Pak je project: de scopebepaling

Webinar (gratis) 25 november, 13:30 - 16:00 uur

Heb je je LSSA theoriecertificaat op zak? Pak dan zo snel mogelijk een verbeterproject aan binnen je organisatie om optimaal rendement van je opleiding te hebben én waarde toe te voegen binnen je organisatie. Om je daarbij te helpen organiseren we regelmatig een interactief webinar ‘Pak je project’. Deze keer geven we je handvatten om de scope van je project te bepalen. We werken in teams (online break-out sessies) aan je eigen projectidee en -selectie. Verder wordt aandacht besteed aan roadblocks en hoe je deze oplost en krijg je tips hoe je je project succesvol afrond. 

Heb je al een project gekozen of daar al vergevorderde ideeën over, dan is het belangrijk om voor de juiste afbakening te kiezen. Hoe compacter en beter de scope van het project, hoe groter de kans op slagen. Veel cursisten vinden dit lastig. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de do’s en don’ts met betrekking tot de scopebepaling van een project.

Daarnaast deelt Herbert Koppelman, werkzaam bij Witte van Moort als productieleider, zijn best practices. Voor zijn project in het kader van certificering als Lean Black Belt verbeterde hij het proces in de gereedschapmakerij, de afdeling waar bij Witte van Moort het eigen gereedschap wordt geproduceerd. Want als deze afdeling beter presteert op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, levert dat ook een hogere output voor de fabriek op. De risico’s op stilstand van de productielijnen door ondeugdelijk gereedschap worden immers verkleind. “Het leuke is, dat als je ergens aan een knop draait, dit ook een positief effect heeft elders in het proces. Dat was voor mij een echte eye-opener”, aldus Herbert.

Vervolgens gaan we in groepjes aan de slag met het eigen project en scopebepaling, waarbij je tips krijgt van onze ervaren trainers en elkaar feedback gaat geven. Tot slot pakken we de eventuele roadblocks aan en lossen we de redenen op die leiden tot het stranden van een project.

 

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die het LSSA theoriecertificaat van een Green of Black Belt training heeft behaald en een project gaat uitvoeren.

 

Doel

Inzicht geven in, kennis verschaffen voor de opzet van een succesvol Lean of Lean Six Sigma Green of Black Belt project en het geven van concrete handvatten voor de start van je project, zoals projectidee, -selectie en -scope en inzicht in eventuele roadblocks.

 

Programma

13:30 uur: Start webinar met welkom en introductie
13:45 – 14:15 uur: Hoe begin je een project en waar loop je tegenaan – Jan Alexander Knol en Ed van Deenen, Symbol
14:15 – 14:45 uur: Best practices oud cursist – Herbert Koppelman, Witte van Moort
14:45 – 15:00 uur: Pauze
15:00 – 15:45 uur: Workshop en terugkoppeling
15:45 – 16:00 uur: Afronding

 

Wanneer

Het webinar vindt plaats op 25 november van 13:30 tot 16:00 uur.

 

Webinar gemist?

Van dit webinar is helaas geen opname beschikbaar. Bekijk één van onze andere webinars!
 

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This