Transport, handel en logistiek

Nederland-Transportland. Samen met Duitsland is Nederland een van de beste transportlanden binnen Europa. Onze centrale ligging en het internationale karakter van onze economie staan garant voor een competitieve marktpositie wereldwijd.

Verbeter het rendement van je organisatie

Nederland beschikt over een goed wegennet en spoorwegnet, een belangrijke luchthaven en, niet te vergeten, een goed waterwegennet. Al deze zaken zijn echter niet meer voldoende om blijvend te kunnen concurreren op topniveau. Efficiënte processen binnen organisaties zijn van doorslaggevend belang om deze toppositie komende jaren te behouden.

In betrekkelijk korte tijd zijn er veel nieuwe uitdagingen bijgekomen. Denk maar een aan groene stadsdistributie, smart warehouses, nog snellere bezorging, steeds lagere marges door de druk op verkoopprijzen, weerstand tegen verdozing van het landschap, veiligheid op de weg en fietskoeriers. Maar ook de continue zoektocht naar inspelen op wet- en regelgeving waar het gaat om veiligheid en milieu, uitbreiding, vernieuwing en het benutten van resources staan op de agenda bij veel organisaties die actief zijn in de Transport, Handel en Logistiek.

Symbol heeft inmiddels al een groot aantal organisaties binnen deze branche geholpen bij het verbeteren van processen. Ook is Symbol de juiste partij als het gaat om het verhogen van uw klanttevredenheid, het inzichtelijk maken van uw data, en verlagen van uw doorlooptijden.

Specifieke verbeterprojecten

Symbol begeleidt organisaties met het uitvoeren van relevante projecten als:

  • Opzetten randvoorwaarden voor 5S implementatie & 5S training
  • CIMM model toepassen (Contiuous Improvent Maturity Model) om te bezien waar een bedrijf staat qua processen en organisatie
  • Data science: Advies en inzicht in data met inzet van onze data analytics experts. Denk bijvoorbeeld aan brandstofkosten, bezettingsgraad van transportmiddelen en ontwikkelen van dashboards voor snelle inzichten in bedrijfsprocessen
  • Verbeteren van performance dialoog
  • Uitvoeren van Lean Implementatiescan of GAP analyses en advies + begeleiding bij implementatie daarvan
  • Het leveren van (tijdelijke) capaciteit, op meerdere niveaus en vele soorten posities. Denk aan Quality Engineers, Process Engineers, maar ook Supply Chain Managers

Ontwikkel de competenties binnen je organisatie met specifieke trainingen

Niet alleen spelen processen een rol bij het optimaliseren van verbeteringen. Ook de organisatiecultuur en veranderingsbereidheid bij medewerkers zijn belangrijke factoren. Kennis is dan onontbeerlijk. Symbol verzorgt naast Lean en Lean Six Sigma trainingen specifieke trainingen zoals Big Data analyticsAgile Project management en Scrum MasterMSAFMEASPC en 8D. Of klik op onderstaande knop voor een overzicht met alle trainingen de we voor je kunnen organiseren. Deze trainingen kunnen ook op maat bij je worden verzorgd, nadat we gezamenlijk een analyse hebben gemaakt van de opleidingsbehoefte.

Naar alle trainingen

Lees over de ervaringen van onze relaties

Symbol heeft ruime ervaring in het succesvol uitvoeren van projecten en het verzorgen van trainingen in de transport- en logistieksector. Ook binnen de transport- en logistieke sector zijn verbetertrajecten uitgevoerd, bijvoorbeeld bij Penske en TakeAway.

Wat klanten uit de sector over ons vertellen

Opleidingsplan voor medewerkers

Onze consultants hebben een aantal specifieke white papers geschreven over thema’s die o.a. in deze van toepassing zijn. Via onderstaande knop vind je alle blogs en whitepapers die we hebben verzameld. Hierbinnen kun je via het menu nog een nadere selectie naar thema maken.

Naar alle blogs

Contact

Wil je ook duurzaam verbeteren met rendement? Neem dan contact op om eens vrijblijvend met ons van gedachten te wisselen, we denken graag met je mee. Bel ons via 053 – 20 30 240 of laat je gegevens achter via onderstaand formulier. We bellen je dan zo snel mogelijk!