EcoDesign: Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Webinar (gratis) 9 december 2021 om 10:30 - 12:00

Waarom EcoDesign?

EcoDesign staat voor duurzame productontwikkeling. Deze manier van productontwikkeling voorziet in de behoeften van de huidige generaties zonder dat daarmee voor de toekomstige generaties de mogelijkheden in gevaar worden gebracht om ook in hun behoeften te voorzien. EcoDesign is door de huidige klimaatcrisis en al maar stijgende grondstofprijzen geen keuze meer, maar een must voor veel organisaties.

EcoDesign combineert de werelden van ontwerpen en duurzame ontwikkeling. De duurzame producten en diensten minimaliseren de negatieve milieu-impacten en maximaliseren positieve milieu-invloeden, door de gehele levenscyclus van een product of oplossing, terwijl deze blijven voldoen aan de verwachtingen en vereisten. Onze consultants David van Eekhout en Mathijs Rietveld nemen je mee in de ontwikkelingen in EcoDesign en geven je inzicht in wat EcoDesign kan bijdragen in jouw organisatie.

 

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen in de industrie en automotive die kennis wil maken met de kracht én noodzaak van EcoDesign. We noemen bijvoorbeeld product- en innovatiemanagers en zij die werken aan product- en/of dienstontwikkeling of werkzaam zijn in QHSE rollen en/of aan procesverbetering in het algemeen doen.

 

Doel

In dit webinar nemen we je mee in hoe wij EcoDesign toepassen bij klanten, en hoe EcoDesign kan bijdragen in jouw organisatie.

 

Programma

Het webinar kent onder andere de volgende onderwerpen:

  • Introductie David van Eekhout en Mathijs Rietveld
  • Achtergrond duurzaamheid
  • De ‘Sinaasappel’ case
  • EcoDesign tools
  • LiDS Wiel
  • Afronding

 

Webinar gemist?

Dit webinar heeft al plaats gevonden? Gemist? Kijk het dan terug via onderstaande knop!

 

 

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This