Symbol’s Consultancydag:
Visual Management en Six Sigma

Bij Symbol zijn we constant op zoek naar manieren om onze consultancyvaardigheden te verbeteren en waardevolle kennis te delen. Onlangs hebben we een opwindende consultancydag gehad bij Visual Workplace BV in Wijchen, waarin we ons hebben gericht op Visual Management, ook wel bekend als ‘Visual Workplace’. Het was weer een inspirerende en inzichtelijke ervaring,
Lees verder en ontdek hoe visuele tools en methodologieën onze effectiviteit vergroten en bijdragen aan verbeteringen.

 

Zichtbaar verbeterproces

Visual Management, binnen de context van Six Sigma, richt zich op het creëren van een visuele omgeving waarin alle relevante informatie direct beschikbaar is. Op onze consultancy dag hebben we onze kennis verdiept in hoe het gebruik van visuele tools zoals diagrammen, grafieken en borden ons helpt om complexe informatie te begrijpen en te communiceren. Dit stelt ons in staat om verbetermogelijkheden snel te identificeren en beter te begrijpen waar optimalisaties nodig zijn.

 

Belang van visualisatie

Een van de krachtige aspecten van Visual Management is het vermogen om informatie op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier weer te geven. Door gegevens en statistieken in duidelijke grafische vorm te presenteren, wordt het gemakkelijker om trends, patronen en afwijkingen te herkennen. Dit stelt ons in staat om gefundeerde beslissingen te nemen en effectieve oplossingen te implementeren die de kwaliteit, efficiëntie en klanttevredenheid verbeteren.

 

Continuous Improvement met Six Sigma

De link tussen Visual Management en Six Sigma is sterk. Six Sigma is een methodologie die gericht is op het verminderen van variatie en het verbeteren van processen om de kwaliteit te verhogen en defecten te verminderen. Door Visual Management te integreren binnen een Six Sigma-aanpak, kunnen we de complexiteit van gegevens visualiseren en beter begrijpen. Dit leidt tot nauwkeurigere metingen, betere probleemanalyse en gerichte verbeteringen.

 

Resultaatgerichte Implementatie

Visual Management is niet alleen een concept, maar ook een praktische tool voor het implementeren van duurzame verbeteringen. We hebben de kennis van onze Young Professionals verder verdiept in, hoe visuele hulpmiddelen zoals Kanban-borden, verbeterdashboards en visuele prestatiemetingen ons helpen om de voortgang van verbeterinitiatieven te volgen en de resultaten zichtbaar te maken. Dit stelt ons in staat om successen te vieren, te leren van mislukkingen en voortdurend te streven naar hogere prestatieniveaus.

 


   

  Ook interessant om te lezen

  15 procent korting

  15 procent korting

  Symbol bestaat 15 jaar: Ontvang nu 15% korting op alle cursussen Ter ere van ons 15-jarig bestaan bieden we jou een exclusieve kans: ontvang 15% korting op elke gewenste cursusinschrijving. Gebruik de code 15jaar in het opmerkingenveld en investeer in je groei.Het...

  Lees meer
  Share This