Vacature Lean Six Sigma Master Black Belt

 

 

In elke organisatie liggen kansen voor verbetering. Jij haalt veel energie uit het ontwikkelen van bedrijven en personen door het verzorgen van trainingen en door coaching. Je hebt hier de afgelopen jaren als Master Black Belt veel ervaring in opgedaan. Daarmee ben je een autoriteit in je vakgebied en sparringpartner voor je omgeving geworden.

 

Daarom wil je als Master Black Belt bij Symbol werken

 • Je hebt veel ervaring in het uitvoeren van verbeterprojecten.
 • Je haalt veel energie uit het ontwikkelen en verzorgen van trainingen.
 • Je werkt in complexe trajecten, waarbij vaak ook het veranderkundige aspect een belangrijke rol speelt.

Symbol gaat verder en dieper in op het vakgebied dan menig andere partij. Daarom werken wij al jaren voor de meest veeleisende partijen in de Automotive, Food, ASML-supply chain en bij diverse overheidsorganisaties.

 

Dit ga je bij ons doen

Je verzorgt Green en Black Belt trainingen op het hoogste niveau en neemt deelnemers mee in de toepassing van de Lean Six Sigma methodiek in de praktijk. Zowel de Lean technieken als de Six Sigma technieken kun je uitleggen op een begrijpelijke manier. Hierbij refereer je naar de projecten die je zelf in de praktijk hebt uitgevoerd of gecoacht. Voor het analyseren van data maak je veel gebruik van Minitab. Door Green en Black Belts te coachen in het succesvol uitvoeren van hun verbeterprojecten, maak je de theorie praktisch.

 

Je houdt je ook bezig met:

 • het adviseren van managementteams van grotere accounts bij Strategy development en Strategy deployment.
 • het uitbouwen van ons relatienetwerk in samenwerking met het accountteam. Je schrijft mee aan de inhoudelijke kant van offertes.
 • het coachen van ons Young Professional team. Je begeleidt hen inhoudelijk bij de uitvoering van hun opdrachten bij klanten, maar ook op persoonlijk vlak.

Jij bent…

Iemand met veel kennis en ervaring van zowel Lean als Six Sigma. Een energieke persoonlijkheid en een betrokken teamspeler. Je bent commercieel ingesteld en je zorgt ervoor dat je je netwerk goed onderhoudt. Bij voorkeur woon je in het midden (Amersfoort) of zuiden (Eindhoven) van Nederland, maar je vindt het geen enkel bezwaar om te reizen binnen Nederland en soms ook daarbuiten.

 

Dit breng je ook mee

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur werktuigbouwkunde, chemische technologie of technische bedrijfskunde.
 • Minimaal 10 jaar ervaring in het toepassen van Lean en Six Sigma in de industrie.
 • Je hebt ervaring als interne project manager of trainer, of je hebt ervaring opgedaan bij een consultancy bureau.
 • Ervaring met het verzorgen van Automotive technieken (Core tools, 8D, FMEA, interne auditing, VDA6.3, APQP) en Design for Six Sigma zijn een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

 

Jouw ontwikkeling bij Symbol

Symbol is toonaangevend op het gebied van procesverbetering en kwaliteitsmanagement. Onze consultants – jouw nieuwe collega’s dus – hebben een hoog kennisniveau en veel praktijkervaring. Ook jij krijgt bij ons de ruimte om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld in Process mining, Data science en Smart Industry. De groep van MBB’s hebben regelmatig inhoudelijke sessies over productontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Daar groeien we samen van.

 

Dit krijg je van ons

Symbol is een snelgroeiende, maar hechte organisatie waar je gelijkgestemden ontmoet die net als jij iedere dag met veel plezier aan de slag gaan om relaties te ontwikkelen. Bij ons vind je dan ook uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe zelfs vergeet dat je aan het werk bent. En natuurlijk zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend. Je krijgt:

 • een prima salaris;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een lease auto;
 • de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.

 

Over Symbol als werkgever

Symbol gelooft dat het altijd en overal mogelijk is het anders en beter te doen. Zelfs in de beste organisaties liggen kansen voor verbetering, en iedere medewerker heeft een rol in het verbeterproces. Door die medewerkers te inspireren om te wíllen verbeteren en tegelijkertijd procesverbeteringen door te voeren ontwikkelen wij organisaties verder. Klanten kunnen dus bij ons terecht voor consultancy, training en projecten. Daarbij geloven wij dat organisaties pas écht baat hebben bij onze hulp, wanneer ze het ook zonder ons kunnen. In onze aanpak staat daarom ‘Voordoen – Meedoen – Zelf doen’ centraal. Wij zijn pas succesvol als onze klanten hun doelstellingen hebben gehaald. Deze aanpak leidt voor klanten tot tastbare resultaten.

 

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan:

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ambieer je een functie in een dynamische en inspirerende werkomgeving, solliciteer dan vandaag nog. Mail daarvoor je cv en korte motivatie naar Nicole Oudshoorn: Nicole.Oudshoorn@symbol.nl. Liever even met Nicole bellen? Kan ook! Ze is bereikbaar op 06-51289385. Goed om te weten: een assessment maken en een presentatie geven zijn deel uit van het selectieproces.

* acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld