KSC Conference:
De toekomst van de maakindustrie met Symbol

Afgelopen dinsdag 20 juni 2023, hebben we deelgenomen aan de KSC Manufacturing Conference 2023 samen met andere deelnemers zoals ASML, Thermo Fischer, Mitutoyo en Jingdiao. Dit jaar stond het evenement in het teken van innovatie, samenwerking en de toekomst van de maakindustrie. De conferentie bracht experts, professionals en enthousiastelingen uit de sector samen om de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen binnen manufacturing te verkennen. Symbol is een expertisepartner in de manufacturing wereld, natuurlijk waren wij ook aanwezig.

 

Future business requires redesign collaboration

 

Tijdens het KSC-evenement stond het onderwerp “De toekomst van zakendoen vereist herontwerp van samenwerking” centraal, waarbij de essentiële rol van samenwerking bij het stimuleren van innovatie en succes bij manufacturers werd benadrukt. In het bijzonder lag de focus tijdens het evenement op de betekenis van samenwerking in relatie tot productietechnologie, processen en quality management. Bij deze aspecten is consultancy vrij belangrijk. Want juist hier ondervinden veel manufacturers complicaties bij de communicatie en afstemming tussen eigen suppliers en cliënten. Met de Lean aanpak kan de samenwerking gestroomlijnd worden. Door Value Steam analyse, Visual Management en multidisciplinaire teams wordt samenwerking gestimuleerd. Continu leren en aanpassen zorgen voor toekomstgerichte samenwerking.

 

Defectivity in an ASML machine

 

Tijdens een lezing door ASML, werd besproken hoe defectiviteit een cruciale rol speelt in de prestaties en betrouwbaarheid van hun machines. In de context van ASML verwijst ‘defectiviteit’ naar de aanwezigheid van defecten of onvolkomenheden in de machines.
De machines van ASML zijn zeer complex en nauwkeurig ontworpen om ingewikkelde patronen op halfgeleiderwafers te creëren. Zelfs kleine defecten kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de functionaliteit en opbrengst van de geproduceerde halfgeleiderchips. Daarom is het minimaliseren van defectiviteit van cruciaal belang om de optimale prestaties en betrouwbaarheid van ASML-machines te waarborgen. Er werd kort besproken welke inspanningen en strategieën ASML probeert toe te passen om defectiviteit in hun machines te verminderen. Dit kan rigoureuze kwaliteitscontrolemaatregelen, geavanceerde inspectietechnieken, procesoptimalisaties en initiatieven voor continue verbetering omvatten.
Om dit in goede banen te leiden is, Lean Six Sigma een goede aanpak. Lean Six Sigma helpt bij het verminderen van defectiviteit in machines door het bieden van een gestructureerde methodologie voor procesverbetering en kwaliteitsbeheersing.
Met name door:
• Procesanalyse en identificatie van defectiviteit: Door het identificeren en kwantificeren van defectiviteit in elke processtap, kunnen potentiële bronnen van defecten worden geïdentificeerd en geanalyseerd.
• Probleemanalyse en root cause-identificatie: Met behulp van Six Sigma-methoden, zoals de DMAIC benadering, kan de oorzaak van defectiviteit worden geanalyseerd.
• Procesoptimalisatie en vermindering van variatie: Met behulp van statistische procesbeheersingstechnieken kan Six Sigma helpen bij het identificeren van variatiebronnen en het ontwikkelen van verbeteringsstrategieën om de variatie te verminderen en de processtabiliteit te vergroten.
• Kwaliteitsborging en standaardisatie: Lean Six Sigma legt de nadruk op het creëren van gestandaardiseerde werkmethoden en het waarborgen van kwaliteit in elk aspect van de productie.
• Continu verbeteren en monitoren: Lean Six Sigma promoot een cultuur van continue verbetering. Het omvat het monitoren van de prestaties van processen, het meten van kritieke procesindicatoren en het regelmatig herzien van processen om voortdurende verbeteringen te identificeren en implementeren.

 

Toepassing van AI

 

AI wordt een integraal onderdeel van productietechnologie. Het kan helpen om processen te automatiseren, kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. Machines met AI kunnen veranderingen in de omgeving snel en nauwkeurig detecteren en erop reageren, waardoor fabrikanten sneller producten van hoge kwaliteit kunnen produceren. Hoewel de kracht van AI bekend is, hebben bedrijven weleens moeite om AI een plek te geven in hun proces. De ontwikkeling van AI gaat snel, maar hoe kan je het beste AI implementeren in eigen productieproces en in hoeverre moet je blindelings AI vertrouwen?
Een interessante opmerking kwam van Thermo Fisher Scientific: “I dont really trust AI, I trust my suppliers.” Dit komt omdat AI toch een mate van onvoorspelbaarheid kan hebben, en soms is het gebrek aan menselijk oordeel bij een proces nodig, menselijk oordeel en intuïtie kan nodig zijn om adequaat te reageren op onvoorziene omstandigheden tijdens een proces. Er zijn ook zorgen om beveiliging en implementatie uitdagingen.

Bij Symbol snappen we waar de uitdagingen liggen en waar de kansen benut kunnen worden. Ontdek meer over AI en Industry 4.0

 

Oplossingen voor de maakindustrie

 

Lean transformatie
Interim management
Green Belt Training
Black Belt Training

 

 

Ook interessant om te lezen

Van ISO 9001 naar IATF 16949

Van ISO 9001 naar IATF 16949

Van ISO 9001 naar IATF 16949Als consultants met expertise in ISO 9001 kwaliteitsmanagementsystemen worden wij vaak gevraagd hoe de transitie naar IATF 16949 het best kan worden gerealiseerd. Voor toeleveranciers is certificering volgens IATF 16949:2016 een belangrijke...

Lees meer
Deepfake deceptie: De dubbele kant van deepfakes

Deepfake deceptie: De dubbele kant van deepfakes

 Deepfake Detectie: De dubbele kant van deepfakes Een recent schokkend incident heeft de duistere kant van kunstmatige intelligentie en deepfake-technologie op indrukwekkende wijze aan het licht gebracht. Bij deze verontrustende gebeurtenis, waarbij een financiële...

Lees meer
Share This