Event: “Pak je project”

Webinar, 26 november, 13:30 - 16:00 uur

Heb je je LSSA theoriecertificaat op zak? Pak dan zo snel mogelijk een verbeterproject aan binnen je organisatie om optimaal rendement van je opleiding te hebben én waarde toe te voegen binnen je organisatie. Dit interactieve webinar geeft je handvatten om je projectcharter te maken; je werkt in teams (online break-out sessies) aan je eigen projectcharter. Verder wordt aandacht besteed aan roadblocks en hoe je deze oplost en krijg je tips hoe je je project succesvol afrond. 

Veel cursisten vinden het lastig om een project te starten en succesvol af te ronden. Want hoe definieer je je project en vertaal je dit naar de projectcharter? Welke roadblocks zijn er? Of waarom is het moeilijk om het project tijdig af te ronden? Tijdens dit webinar zal eerst een oudcursist zijn best practices delen. Vervolgens gaan we in groepjes aan de slag met het opstellen van de eigen projectcharter, waarbij je tips krijgt van onze ervaren trainers en elkaar feedback gaat geven. Tot slot gaan we aan de slag met eventuele roadblocks en het oplossen van redenen die leiden tot het stranden van een project.

 

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die het LSSA theoriecertificaat van een Green of Black Belt training heeft behaald en een project gaat uitvoeren.

 

Doel

Inzicht geven in, kennis verschaffen voor de opzet van een succesvol Lean of Lean Six Sigma Green of Black Belt project en het geven van concrete handvatten voor de start van je project, zoals feedback op je projectcharter en inzicht in eventuele roadblocks.

 

Programma

In het eerste deel zal onze ervaren trainer en consultant Joris van Solt je inzichten verschaffen in hoe je succesvol een project aanpakt. Onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn de project-charter, de rol van de champion, de opbouw van het project volgens de DMAIC-methode en de eventuele roadblocks. Vervolgens zal oud-cursist Astrid Vos, procestechnoloog bij CSK Food Enrichment, haar best practices delen. Tot slot gaan we interactief in break-out sessies aan de slag met de project-charter en roadblocks.

13:30 uur: introductie
Joris van Solt – consultant | MBB, Symbol

13:45 uur: Best practices – leren van een praktijkproject
Astrid Vos – procestechnoloog, CSK Food Enrichment

14:30 uur: Pauze
Gelegenheid om even een kop koffie of thee te pakken

14:45 uur: Waaraan voldoet een goed project?
Joris van Solt

15:00 uur: Break-out sessie
Je werkt in groepjes aan een tweetal opdrachten:
– 1. je bediscussieert je eigen project-charter met je teamleden,
– 2. welke mogelijke redenen zijn er om het project niet af te ronden, wat zijn de roadblocks en hoe los je die op?

15:30 uur: Terugkoppeling & afronding
Projectgroepen presenteren belangrijkste bevindingen, vragen worden verzameld en beantwoord.

16:00 uur: Einde

 

Wanneer

Het webinar vindt plaats op 26 november van 13:30 tot 16:00 uur.

 

Webinar gemist?

Helaas is van dit webinar geen opname beschikbaar.

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This