Pak je project – de projectselectie

Webinar (gratis) 27 mei, 13:30 - 16:00 uur

Heb je je LSSA theoriecertificaat op zak? Pak dan zo snel mogelijk een verbeterproject aan binnen je organisatie om optimaal rendement van je opleiding te hebben én waarde toe te voegen binnen je organisatie. Om je daarbij te helpen organiseren we regelmatig een interactief webinar ‘Pak je project’. Deze keer geven we je handvatten om tot een goede projectideeën te komen. We werken in teams (online break-out sessies) aan je eigen projectidee en -selectie. Verder wordt aandacht besteed aan roadblocks en hoe je deze oplost en krijg je tips hoe je je project succesvol afrond. 

Veel cursisten vinden het lastig om een goed project te kiezen. Hoe krijg je nu goede projectideeën? Want waar let je op bij het kiezen van je project? Tijdens dit webinar zal worden in gegaan op het zoeken naar en verkrijgen van goede projecten. Ook zal een oudcursist zijn best practices delen. Vervolgens gaan we in groepjes aan de slag met de eigen projectideeën en -selectie, waarbij je tips krijgt van onze ervaren trainers en elkaar feedback gaat geven. Tot slot gaan we aan de slag met eventuele roadblocks en het oplossen van redenen die leiden tot het stranden van een project.

 

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die het LSSA theoriecertificaat van een Green of Black Belt training heeft behaald en een project gaat uitvoeren.

 

Doel

Inzicht geven in, kennis verschaffen voor de opzet van een succesvol Lean of Lean Six Sigma Green of Black Belt project en het geven van concrete handvatten voor de start van je project, zoals projectidee, -selectie en inzicht in eventuele roadblocks.

 

Programma

In het eerste deel zullen onze ervaren trainers en consultants Joris van Solt en Jan Alexander Knol je inzichten verschaffen in hoe je projectideeën krijgt en vindt. Onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn het opdoen van projectideeën, een goede projectselectie, de rol van de champion, de opbouw van het project volgens de DMAIC-methode en de eventuele roadblocks. Vervolgens zal onze oud-cursist Maik Pastoor zijn best practices delen. Maik is sinds begin dit jaar werkzaam als Hoofd Poliklinieken Neurologie, Klinische Neurofysiologie en vaatonderzoek bij Treant Zorggroep. Ervoor was hij werkzaam als productiemanager bij Hunter Douglas. Hij deelt met ons hoe hij tot zijn projectselectie is gekomen. Tot slot gaan we interactief in break-out sessies aan de slag met je eigen projectideeën en -selectie.

 

Wanneer

Het webinar vindt plaats op 27 mei van 13:30 tot 16:00 uur.

 

Webinar gemist?

Geen nood. Je kunt het hier terugkijken. Klik hiervoor op onderstaande knop.

 

 

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This