Meet Systeem Analyse (MSA) als voorwaarde voor werken met data

Webinar (gratis) 17 november 2022 om 10:30 - 12:00

Onze wereld hangt aan elkaar van data. Om processen en prestaties te beoordelen baseren we ons op kpi’s. Om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel in onze processen bestuderen we de processen en de onderliggende parameters op basis van metingen. Idealiter ondersteunen we onze beslissingen met data om de emotie eruit te halen. Onze ervaren specialisten gaan in op het hoe en waarom van Measurement System Analysis (MSA). 

 

Hoe betrouwbaar is de data uit onze metingen?

Kunnen we de data uit onze metingen wel vertrouwen? Hoe weten we of de metingen precies genoeg zijn en stabiel? Kunnen we iets zeggen over de kwaliteit van de metingen zodat we zeker zijn dat de metingen iets vertellen over de WERKELIJKHEID (situatie/proces)? Is Meet Systeem Analyse (MSA) alleen voor kwaliteitsafdelingen in de industrie of juist veel breder toepasbaar en ook in dienstverlenende omgevingen?

 

Doel

Het doel van dit webinar is het begrip van MSA en de noodzaak ervoor te vergroten.

 

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die met data werkt om daaruit conclusies te trekken, zoals procesverbeteraars en managers. Statistische voorkennis is niet noodzakelijk.

 

Programma

Na een algemene introductie over datagebruik en MSA nemen Niels Heuthorst en Marijn Koel je mee in de verschillende typen MSA. Zij zullen hun eigen ervaringen delen met voorbeelden uit de staal-, chemische industrie en overheid. Aan het einde van het webinar is er ruimte voor Q&A.

 

Webinar bekijken

Het webinar heeft reeds plaatsgevonden. Heb je het gemist? Registreer je dan via onderstaande knop. Je ontvangt dan direct de kijklink.

Bekijk het webinar

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This