5 Tips om meer uit je Green Belt training te halen!

Ben je van plan om een Green Belt training te volgen? Dan hierbij 5 tips om zoveel mogelijk effect van de training te hebben!

Tip 1. Start je Green Belt training met een project.

Zorg ervoor dat je bij aanvang van de training een project hebt, dat je met behulp van de kennis die je in de training opdoet wilt aanpakken. Zo breng je direct het geleerde in praktijk, voeg je onmiddellijk waarde toe en bovendien kun je eventuele obstakels bespreken met de docent en de groep.

 

Tip 2. Probeer zo snel mogelijk tools zo vaak mogelijk te gebruiken.

Maak je snel het Lean en Six Sigma gedachtengoed eigen en zet tools zoveel mogelijk in. Hiermee train je jezelf en dwing je je tot een planmatige aanpak van je projecten.

 

Tip 3. Maak een groepje aan van Green Belts binnen of buiten je organisatie om ideeën en problemen te delen.

Zo versnel je je ontwikkeling. Sparren met anderen helpt je immers om je aanpak te verbeteren en om je bottlenecks sneller de baas te zijn.

 

Tip 4. Werk samen met een andere Green Belts aan de eerste twee projecten.

Pak je eerste twee projecten niet in je eentje op maar samen met een collega Green Belt of iemand uit je training. Op deze wijze is het eenvoudiger om problemen in het proces op te lossen en kun je van elkaar leren.

 

Tip 5. Oefenen, oefenen en daarna oefenen!!!

Dat spreek voor zich! Oefening baart kunst. Dus breng het geleerde zoveel mogelijk in praktijk. Maak anderen deelgenoot van je successen en vergeet ook vooral niet om deze te vieren!

 

En de bonustip…

Neem altijd je leidinggevende en / of het management van je organisatie mee door hen te vertellen wat Lean Six Sigma is en voor welk belangrijk intern project je jouw nieuwe kennis kunt inzetten. Kies daarbij direct voor een project dat er echt toe doet, dat relevant is en dus draagvlak heeft in de organisatie. Kies dus niet een project dat alleen jij belangrijk vindt en dat dus geen draagvlak heeft. Dergelijke projecten zijn vaak gedoemd te mislukken.

We wensen je veel succes bij het toepassen van deze tips. Mocht je desondanks toch hulp nodig hebben, dan kun je altijd sparren met één van onze ervaren trainers! Wil je delen met gelijkgestemden, dan kan dat ook via onze Lean Six Sigma LinkedIn groep of tijdens onze Symbol Inspiratiedagen. Of bel ons via 053 – 20 30 240!