Food & certificering

Webinar, 27 oktober, 15:30 - 17:00 uur

Tijdens dit webinar maken Sjoerd Remmers (teamleider Training & Education bij Normec Foodcare) en Arnold Verhagen (trainer / consultant bij Symbol) de verbinding tussen de certificering van kwaliteitssystemen in de foodsector en de invoering van TPM, Lean of Six Sigma. We zien dat bij veel bedrijven in de foodsector dit twee gescheiden routes zijn. Mede als gevolg van de eisen van afnemers wordt hard gewerkt aan ISO, BRC, IFS of FSSC certificeringen. Daarnaast is de organisatie vaak druk met het invoeren van programma’s als Continu Verbeteren met TPM, Lean of Six Sigma. Hiervoor worden bijvoorbeeld dagstarts georganiseerd en verbeterprojecten ontwikkeld. Terwijl een goed werkend Continu Verbeteren-systeem een eis is voor de certificering.

 

Leg de combinatie

We zien in de praktijk problemen ontstaan wanneer deze trajecten gescheiden van elkaar worden georganiseerd. Ten eerste kost het werken aan twee parallelle trajecten extra energie. Daarnaast is de Kwaliteitsdienst (verantwoordelijk voor de certificering) vaak onvoldoende op de hoogte van de inspanningen rondom Continu Verbeteren. Ten derde zien we bij de invoering van Continu Verbeteren dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de eisen die hier aan gesteld worden vanuit foodcertificering.

 

Normen en Continu Verbeteren in de praktijk

In dit webinar legt Sjoerd uit wat in de ISO, BRC, IFS en FSSC normen wordt gevraagd met betrekking tot Continu Verbeteren. Vervolgens licht Arnold vanuit het CIMM-model toe in welke fase van Continu Verbeteren de gevraagde aspecten aan bod komen. Vervolgens behandelen we een aantal concrete klantcases, waarbij we laten zien hoe het in de praktijk gaat.

 

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor iedere professional die betrokken is bij de implementatie van kwaliteitssystemen of continu verbeterprogramma’s. Voor kwaliteitsmedewerkers, managers kwaliteitszorg en continu verbeterspecialisten in de food.

 

Doel

Inzicht in de eisen vanuit de kwaliteitssystemen in de food met betrekking tot Continu Verbeteren; handvatten voor het implementeren van de gevraagde tools; tips voor het combineren van certificering en Continu Verbeteren.

 

Resultaat

Na het volgen van dit webinar heb je inzicht in de eisen vanuit de kwaliteitssystemen in de food met betrekking tot Continu Verbeteren, beschik je over concrete handvatten voor het implementeren van de gevraagde tools en heb je tips voor het combineren van certificering en Continu Verbeteren.

 

Programma

Het programma zal een gevarieerd geheel worden waarbij wordt ingegaan op de normen binnen de foodsector en praktisch hierop afgestemde continu verbeterprojecten, onder meer aan de hand van klantcases en praktijkvoorbeelden.

 

Webinar gemist?

Heb je het webinar gemist? We bieden je hier de mogelijkheid om de replay alsnog te bekijken. Klik hiervoor op onderstaande link.

 

 

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor een afgelopen event