Symbol inspiratiedag: Vergroot je rendement met een Sales & Operations Planning

Inspiratiedag, 18 juni 2020 om 14:00 - 16:00

En creëer een win-win situatie voor zowel productie als sales!

Kosteloze bijeenkomst voor relaties

Ook tijdens deze coronacrisis blijven we je graag inspireren! Onze volgende inspiratiedag staat daarom ook al weer gepland! Deze zal op 18 juni plaats vinden. Afhankelijk van de situatie rondom het virus zal dit in Amersfoort zijn of online.

Het proces van continu verbeteren is een combinatie van procesverbetering en de ontwikkeling van medewerkers én de organisatie. In deze combinatie zit hem doorgaans de uitdaging, hoe gaaf zou het zijn om zowel jezelf als de organisatie te ontwikkelen? Echter als je de organisatie wilt ontwikkelen zul je draagvlak moeten creëren, richting bepalen en moeten samenwerken! Om een duurzaam resultaat te realiseren is daarom belangrijk om in te zetten op de drie elementen: strategie, competentie en realisatie. Onze inspiratiedagen gaan over deze thema’s. In interactieve sessies wordt je uitgedaagd om verbeterideeën te ontwikkelen voor jezelf en voor jouw organisatie.

Sales & Operations planning: levert het écht rendement op?

De samenwerking tussen de afdeling Productie en Verkoop is niet altijd vanzelfsprekend. Misschien herken je het wel binnen je eigen organisatie? Verkoop vraagt altijd net producten die niet op voorraad zijn en Productie produceert niet altijd volgens de forecast van Verkoop. Toch staat het inmiddels onomstotelijk vast: organisaties met een goede Sales & Operations Planning (S&OP) schakelen sneller. Bovendien zijn zij in staat om marktaandeel te vergroten door sneller en beter op de actuele vraag te anticiperen. Wat moet je doen om tot een goede S&OP te komen?

De do’s en don’ts

Deze inspiratiedag gaat in op de do’s en don’ts van een S&OP. Wat moet je wel doen? En wat zijn de valkuilen? Het resultaat van een goede S&OP is hogere verkopen, lagere kosten en minder kapitaalbeslag. Dit kan alleen als je S&OP goed implementeert in je organisatie en de betrokkenen overtuigd zijn van de voordelen.

Leer over de motieven van Sales en van Operations. Zo komen bottlenecks in productie niet als een verrassing en kan er efficiënter gewerkt worden, wat het bedrijfsresultaat ten goede komt. Laat je inspireren door Joris van Solt (Consultant Symbol) en Peter Bos (Eigenaar van Bos Performance Management). Beide sprekers hebben ruimschoots ervaring met Lean Six Sigma en het werken voor/met zowel Operations als Salesafdelingen en processen.

Programma

14:00 uur Opening & inleiding
Joris van Solt, consultant | MBB Symbol
14:10 uur Over Sales & Operationsplanning
Peter Bos, eigenaar Bos Performance Management
 • Klassieke tegenstelling sales/operations
 • Lean in verschillende omgevingen (maatwerk versus standaard)
 • Cultuurverschillen
 • Lean lessen sales: verbetering van het forecasting proces binnen de salesafdeling in een dynamische markt
 • Kracht van teamwerk
14:50 uur Pauze
15:05 uur Sales & Operstionsplanning in de praktijk
Joris van Solt
 • Overview S&OP structuur
 • Wat zijn de essentiële punten hierin, zoals eenheden die gebruikt worden
 • Capaciteitsplanning
 • Hoe te implementeren in de praktijk in jouw organisatie? De tijdslijn en stappen. Van data naar structuur, en betrouwbare modellen
 • Voorbeelden uit de praktijk (Winters model, analogies)
15:45 uur Afsluiting
Joris van Solt & Peter Bos
 • Gezamenlijke conclusies
 • Vragen

Voor wie

Directie, leidinggevenden en medewerkers in Productie, Planning, Supply Chain en Sales, Project Management, QA en (Pre)production engineers,

Wanneer

Donderdag 18 juni 2020 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Waar?

Online webinar.

Meld je aan!

Kortom ontdek waarom en hoe een goede Sales & Operations Planning veel misstanden en meld je aan voor deze webinar via onderstaand formulier! We ontvangen oudcursisten graag: neem ook je collega mee! Iedereen die zich bezig houdt met verbeterprocessen en op dit vlak geïnspireerd wil worden en wil leren van anderen is van harte welkom.

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event

Share This