – 20 30 240 of vul onderstaand contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!