Werken als young professional, wat houdt dat in?

Symbol investeert graag in nieuwe talenten. Daarom komt je bij ons op kantoor meerdere young professionals tegen, die aan de start van hun carrière staan. Eén van hen is Judith Varenhorst. Omdat onze young professionals regelmatig de vraag krijgen wat hun werk nou inhoudt, vertelt Judith u in deze blog graag meer. Waar houdt zij zich dagelijks mee bezig?

“Op dit moment ben ik vooral betrokken bij projecten in de automotive. Ik help organisaties onder meer met het aanpassen van hun managementsysteem, zodat deze aan de norm IATF 16949:2016 voldoet. Hiervoor werk ik samen met senior collega’s. Zij voeren een GAP-analyse uit, waarna ik het bedrijf help bij de praktische uitvoering van de verbeterpunten die uit die analyse komen. Ik ga in gesprek met proceseigenaren om te bepalen wat moet gebeuren en hoe we dat concreet gaan aanpakken. Soms voer ik verbeteringen uit, maar meestal worden verbeteringen uitgevoerd in samenwerking met de stakeholders binnen het bedrijf. Prioriteiten worden gesteld op basis van de GAP-analyse. Ik heb als young professional dus deels de rol van uitvoerder en deels de rol van adviseur.

 

De juiste vragen stellen

Daarnaast werk ik ook voor klanten buiten de automotive. Het doel bij klanten is vaak vergelijkbaar – het bedrijf op niveau krijgen voor een certificering – maar de bedrijven zijn wel heel verschillend. Er zijn weken dat ik bij drie verschillende klanten zit. Daar krijg ik echt energie van! Het omgaan met zoveel verschillende mensen, bedrijfsculturen en organisatiestructuren geeft een extra dimensie aan mijn werk. Door sommige klanten word ik een dag in de maand ingehuurd om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en in stand te houden volgens de ISO-norm. Dat is ook een groot voordeel van een young professional: ik kan – naast gedegen advies – ook handjes leveren. Bedrijven, zeker kleinere bedrijven, hebben zelf vaak geen tijd om systemen aan te passen of verbeteringen in processen door te voeren. Ik ben als young professional een tijdelijke kracht met veel kennis van zaken. Ik kan zowel uitvoeren als op hoog niveau meedenken. Bovendien heb ik Symbol als bedrijf achter me staan en kan ik gebruik maken van de kennis en ervaring van mijn collega’s. Ook een groot voordeel, want ik merk dat wanneer klanten zelf tegen vragen aanlopen, ze die vaak niet stellen. Omdat ik alles wil leren, stel ik die vragen júist wel. Ik bel snel even met een collega en kan binnen vijf minuten aan de slag met de juiste oplossing.

 

De kans om te groeien

Wat ik naast mijn werkzaamheden voor klanten zo leuk vind aan werken bij Symbol, is dat ik de kans krijg om te groeien. Ik word nu vooral ingezet op managementsysteem-projecten, maar word tussendoor opgeleid in procesverbetering en data-analyse. Mijn persoonlijke ontwikkeling – leren wat ík leuk vind – staat voorop. Zo kan ik steeds meer projecten zelf oppakken en word ik steeds waardevoller voor onze klanten en daardoor ook voor Symbol.”

 

Meer informatie?

Meer informatie over wat een young professional voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op via 053 – 2030240 of via onderstaand contactformulier!


    Share This