Online vragenuurtje wijzigingen geldigheid IATF 16949 als gevolg van de coronacrisis

Online vragenuurtje, 8 april 2020 om 10:30 - 11:30

Graag informeren we je hierbij, als onze relatie, over de maatregelen die de International Automotive Task Force heeft uitgebracht met betrekking tot de geldigheid van de IATF 16949 certificaten en de coronacrisis.

Automotive-industrie certificeringsregels aangepast in verband met Corona

De International Automotive Task Force heeft maatregelen uitgebracht die ingaan op de geldigheid van certificaten gedurende de Corona uitbraak. Deze maatregelen zijn erop gericht om de nodige flexibiliteit te creëren voor bedrijven die de komende maanden met externe audits te maken krijgen.

De belangrijkste maatregelen op een rij:

  • Verlenging met 6 maanden voor alle uitgegeven en geldige IATF 16949 certificaten. Een hercertificeringsaudit zal dan uiterlijk 120 dagen vóór de verlengde geldigheidsdatum van het certificaat moeten plaatsvinden.
  • Wanneer stage 2 audits niet binnen de gestelde tijd kan worden uitgevoerd, is verlenging met 90 dagen mogelijk.
  • Surveillance audits kunnen ook tot 90 dagen uitgesteld worden, zonder dat daarmee het de-certificatie proces wordt opgestart.

Controleer hier de geldigheidsdatum van je IATF 16969 certificaat, inclusief eventuele verlenging. Er zijn meer maatregelen van kracht. Wil je hier meer over weten?

Online vragenuurtje

Woensdag 8 april van 10:30 tot 11:30 uur organiseren we kosteloos een online vragenuurtje. Joost de Vries, specialist als het gaat om IATF 16949 kwaliteitssystemen, zal kort ingaan op de maatregelen. Daarna kun jij je vragen stellen en uiteraard leren van vragen van anderen.

Online sessie – geen software nodig

De sessie is voor iedereen toegankelijk met een device met internetverbinding, camera en microfoon en verloopt via Zoom, hiervoor is geen aparte software nodig, deze draait via de webbrowser.

Aanmelden

Wil je er bij zijn? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Na het invullen van je gegevens ontvang je direct een e-mail met instructies en een link die toegang geeft tot de online bijeenkomst. Mis het niet en vergeet niet om de bijeenkomst direct in je agenda te zetten!

Heb je vragen of hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Ze zijn goed bereikbaar via 053 – 20 30 240.

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This