Het Lean Experience Center is vernieuwd

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ons Lean Experience Center (LEC) een opwindende transformatie heeft ondergaan!
Na maanden van hard werken en toewijding, is ons centrum nu een nog krachtigere leeromgeving.
Waarom deze vernieuwing? Omdat we geloven dat leren het meest effectief is wanneer het interactief, meeslepend en praktijkgericht is. Ons doel was om een ruimte te creëren die niet alleen de principes van Lean onderwijst, maar ook een levend voorbeeld is van efficiënte en dynamische processen.

 

Wat maakt ons Lean Experience Center speciaal?

Jaarlijks vergaren honderden mensen kennis en ervaring van Lean-principes en technieken in ons centrum, de grootste Lean-game van Nederland​​. Onze aanpak is uniek omdat we de kracht van ‘serious gaming’ gebruiken, een leermethode waarbij deelnemers door te doen leren. Dit sluit aan bij de beroemde uitspraak van Confucius: “Ik onthoud 10% van wat ik hoor, maar 90% van wat ik hoor, zie én doe”​​.

Innovatie

Een van de meest opvallende kenmerken van ons vernieuwde LEC is de integratie van Industry 4.0-technologieën. Elke werkplek is uitgerust met digitale werkinstructies en producten hebben unieke RFID-tags. Apps en software genereren real-time procesdata, waardoor direct zicht is op verspillingen en de mogelijkheid om logistieke en financiële prestaties te visualiseren​​.

Van simulatie tot toepassing

In ons LEC simuleren we een realistische werkomgeving met verschillende afdelingen en functies. Deelnemers zijn betrokken bij deel- en eindassemblage-activiteiten en krijgen te maken met realistische scenario’s zoals omsteltijden en verschil in doorlooptijden, wat hen helpt de koppeling te leggen naar hun eigen werkprocessen.

Stap in de wereld van Lean

Ons vernieuwde interactieve programma biedt een diepgaand begrip van de fundamentele Lean-principes, en vormt de perfecte basis voor effectieve teambuilding. We moedigen organisaties aan om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring.

Ontdek hoe de toepassing van Lean-technieken een positieve transformatie binnen jouw bedrijf kan teweegbrengen.
Neem contact op via de mail, of bel naar 053 203 0240 voor meer informatie.

 

Ook interessant om te lezen

Terugkomdag 2024

Terugkomdag 2024

EventTerugkomdag 2024  Symbol organiseert dit jaar opnieuw een inspirerende Alumni-middag voor al onze Green en Black Belt deelnemers.Dit evenement is dé gelegenheid om inspiratie op te doen, je kennis te verrijken en te netwerken met mede-experts.Tijdens dit...

Lees meer
Maak kennis met Symbol Eindhoven

Maak kennis met Symbol Eindhoven

Event Maak kennis met Symbol EindhovenWij nodigen je van harte uit voor ons evenement op 26 september. Dit is dé gelegenheid om ons team in Eindhoven te ontmoeten en meer te weten te komen over onze innovatieve projecten en werkomgeving. Tijdens dit event delen we ook...

Lees meer
Doe mee met onze Oranje actie

Doe mee met onze Oranje actie

Ontvang 5% korting voor elke goal die oranje maakt, tijdens het EKHet EK is losgebarsten en de oranjekoorts stijgt! Bij elke goal van het Nederlands Elftal krijg jij korting op de Lean Six Sigma Orange Belt training. Profiteer van de successen van Oranje en verbeter...

Lees meer
Share This