Het Lean Experience Center is vernieuwd

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ons Lean Experience Center (LEC) een opwindende transformatie heeft ondergaan!
Na maanden van hard werken en toewijding, is ons centrum nu een nog krachtigere leeromgeving.
Waarom deze vernieuwing? Omdat we geloven dat leren het meest effectief is wanneer het interactief, meeslepend en praktijkgericht is. Ons doel was om een ruimte te creëren die niet alleen de principes van Lean onderwijst, maar ook een levend voorbeeld is van efficiënte en dynamische processen.

 

Wat maakt ons Lean Experience Center speciaal?

Jaarlijks vergaren honderden mensen kennis en ervaring van Lean-principes en technieken in ons centrum, de grootste Lean-game van Nederland​​. Onze aanpak is uniek omdat we de kracht van ‘serious gaming’ gebruiken, een leermethode waarbij deelnemers door te doen leren. Dit sluit aan bij de beroemde uitspraak van Confucius: “Ik onthoud 10% van wat ik hoor, maar 90% van wat ik hoor, zie én doe”​​.

Innovatie

Een van de meest opvallende kenmerken van ons vernieuwde LEC is de integratie van Industry 4.0-technologieën. Elke werkplek is uitgerust met digitale werkinstructies en producten hebben unieke RFID-tags. Apps en software genereren real-time procesdata, waardoor direct zicht is op verspillingen en de mogelijkheid om logistieke en financiële prestaties te visualiseren​​.

Van simulatie tot toepassing

In ons LEC simuleren we een realistische werkomgeving met verschillende afdelingen en functies. Deelnemers zijn betrokken bij deel- en eindassemblage-activiteiten en krijgen te maken met realistische scenario’s zoals omsteltijden en verschil in doorlooptijden, wat hen helpt de koppeling te leggen naar hun eigen werkprocessen.

Stap in de wereld van Lean

Ons vernieuwde interactieve programma biedt een diepgaand begrip van de fundamentele Lean-principes, en vormt de perfecte basis voor effectieve teambuilding. We moedigen organisaties aan om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring.

Ontdek hoe de toepassing van Lean-technieken een positieve transformatie binnen jouw bedrijf kan teweegbrengen.
Neem contact op via de mail, of bel naar 053 203 0240 voor meer informatie.

 

Ook interessant om te lezen

Event Digital Transformation

Event Digital Transformation

Event Digital Transformation Smart Industrie, digitale innovatie, big data, digitale transformatie … Zomaar enkele begrippen die je als je de IT-sector moet geloven niet mag missen om te overleven. Wereldwijd wordt hiervoor vaak de term Industrie 4.0 gebruikt, oftewel...

Lees meer
Operations voor Investment Professionals

Operations voor Investment Professionals

Interactieve sessie met praktijkvoorbeeldenLeer in een middag elke operations omgeving ‘lezen’. Herken dagelijkse routines en weet hoe deze ingezet kunnen worden om verbeteringen te realiseren. Herken waar routines ontbreken en wat dit betekent voor het vermogen van...

Lees meer
Share This