Digitaliseren van continu verbeteren

Event (€ 50.- p.p.) 11 mei 2022 om 9:15 - 16:15

Smart Industrie, digitale innovatie, big data… Zomaar enkele termen die je als je de IT-sector moet geloven niet mag missen om te overleven. Wereldwijd wordt hiervoor vaak de term Industrie 4.0 gebruikt, oftewel de vierde industriële revolutie. De afgelopen jaren is deze term  veranderd van buzz-woord met een onzekere toekomst naar een serieus productieconcept dat door een steeds groter aantal bedrijven wordt overgenomen. Ook wij ervaren dat steeds meer van onze relaties zich bezighouden met de implementatie van Industry 4.0 of aspecten daarvan. Maar we zien ook dat organisaties worstelen met het overgangsproces of zelfs aarzelen om Industry 4.0 überhaupt te implementeren.

 

Vier interessante workshops in samenwerking met LeanForms en Bosch Rexroth en als afsluiting cabaretier Jorrit Rogaar

Daarom organiseert Symbol in samenwerking met LeanForms een uniek event op het thema Industry 4.0. Er zijn vier interessante workshops georganiseerd. In het programma is er ruimte om er drie bij te wonen. Je kiest zelf welke dat zijn op de dag zelf. Zo kun je zelf ervaren in ons Smart Experience Center hoe je processen kunt digitaliseren en hoe je kunt sturen op data. Onze partner Bosch Rexroth zal hierbij een toelichting geven op het weergeven van relevante data via een digitaal dashboard. Daarnaast laat LeanForms je zien hoe je met digitale formulieren slimmer en effectiever kunt werken. Symbol organiseert een workshop waarin wordt ingegaan op de stappen die een organisatie zet in het proces van continu verbeteren. Tot slot verzorgt cabaretier Jorrit Rogaar voor een bijzondere afsluiting van deze enerverende dag!

 

Doel

Na dit event heb je inzicht in de voordelen van werken volgens Lean principes. Daarnaast inspireren we je met de mogelijkheden van Industry 4.0: welke digitaliseringsmogelijkheden in je kwaliteitssysteem zijn er en hoe kun je sturen op automatisch gegenereerde en gedigitaliseerde data uit je processen.

 

Voor wie

Operation Managers, Directies, QSHE en KAM Managers in de industrie, automotive, bouw, logistiek en technische dienstverlening die meer willen weten over de transitie naar Industrie 4.0.

 

Wanneer

Omdat we veel interesse verwachten, organiseren we dit event op twee dagen. Je kunt je aanmelden naar keuze voor woensdag 11 mei (via het formulier onderaan deze pagina) of donderdag 30 juni.

 

Programma

Zoals gezegd worden er vier workshops gegeven door de verschillende partijen.

Workshop A: Organisatieontwikkeling met CIMM (Symbol)
In deze workshop geven we inzicht en voorbeelden van het stappenplan om uw organisatie naar een steeds hoger niveau te tillen. Eerst bouwen een stevig fundament en zorgen we dat alle medewerkers aan boord zijn. Afhankelijk van de visie en van de organisatie rijken we in diverse fasen geschikte methoden en middelen aan om het continu verbeterproces echt te laten werken.

Workshop B: Try before you fly (LeanForms)
In deze workshop gaat het over standaardisatie in processen en workflow management. Anton Schaerlaeckens (founder LeanForms) vertelt over zijn ervaringen met ondersteuning vanuit klassieke  ICT afdelingen. Maar ook de transformatie van een formeel, strak ISO kwaliteitsmanagement wat niet werkte in de praktijk naar een praktische werkvorm met tal van Lean principes. Een echt bedrijfsmanagement systeem dat wel werkt en continu verbeteren bijna vanzelf initieert

Workshop C: The Lean Experience (Symbol)
In deze workshop maak je kennis met de eerste stappen op het gebied van Industry 4.0. Symbol heeft namelijk een uniek Lean Experience Center waar middels RFID-sensoren en speciale software automatisch data van het proces wordt vastgelegd. Met behulp van Process Mining (DISCO) wordt de logistieke data van het proces visueel in kaart gebracht. Op deze manier wordt inzicht gegeven in bewerkingstijden, wachttijden, voorraden en andere verspillingen in het proces. Deze aanpak ondersteunt een moderne manier van analyseren en continu verbeteren.

Workshop D: The Lean Experience SMART gemaakt (Bosch Rexroth)
In veel bedrijven vindt de dagelijkse standup meeting nu nog plaats rondom een whiteboard. Logistieke en operationele prestaties worden geprint en op het whiteboard gehangen, met als nadeel dat de data alweer achterhaald zijn op het moment dat deze worden geprint. In deze workshop maak je kennis met een moderne manier van performance management, door gebruikmaking van de Active Cockpit. Op een groot touchscreen worden alle operationele data weergegeven. De Active Cockpit staat in directe verbinding het gehele productieapparaat, maar ook  met andere devices zoals tablets en smart phones. Dit biedt een enorme versnelling in het proces van continu verbeteren.

 

Tijdschema:

Na een plenair welkom word je ingedeeld in groepen die steeds parallel een workshop volgen. De volgorde waarin je de workshops volgt, varieert dus, afhankelijk van de groep waarin je zit. De dag wordt afgesloten met een scherpe maar ludieke terugkoppeling door cabaretier Jorrit Rogaar. Tot slot is er een netwerkborrel. Hieronder is het tijdsschema weergegeven:

09:15 -09:45:      Inloop en Ontvangst

09:45-10:00:       Welkom

10:00-11:15:       Workshop ronde 1

11:30-12:45:      Workshop ronde 2

12:45-13:30:       Lunch

13:30-14:45:      Workshop ronde 3

15:00-15:15:       Afsluiting Jorrit Rogaar

15:15-16:15:       Netwerkborrel

 

Investering

We laten je graag kennismaken met onze visie op digitalisering binnen de industriële processen en Industrie 4.0. Voor deelname brengen we een klein bedrag van € 50,- p.p. in rekening. Dit bedrag wordt gedoneerd aan het goede doel, namelijk aan het KWF. Op je aanmelding zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Mocht je je hebben ingeschreven en onverhoopt niet kunnen komen, laat ons dit dan weten, dan kunnen we een andere geïnteresseerde het event laten bijwonen.

 

Aanmelden

Heb je interesse in dit event? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier voor het event op 11 mei. Er is slechts plek voor 45 deelnemers, dus wees er snel bij! Vanwege de verwachte belangstelling kun je je maximaal met 2 personen van één organisatie inschrijven. Via het formulier op deze pagina kun je je inschrijven voor de sessie op donderdag 30 juni.

Inschrijven