Waaraan voldoet een goed Lean of Lean Six Sigma verbeterproject?

Onze ervaren trainer en consultant, Master Black Belt, Joris van Solt gaat in een aantal blogs in op tien relevante criteria voor een goed project. Het advies aan deelnemers aan onze Lean en Lean Six Sigma Green en Black Belt trainingen is in ieder geval om alvast een project te kiezen wat je tijdens de training kunt oppakken.

Ik adviseer deelnemers aan onze Lean en/of Lean Six Sigma trainingen om met een project naar de training te komen. Als je namelijk gelijk toepast wat je leert ga je het beter begrijpen en kan je het makkelijker onthouden. Maar helaas hoor ik vaak dat het niet is gelukt en het soms lastig is om een goed project te vinden.

 

10 punten die je helpen om een goed project te kiezen

Een belangrijke reden hiervoor is dat het niet duidelijk is wat een goed project zou kunnen zijn. Daarom zal ik de 10 onderdelen van een goed project hieronder benoemen. In volgende blogs wordt steeds één van de punten toegelicht.

 1. Er is een belangrijk probleem
 2. De oorzaak van het probleem is niet bekend
 3. Er is prioriteit
 4. De scope is klein
 5. Er is maar 1 meetbaar verbeterdoel
 6. Er zitten experts in het project team
 7. Er is een wil en draagvlak om te verbeteren
 8. Er is een wil om de structuur te volgen
 9. De Champion kent zijn rol
 10. Het is geen onoplosbaar probleem

Blijf deze pagina volgen. In volgende blogs wordt steeds één van de punten toegelicht.

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij de selectie of de uitvoering van je project of wil je graag geadviseerd worden om één van de bovenstaande punten in jouw project te verbeteren, neem dan contact met ons op, via onderstaand formulier of bel ons via 053 – 20 30 240


  Share This