Duur: 1 dag

Niveau: Alle niveaus

 Certificering: LSSA (Lean Six Sigma Academy)

De Lean Six Sigma Yellow Belt is bekend met de Lean Management en/of Lean Manufacturing principes en de Six Sigma aanpak.

Als Yellow Belt werk je zelfstandig aan het oplossen van problemen in je eigen werkomgeving. Ook neemt de Yellow Belt als teamlid deel aan grotere Lean of Six Sigma projecten.

Blended

Deze Lean Six Sigma Yellow Belt training wordt standaard als blended variant aangeboden. De training omvat 1 dag klassikale training, gecombineerd met zelfstudie. Je ontvangt een code om in te loggen in de e-learning modules waar je toegang krijgt tot alle presentaties, boeken en oefeningen in digitale vorm.

In de e-learning omgeving kun je contact houden met andere cursisten en met de trainer. Je doorloopt allereerst het digitale programma. Vervolgens zal in de klassikale sessie de focus liggen op interactieve sessies, ‘serious gaming’ en het behandelen van onderwerpen waar deelnemers moeite mee hadden. Na de training heb je nog één jaar toegang tot de digitale content.

Voor wie

Iedere medewerker die direct of indirect betrokken is bij procesverbetering of efficiënter werken.

Doelstelling

Na deze training ben je bekend met de Lean en Six Sigma methodieken. Je bent in staat om met eenvoudige Lean Six Sigma instrumenten problemen in je eigen omgeving op een doeltreffende manier aan te pakken. Daarnaast kun je als teamlid in een groter project volwaardige bijdrage leveren omdat je de taal en de aanpak kent.

Studiebelasting

De belasting voor zelfstudie voor deze training bedraagt ongeveer 24 uur.

Tijdens de opleiding wordt de ‘Lean game’ gespeeld.

In de trainingen speciaal voor de industrie zal hier een vliegtuigfabriek worden gesimuleerd. Voor de Dienstverlening vindt er een ‘office game’ plaats en ook voor de Zorg wordt een reële situatie nagebootst.

Inhoud

 • Lean principes
 • Lean Six Sigma Project Management (DMAIC & PDCA)
 • Identificeren van verspillingen (Waste)
 • 5S werplekorganisatie
 • Visueel Management
 • Process Mapping & Introductie Value Stream Mapping
 • Kaizen continu verbeteren
 • Basisinstrumenten (o.a. Ishikawa, Pareto en Cause & Effect)
 • Voice Of Customer & CTQ Flowdown
 • Basisstatistiek (data typen, gemiddelde, spreiding)
 • Gebruik van meetsystemen
 • FMEA – Failure Mode & Effect Analysis

Investering

Basis

EUR995,-

Deze prijs is inclusief:

 • Toegang tot de e-learning modules met alle presentaties, boeken en oefeningen in digitale vorm
 • Lean game
 • Officieel certificaat van deelname
 • Lunch op de lesdag
 • Inspiratiedagen

In het Open rooster kost deze 1-daagse Lean Six Sigma Yellow Belt Blended opleiding € 995,- p.p.

Deze prijs is inclusief toegang tot de e-learning modules met alle presentaties, boeken en oefeningen in digitale vorm.

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Reserveer je plek!

Incompany

Op aanvraag

Deze training wordt veelal incompany gegeven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via 053-2030240 of via ons contactformulier.

Offerte aanvragen

Internationaal erkend certificaat

Standaard ontvangen alle cursisten een certificaat van deelname. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om voor de Lean Six Sigma Yellow Belt training een internationaal erkend certificaat te behalen. Hiertoe werken wij samen met de LSSA (Lean Six Sigma Academy). Het examen is in het Nederlands.

Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization). Je kunt je daarom direct bij ons aanmelden.

Meer over certificering

Inspiratiedagen

Je kunt kosteloos deelnemen aan de Symbol Inspiratiedagen die 2 tot 3x per jaar in Amersfoort worden georganiseerd. Op deze pagina vind je de datum en het programma voor de eerstvolgende Inspiratiedag.

Inschrijven

Wij heten u alvast welkom. Selecteer in onderstaande lijst eerst een datum en locatie. Daarna kunt u uw gegevens invullen.
Voor het aanmelden van meerdere personen dient u voor elke deelnemer dit formulier in te vullen. U kunt hiervoor echter ook contact opnemen en ons de namen van de deelnemers mailen.

Andere interessante trainingen, opleidingen en cursussen

Subsidies

Vaak zijn er interessante subsidies beschikbaar. Zo is op dit moment de SLIM-subsidieregeling van toepassing voor het MKB. Hier vind je meer informatie over mogelijke subsidies.