Bij een goed project is er prioriteit

Onze ervaren trainer en consultant, Master Black Belt, Joris van Solt gaat in een aantal blogs in op tien relevante criteria voor een goed project. Het advies aan deelnemers aan onze Lean Green Belt, Lean Six Sigma Green Belt, Lean Black Belt en Lean Six Sigma Black Belt trainingen is in ieder geval om alvast een project te kiezen wat je tijdens de training kunt oppakken.

In het vorige artikel had ik beloofd dat ik de 10 punten van een goed project zou toelichten. Hieronder vind je het derde punt:

 

Bij een goed project is er prioriteit

Om een project tot een goed einde te brengen heeft een project prioriteit nodig. Als er te veel projecten tegelijk lopen of teveel werk moet worden gedaan hebben teamleden geen tijd voor het project. Alleen de belangrijkste projecten, de prioriteiten, krijgen tijd en aandacht. het beste wat je dus kan doen is er voor te zorgen dat het aantal projecten dat tegelijkertijd wordt uitgevoerd beperkt is. Dan is het voor iedereen duidelijk wat de prioriteit heeft.

De moeilijkheid van prioriteiten stellen ligt in het benoemen van de niet belangrijke taken en projecten. Net als schrijven is prioriteren van projecten dus schrappen van projecten die nu niet uitgevoerd gaan worden

 

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen hoe het probleem van jouw project goed te definiëren? Of wil je hulp bij de selectie of de uitvoering van je project? Neem dan contact met ons op, via onderstaand formulier of bel ons via 053 – 20 30 240


    Share This