sector automotive

De bekende automotive OEM’ers als Volkswagen, Toyota, Daimler en General Motors stellen zeer hoge eisen aan de supply chain oftewel de suppliers in de keten. Deze worden uitgedaagd om hun prestaties continu te beheersen en optimaliseren.

Er worden zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit. Belangrijke aspecten daarbij zijn bijvoorbeeld de betrouwbaarheid, de time-to-market bij de ontwikkeling, de productie en de vrijgave van producten en processen. Het moet beter, sneller én zeker ook goedkoper.

De grootste uitdaging die bedrijven in de automotive keten hebben is om enerzijds de kwaliteit te waarborgen door de processen te beheersen en anderzijds via Operational Excellence hun processen en organisatie continu te optimaliseren. Het meest lastige is om in deze hectische snel veranderende wereld de focus te houden op de strategische doelen om zo competitief te blijven in de global market door je organisatie en je producten te blijven ontwikkelen.

Symbol is úw automotive expert! We zijn reeds werkzaam voor ca 80% van de automotive suppliers en OEM’ers in Nederland en ook steeds meer internationaal. We begeleiden bedrijven door consultancy, training, projecten en strategische sessies.

Specifieke projecten

Symbol begeleidt diverse organisaties met het uitvoeren van relevante projecten als:

  • De implementatie van IATF16949 incl. het succesvol implementeren & herstructureren van APQP, FMEA, MSA, SPC en 8D.
  • Het uitrollen van Lean en Six Sigma binnen een organisatie o.a. door het doen van projecten en het verzorgen van trainingen
  • Het uitvoeren van data-analyses ter beheersing van het proces door het uitvoeren van bijv. een feasibility studie of MSA studie.
  • De transitie van ISO/TS16949 naar IATF16949
  • Het uitvoeren van supplier audits o.a. conform VDA 6.3 en het implementeren van de VDA 6.3 structuur binnen een organisatie.

Symbol heeft een team van ervaren automotive experts en junior consultants die projecten en ad interim opdrachten bij en met onze relaties uitvoeren. De junior consultants zijn bekend met IATF16949, de van toepassing zijnde core tools en Lean Six Sigma. Ze hebben enkele jaren werkervaring en brengen nieuwe energie en een frisse blik binnen uw organisatie. De automotive experts van Symbol zijn officieel IATF16949 1st/2nd party auditor gecertificeerd om interne auditors op te leiden, en enkele experts zijn gecertificeerd VDA 6.3 auditor.

Specifieke trainingen voor de automotive branche

Speciaal voor de Automotive verzorgt Symbol naast Lean en Six Sigma trainingen specifieke Automotive trainingen zoals APQP, PPAP, IMDS, FMEA, IATF16949 en 8D. In deze trainingen komen de specifieke automotive aspecten en hun samenhang aan bod.

automotive boek

Symbol is tevens grondlegger van de “Werken in de automotive Industrie” reeks. De automotive heeft de grote uitdaging om de huidige medewerkers te blijven ontwikkelen om ze zo te kunnen laten meegroeien met de ontwikkelingen in de markt zoals toenemende toepassing van software en elektronica, Functional Safety, Smart Industry en nieuwe wijzes van produceren. Symbol heeft dan ook een basistraining ontwikkeld die we verzorgen bij middelbare en hogescholen en voor de automotive bedrijven zowel incompany als op open training.

Events

Jaarlijks organiseert Symbol aan het begin van het jaar, in samenwerking met onze partner Lloyd’s Register, de Automotive Inspiratiedag waar we u bijpraten over de nieuwe ontwikkelingen op automotive vlak. Daarnaast is Symbol jaarlijks aanwezig bij events van andere partners zoals RAI vereniging, AutomotiveNL en Smart Industry Network.

 

Leer van de ervaringen van onze relaties

Op deze pagina vindt u beschrijvingen van projecten die Symbol in de automotive branche heeft uitgevoerd.

Veel expertise binnen onze organisatie

Onze consultants hebben een aantal specifieke white papers geschreven met betrekking tot de ontwikkelingen in de Automotive branche. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen om eens met ons van gedachten te wisselen, we denken graag met u mee.

Referenties